Seniorboliger og seniorkollektiver - ideer, udvikling og byggeri

Baggrund

Den hastigt aldrende befolkning betyder, at der er stor efterspørgsel på seniorboliger. Den stigende interesse gælder i stor grad også seniorbofællesskaber, som vinder større og større udbredelse. Undersøgelser viser, at 80.000 overvejer at flytte i seniorbofællesskab inden for de næste 5 år. Pt. står i gennemsnit 28 ældre på ventelister til hvert af de 7.000 seniorbofællesskaber, der eksisterer i Danmark i dag.

Program

09.00 Registrering og morgenkaffe
09.30 Velkomst
09.35 Markedet for seniorboliger og seniorbofællesskaber
Markedet for seniorboliger og seniorbofællesskaber. Hvilke typer boliger retter efterspørgselen sig efter? Leje-, eje-, almene- eller andelsboliger? Priseudvikling og afkast. "Egen bolig" eller bofællesskab. Hvem køber eller lejer seniorboliger: Hvordan segmenterer man kundegruppen? Og skal et bofællesskab anlægges "bredt" så det appelerer til alle eller skal man sigt efter mere snævre målgrupper. Hvorfor bygges der ikke flere bofællesskaber for ældre på trods den store efterspørgsel? Kommer der et marked for drift af seniorbofællesskaber?

Peter Schnell Jensen , Senior Manager, PwC Real Estate

10.00 Seniorboliger for hvem?
Seniorboligbegrebet spænder vidt rent aldersmæssigt. Der er tale om 50+, 55+ og 60+ boliger. Hvordan sikrer man den optimale beboersammensætning og "en generationsskifte" i et bofællesskab, således at det ikke ender med at alle beboere er 75+?
10.25 Udvikling af den fremtiddsikrede seniorbofællesskab
Hvordan griber man arbejdet an med at etablere et bofællesskab for seniorer, så det også er tidssvarende for fremtidens seniorer? Er det tid til at udfordre, at der altid skal være et fælleshus, og hvad er tidsplanerne for projekterne? Holdet med det aarhusianske arkitektfirma AART architects i spidsen er udpeget som vinder af Realdanias og Realdania By & Bygs konkurrence om udviklingen af et nyskabende seniorbofællesskab i Naturbydelen i Ringkøbing.

Anders Tyrrestrup , Partner, CIO, Arkitekt MAA, AART architects

10.50 Kaffepause
11.20 Pensionsselskab udvikler nye standarder for seniorbofællesskaber
Pensionsselskabet PFA har i samarbejde med Statens Byggeforskningsinstitut udviklet PFA Seniorboligstandard®, der giver en række konkrete anvisninger på, hvordan en god seniorbolig skal indrettes. Kravene fungerer som tilføjelser eller udvidelser til gældende bygningsreglement, og er udarbejdet med baggrund i anbefalinger fra Tænketanken – Den nye 3. alder, som blev sammensat af en række beslutningstagere, meningsdannere og organisationer. PFA har sammen med Realdania startet et pilotprojekt om et seniorboligfællesskab i Horsens, som skal høste de første konkrete erfaringer med Seniorboligstandard® og det at etablere et boligfællesskab. Bliver seniorbofællesskaber et investeringobjekt på linie med udlejningsboliger?

Jesper Brask Fischer , direktør, PFA Senior Services

11.45 Seniorboliger på andelsbasis
I Frederikssund og i Nærheden mellem Høje Taastrup og Roskilde opføres  der seniorboliger på andelsbasis. Den svenske ejendomsudvikler Bovieran står bag projektet, der har været særdeles populær i Sverige og nyder nu betydelig popolaritet i Danmark. Seniorboligerne er forsynet med en 1.400 kvm stor vinterhave. Hvad skyldes konceptets popularitet? Hvilke fordele her der ved at anlægge boligerne på andelsbasis? Hvilke planer har Bovieran i Danmark?

Lars Jacobsen , Direktør, Bovieran

12.10 Fremtidens seniorbofælleskaber: en antropologs perspektiv
Hvordan kan fysiske faciliteter understøtte de sociale relationer på tværs af forskellige beboergrupper? Seniorernes behov og ønsker til udformningen af fremtidens seniorbofællesskaber. "Bottom-up" og "Top-down" bofællesskaber.

Max Pedersen , zenior.dk

12.35 Afslutning
12.40 Frokost
Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

De kommer også

Boligselskabet Fruehøjgaard

Birgitte Juhl

Bovieran

Lars Jacobsen

Calum a/s

Gitte Højland Hansen

CG Jensen A/S

Hans Jørn Kühn

Faglige Seniorer

Charlotte Schultz

Frost & Kjøller Ejendomme A/S

Anne Mette Frost

Hersted Ejendomme A/S

Karina Filtenborg Petersen

Julius M. Goldschmidt Holding A/S

Michael Andersen

Keinicke & Co

Cathrine Krogh Keinicke

Kjær & Co Consulting

Marlene Rishøj Cordes

KMKK Berlin A/S

Kim Holm

Kongeegen A/S

Ib Henrik Rønje
Jakob Venø Schougaard
Niels Østergaard

KONTORET

Jane Sundstrøm

Moos Byggeri

Steffen Moos
Jesper Rasmussen
Peter Brockdorff

Orbicon

Pia Wallbohm

P.M. Ejendomme A/S

Peer Heitmann Madsen

PFA Senior Services

Jesper Brask Fischer

Property Development Scandinavia ApS

NICLAS THORSBRENNER

PwC Real Estate

Peter Schnell Jensen

Roskilde Kommune, Plan og Udvikling

Anna Brandt Østerby

Skala Arkitekter A/S

Mette Louise Jepsen
Jeppe Blohm Nielsen

zenior.dk

Max Pedersen

AART architects

Anders Tyrrestrup

Andre konferencer

Tilmeld dig her