Ny udbudslov KURSUS

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Udbudsloven - en introduktion

Kort introduktion til udbudsreglerne. Hvilke indkøb er omfattet af loven?

Jeppe Lefevre Olsen , Partner, Kromann Reumert

09.50 Seneste ændringer i udbudsloven

Folketinget vedtog i juni 2022 en ny udbudslov, der gennemfører 34 ændringer i loven samt indeholder en række tilpasninger i Tilbudsloven og lov om Klagenævnet for Udbud.

10.15 Udbudsformer

Udbudsformer og udbudsprocedurerne. Forhandling og konkurrencepræget dialog.  Hvornår kan der forhandles - og hvad kan der forhandles om? Hvad gælder ved udbud af totalentrepriser og designudbud? Hvordan bør ordregiver forholde sig til tekniske mindstekrav, krav og ønsker? Elektroniske udbud.

10.50 Kaffepause
11.20 Prækvalifikation

Hvordan udvælger man en leverandør? Udelukkelse og egnethed. Udelukkelsesgrunde. Proces for virksomheders dokumentation af egnethed. Mindste krav til egnethed. Håndtering af fejl og mangler i ansøgninger om prækvalifikation.

11.50 Hvordan vurderer man de forskellige tilbud?

Ordregiver skal vælge mellem kriterierne ”Pris”, ”Omkostninger” og ”Bedste forhold mellem pris og kvalitet”. Evalueringsmetoder. Inddragelse af bæredygtighedskrav i udbud og kontrakter.

12.30 Ændringer i indgåede kontrakter

Ændringer i en indgået kontrakt. Tildeling af ekstraarbejder.

12.45 Frokost

Baggrund

Danmarks første udbudslov trådte i kraft i 2016 og gjaldt for alle store offentlige bygge- og anlægsopgaver.

Folketinget vedtog i juni 2022 en ny udbudslov, der gennemfører 34 ændringer i loven samt indeholder en række tilpasninger i Tilbudsloven og lov om Klagenævnet for Udbud.

Udbudsloven beskriver blandt andet, hvilken udbudsform ordregiveren kan eller skal vælge, hvordan de udvælger en leverandør, og hvordan de vurderer de forskellige tilbud.

Loven sætter derudover rammerne for offentlige indkøb af tjenesteydelser - herunder ejendomsdrift, vedligeholdelse og andre former for facility management af offentlige ejendomme - samt indkøb af varer over en vis værdi til de offentlige institutioner.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her
Tilmeld dig her