Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Disponering af højhuse: konstruktioner og installationer

Strukturelle systemer og konstruktioner af højhuse. Forskellige løsningsmodeller, beregningsmodeller og stabilitetsteknikker. Begrænsninger i konstruktioner og midlertidige konstruktioner. Placering af tekniske installationer alt efter bl.a. bygningens højde. Lodrette installationer. Vertikal transport under og efter byggeriet. Kældre og parkering. Fejlminimering i repetitivt byggeri.

Graeme Stewart , Rambøll

Lee Earl , Rambøll

10.00 Undergrund og område: påvirkningen af byggeriet

Undergrunden. Bygningens form og undergrundens bæreevne. Påvirkning af naboområder i byggefasen og naboområders påvirkning af bygningen.

Graeme Stewart , Rambøll

Lee Earl , Rambøll

10.25 Brandtekniske udfordringer ved højhusbyggeri

Der er en række brandtekniske forhold, som er væsentlig anderledes ved højhusbyggeri sammenlignet med andet byggeri. Der skal tages forholdsregler i forbindelse med skærpede brandkrav og ændringer i bygningsreglement 18 i forhold til BR15. Tekniske installationer for brandsikkerhed, brandtrapper og udsugningsskakter.

Graeme Stewart , Rambøll

Lee Earl , Rambøll

10.50 Højhuse i træ

Højhuse af træ eller kombinationsløsninger, hvor træ indgår som et væsentligt konstruktionselement, er ikke helt ualmindeligt i blandt andet Norge og Sverige. Erfaringer fra udlandet kan sagtens overføres til Danmark og konceptet er nu også på vej her til landet. Hvad er fordelene og mulighederne ved at bygge højhuse i træ, og hvad er de tekniske, og ikke mindst brandtekniske, udfordringer og krav? Hvor stor er interessen for at bygge højhuse i træ? 

Graeme Stewart , Rambøll

Lee Earl , Rambøll

11.15 Kaffepause
11.45 Facadeteknik

Tekniske muligheder i forbindelse med formgivning og detaljering af facader i højhuse.

Graeme Stewart , Rambøll

Lee Earl , Rambøll

12.10 Vindkomfort og vindlast

Belastningen af bygningen (vind og evt. vandret masselast). Vindkomfort og vindlast. Turbulens omkring bygningen. Hvordan minimerer man vind omkring bygningen? Afværgeforanstaltninger. Komfort på altaner. Facadedesign som kan afhjælpe vindturbulens.

Graeme Stewart , Rambøll

Lee Earl , Rambøll

12.35 Er højhusbyggeri fremtiden?

Højhuse forbinder man ofte med udlandet, men også i Danmark er flere og flere højhuse begyndt at skyde i vejret. Med et højhus kan flere mennesker bo på et tættere område, og det kan dermed være med til at afhjælpe den stigende boligmangel i København. Hvilke andre fordele er der ved højhusbyggeri, og hvorfor er det en god idé at bygge højhuse? Hvad betyder det for bæredygtigheden og energiforbruget, når flere mennesker benytter fælles faciliteter? Vil vi se flere højhuse i fremtiden, og hvor vil de skyde op?

Lee Earl , Rambøll

13.00 Spørgsmål og afslutning
13.05 Frokost

Baggrund

Højhusbyggeriet boomer i Danmark for tiden. Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum.

Højhuse kan være en bæredygtig løsning, når flere mennesker udnytter fælles faciliteter og dermed sparer ressourcer. Samtidig vil nye forbedrede byggematerialer, beregningsmodeller og stabilitetsteknikker gøre det muligt at bygge stadigt højere i fremtiden.

Der er en række tekniske forhold, som er væsentlig anderledes ved højhusbyggeri sammenlignet med andet byggeri. Udfordringerne ved højhusbyggeri ligger i skærpede brand- og tæthedskrav, vindbelastning, lodrette installationer, belastning, byggeteknik og konstruktioner, der tager hensyn til den øgede belastning, når man bygger i højden.


Under selve byggeriet er der logistiske udfordringer i forbindelse med lodret transport af materialer og mandskab, og der er også skærpede sikkerhedskrav. De rigtige løsninger sikrer bygherren en god businesscase og et fleksibelt byggeri.

Bygningen skal konstrueres, så man ikke mærker svingninger, når man opholder sig i den, samtidig med at man skaber mindst mulig turbulens omkring bygningen. Analyser af vindkomfort er de senere år kommet langt mere i fokus hos kommuner, politikere, arkitekter og bygherrer ved byplanlægning og højhusbyggerier, på samme måde som diagrammer for sollys og skygge længe har været standard. Årsagerne er, at der bliver bygget mere i højden og på vindudsatte områder, f.eks. ved havneområder som Aarhus Ø og Nordhavn i København.

Desuden er der udviklet it-løsninger i form af såkaldte CFD-programmer, som gør det meget lettere at kortlægge vind og opstille forslag til løsninger og forbedringer tidligt i processen med byplanlægning og byggeri. Man er særligt opmærksom omkring høje huse, fordi der ofte skabes turbulens, og vinden trækkes ned fra højere luftlag.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 14. maj 2024
Klokken 09.00 - 13.05
: Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København



Deltagere

Jesper Rasmussen

A. Enggaard A/S

Kim Marcussen
Christian Bak

Bagger låse & alarm

Jesper Rasmussen

Bagger Låse & Alarm A/S

Jesper Rasmussen

CEBRA

Toke Valum

CEBRA A/S

Henrik Nykjær

Holscher Nordberg

Mathias Nørgaard Rantzau

in_situ arkitekter maa

Peter Gatys Wahlberg

JABO Ejendomme A/S

Julie Krogh Kristensen
Peter Kallehave

NCC

Paul Søgaard
Jens Christian Christensen
Martin Langkjær
Henrik Johansen
Søren Elster
Jaime acosta
Michael Jensen
Brian Hasfeldt

Rambøll

Graeme Stewart
Lee Earl

Andre konferencer

Tilmeld dig her