Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Planer og projekter for Esbjerg

Konkrete planer og projekter for Esbjerg. Byudvikling, nye lokalplaner, kommende udbud, bolig- og erhvervsbyggeri. Lokalplan for hele midtbyen, fremtiden for det 2 millioner kvm store areal i Andrup, hvor Facebook tidligere havde planer om at bygge et datacenter, banegårdsområdet og Museumspladsen, udvikling af havnen, Helhedsplan for Bramming, Esbjerg Strand, City Nord Retail Park. Og hvad med Jernstøberiet i Ribe?

Peer Rexen , By- & Arealudviklingschef, Esbjerg Kommune

10.00 Ny bydel: Esbjerg Strand med 90.000 etagemeter

Esbjerg Kommune og AP Pension har stiftet arealudviklingsselskab, der skal realisere 90.000 kvm store nye bydel på den kunstige havneø ved Esbjerg Strand. Projekt er tegnet af BIG og skal foruden 2 uddannelsesinstitutioner, som Education Esbjerg står bag, rumme dagligvarebutik, hotel, restaurant og flere hundrede ejer- og lejeboliger.

 

Morten Harder , Stadsarkitekt, Esbjerg Kommune

10.25 Projekter til 7 milliarder kr. i Esbjerg Havn

Esbjerg Havn vil tage bidraget til den grønne omstilling af energiforsyningen til et nyt niveau. Derfor har havnen indgået en samarbejdsaftale med Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab, PensionDanmark, med henblik på milliardinvesteringer i udviklingsprojekter på havnen.

Dennis Jul Pedersen , Havnedirektør, Esbjerg Havn

10.50 Kaffepause
11.20 Uddannelsesbyggeriet på 30.000 kvm

Education Esbjerg har indgået en samarbejdsaftale med AP Ejendomme om at realisere uddannelsesbyggeriet på 30.000 kvm i Esbjerg.

Lone Saaby , Direktør, Education Esbjerg

11.45 Udlejningsboliger, logistik og andet erhvervsbyggeri

I perioden 2020-2030 forventes der bygget ca. 3.000 nye boliger, hvilket er væsentligt flere end i de tidligere år. Hvor mange af dem kan være udlejningsboliger? Efterspørgsel efter udlejningsboliger i Esbjerg. Hvem investerer i boligejendomme? Lejepriser. Bedste belligenheder. Andre erhvervsprojekter: hvor udbud af logistik og industrifaciliteter dårlig nok kan følge mned efterspørgselen. Og hvad med kontor, butik og hotel - efterspørgsel, udbud og lejepriser. De mest eftertragtede områder for købere og lejere.

René Lennart Madsen , Indehaver, erhvervsmægler MDE, DiplomValuar, Nordicals Esbjerg

12.10 Museumomdannelse til 150 millioner kr.

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg relanceres som Danmarks Museum for Havet. Den eksisterende ikoniske bygning skal bevares og moderniseres. Trnasformationen støttes med i alt 150 millioner kr. af Realdania, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Der bor i dag ca. 115.585 mennesker I Esbjerg, der dækker et areal på 750 kvm. En målrettet strategisk indsats skal sikre, at der i de kommende år arbejdes på at udvikle den fortsatte vækst, så kommunen fortsat vil være attraktiv for både borgere, tilflyttere og for erhvervslivet.

Esbjerg Kommune er Danmarks Energimetropol inden for både olie, gas og vind og 62 procent af arbejdsstyrken inden for offshore energi i Danmark er beskæftiget i Esbjerg. Byen er desuden blevet optaget i selskabet af de 20 vigtigste energibyer på verdensplan. Kommunen har som del af deres Vækststrategi et mål om at fordoble antallet af energivirksomheder og energiarbejdspladser frem mod 2025. Men selvom den erhvervsmæssige vækst i høj grad relateres til energi og offshoreaktiviteter, skabes der også vækst i de øvrige brancher og indenfor uddannelse og kulturlivet.

Erhvervslivet spænder bredt og der er i løbet af de seneste få år skabt flere hundrede nye stillinger i Esbjerg. De mange nye stillinger er blandt andet skabt i helt nye virksomheder og i statslige arbejdspladser, der er i gang med at rykke til byen, som en del af regeringens plan om statslig udflytning, hvilket bidrager til jobvæksten i byen.

Esbjerg By har potentiale til at blive en af landets mest attraktive storbyer at bosætte sig i. For borgere er byen på flere måder attraktiv på grund af jobmuligheder, kultur, fritidstilbud og byliv, havet og den øvrige storslåede natur. Derudover er byen en universitetsby med flere videregående uddannelser og forskningsmiljøer.

Byens Ejendom vurderer, at de omfattende bygge-og udviklingsrojekter har et omfang svarende til investeringer på 20 mia. kr.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 26. november 2024
Klokken 09.00 - 12.40
: Esbjerg ParkEsbjerg Park, Stormgade 200, 6700 EsbjergDeltagere

AFRY ApS

Anders Vestergaard Christensen

c.f. møller architects

jonas toft lehmann

CL GLAS & ALU A/S

Søren Gyrup Lund
Andreas Adelhardt
Christian Lund

Det Faglige Hus

Brian E. Hansen
Johnny Nim

E. Bank Lauridsen Holding A/S

Per Bank Lauridsen

Education Esbjerg

Lone Saaby

Erik Arkitekter A/S

Lone Jørgensen
Rasmus Brande

Esbjerg Havn

Dennis Jul Pedersen

Esbjerg Kommune

Peer Rexen
Morten Harder

Gråkjær Erhverv A/S

Mogens Nitschke

HauCon A/S

Richardt Krogh

Heidelberg Materials Precast Denmark A/S

Harald Hagen Jensen
Goran Skopljak

Hercules

Mia Skrumsager

JFJ Ejendomsinvest Odense ApS

JFJ Ejendomsinvest Odense ApS
Karina Jensen

Jyske Realkredit A/S

Kurt Dupont

Kirk Larsen & Ascanius

Jørgen Meyer

Kirk Larsen og Ascanius

Niels Kaalund

Kuben Management

Morten M. Mathiasen

Lejerbo

Andreas Sandberg

Lidl Danmark

Anette Troelsgaard

NCC Danmark

Kenneth Jørgensen

NCC Danmark A/S

Jesper Andersen

NemByg A/S

Karsten Larsen
Anders Nielsen

Nordicals Esbjerg

René Lennart Madsen

Pedersen Gruppen

Bjarne Pedersen
Sanne Borregaard
Maria Høj Pedersen

Per Aarsleff A/S

Jens Jørgensen

RAMBØLL DANMARK A/S

Lars Sandholt

saltcon housing

brian jørgensen

Stark

Flemming Søndergaard

TEKT A/S

Anne Brunsgaard

Andre konferencer

Tilmeld dig her