Logistik og industri - fart på nye muligheder

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Logistikmarkedet: Matcher udbuddet brugernes forventninger?

Lager- og lo­gi­stik­mar­ke­det står fortsat stærkt, drevet af e-handlen og omstrukturering af forsyningslinjerne. Interessen fra danske og især internationale investorer for logistikinvesteringer i Danmark er derfor stor og på trods af en vis stigning i antallet af tomme lagerlokaler er der betydeligt behov for moderne logistikejedomme med god beliggenhed, hvilket har ført til en stigning i lejepriserne. Hvilke lagerfaciliteter bliver efterspurgt? Hvad kommer den høje efterspørgsel på den ene- og et presset finansieringsmarkedet på den anden side til at betyde for prisdannelsen og afkastet? Prisudvikling. Nye investorer og udviklere på markedet. Er der en stor forskel på, hvad forbrugerne forventer og den standard og mængde af logistik-kvm, der rent faktisk er til rådighed på markedet lige nu? Og hvad med fabriksfaciliteter?

Helle Andersen , Director, Industrial & Logistics, Colliers

10.00 Tik-tok og og omlægning af forsyningskæder

Krige og andre væbnede konflikter, spændingen mellem Vesten og Kina samt frygten for nye pandemier medfører omlægning af de internationale forsyningslinier. Dertil kommer udbredelsen af e-handel og den kendsgerning, at de internationelse modetndenser og trnds bliver stadig kortere og mere uforudsigelige i tik-tok og influencertiden. Alt dette og en stærkere omkostningsfokus resulterer i sådanne tendenser som  near-, friend- eller re-shoring, hvor man bl.a. flytter outsourcet industriproduktionen tilbage til hjemlandet eller tættere på forbrugerne. Hvad betyder disse tendenser for forsyningslinjerne og udvikling af logistikmarkedet i Danmark?

10.25 International kæmpe investerer i dansk logistikmarkedet

En stor international aktør træder ind på det danske marked. Hvilke investeringsplaner har firmet for fremtiden og hvordan vurders vækstpotentialet på det danske marked? Hvad slags ejendomme går man efter og hvordan udvælger man ejendomme med henblik på aktiv forvaltning og udvikling på sigt. Hvordan fastholder man og udbygger værdien af de eksisterende ejendomme. 

10.50 Kaffepause
11.20 Kæmpe lagerbygninger og kunstig intelligens

En række nye trens præger udformningen af logistikejenomme. Bl.a. her en ny generation kæmpestore lagerbygninger i de sidste år fundet deres vej til Danmark. Andre faktorer med betydning for udvikling af logistik- og industrifaciliteter er adgangen til velkvalificeret arbejdskraft og øget brug af robotter og nu også kunstig intelligens, som ikke kun kommer til at supplere mennesket, men vil spille en rolle i produktionsprocessen på egne præmisser.

11.45 Nyt 900.000 kvm. stort logistikpark: Lolland-Falster bliver det nye sort

En vækst i mængden af gods, der transporteres via Femern Bælt-forbindelsen, vil gøre det mere attraktivt for virksomheder at placere deres logistikaktiviteter i nærheden af forbindelsen. Ejendomskonsulentfirmaet Robert C. Spies’ danske datterselskab Robert C. Spies Nordics er blevet tildelt retten til at planlægge og udvikle Erhvervspark Maribo, der bliver til en af en af de største forretnings- og erhvervsparker i Danmark med et samlet areal på 900.000 kvm. Parken bliver opført tæt på motorvej E47 i nærheden af byen Maribo på Lolland. Ifølge byggeplanen vil Femernbælttunnellen stå færdig i 2029.

 

 

12.10 Finansiering af logistikinvesteringer

Stigning i fi­nan­si­e­rings­om­kost­nin­ger­ne presser det danske investeringsmarked. Er situationenfor logistikmarkedet med det store udviklingspotentiale og god efterspørgsel bedre end for andre grene af ejendomsmarkedet? Hvilke krav stiller bankerne til logistikinvesteringer?

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.35 Frokost

Baggrund

Efterspørgselen efter moderne lager-, logistik- og produktionsfaciliteter ligger fortsat højt. Dette medfører stigende priser og en meget lille tomgang i de bedste ejendomme, da virksomhederne søger plads til øget nethandel, optimering af forsyningslinjer og produktion.

Den høje efterspørgsel og knapheden på moderne logistik- og industrifaciliteter har udløst betydeligt nybyggeri flere steder i landet.

Også investorerne - både danske og udenlandske, har rettet blikke mod det danske logistikmarked og har været særdeles aktive med flere store opkøb i de sidste år. Den samlede værdi af ejendomshandler inden for logistiksegmentet har været nogenlunde stabil og har kun oplevet et mindre fald fra 15,5 milliarder kr. i  2022 til cirka 14 milliarder kr. i 2023.

Forventningen er, at også nye produktionslokaler vil stige i antallet, da flere firmaer hjmtager nu produktionen fra andre fjerntliggende lande og fordi interessen for at starte produktioenen her i lande i stedet for at outsource er stigende.

I øjeblikket har Danmark næsten 78 millioner kvm lokaler til lager, logistik samt produktion og værksteder.

Godt 63 procent ligger i Jylland – især i Sydjylland inklusive Trekantområdet med godt 15,3 millioner kvm eller 1/5 af landets samlede lagerareal. Østjylland har 13,4 millioner eller godt 1/6, mens Vestjylland og Nordjylland begge har lidt over 10 millioner kvm.

 

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 5. september 2024
Klokken 09.00 - 12.35
: Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 KøbenhavnDeltagere

ak83 arkitekter a/s

Morten Dahl

Colliers

Helle Andersen
Tina Iburg

EKJ Rådgivende Ingeniører A/S, Nord

Klavs Bo Kamp
Flemming Søndergaard Nielsen

Nordicals København

Martin Vester Brændstrup

NREP

Thomas Petersen

Taulov Dry Port A/S

Jesper Gemmer

Test

Test

Andre konferencer

Tilmeld dig her