Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Erhvervsbyggeri i træ: erfaringer og fremtidsudsigter

Erfaringer med erhvervsbyggeri i træ i Danmark og i udlandet. Konkrete cases og projekter. Hvilke erfaringer fra andre lande kan vi bruge i Danmark? Hvad bringer den kommende tid, hvad erhvervsbyggeriet i træ angår? NCC står som entreprenør bag flere markante træbyggerier i Danmark, herunder råhuset til Danmarks højeste træbyggeri Træet i Aarhus, Danmarks største træbyggeri på Marmormolen i København, samt flere kontor-, bolig- og offentlige bygninger.

10.00 Træ i det nye BR18

Rammebetingelserne og krav i bygningsreglementet til træbyggeri bliver snart skærpet igen. Hvilke krav er særlig relevante for erhvervsbyggeri i træ?

10.25 20 etager høje kontorhus i træ

Med 78 m i højden og 20 etager bliver det kommende kontorhus ”TRÆ” i Aarhus Danmarks højeste træhus. Højhuset, som opføres af pensionsselskabet PFA, skal teste nye metoder til genbrug af træ, glas og udtjente vindmøllevinger. Byggeriet blev sat i gang i juni 2022. Taasinge Elementer er leverandør af præfabrikerede facader i træ. PFA Pension har samarbejdet med Kilden & Hindby samt Lendager Arkitekter. NCC står for råhuset.

10.50 Kaffepause
11.20 155.000 kvm stort logistikcenter i træ

Det 155.000 kvm store Logistics Center West, som byggeriet kaldes, opføres i Holland af modevirksomheden Bestseller. Logistikcentret er tegnet af Henning Larsen i samarbejde med Rambøll. Forventeligt bliver det ved sin indvielse i 2026 det største logistikcenter i træ i Europa.

11.45 Parkeringshuset i træ

Det nye P-hus Else Alfelt i Ørestad Syd skal være i træ. Arkitektkonkurrencen om projektet blev i september 2023 vundet af OS arkitekter og Studio Hara sammen med Holst Engineering og Prip Brandrådgivning. Huset er konstrueret som et råhus med et søjle/bjælke-system i limtræ og dæk i krydslamineret træ, som stabiliseres af to trappetårne i beton.

12.10 6.000 kvm store udstillingsbyggeri: Hybridbyggeri med træ

I Henning Larsen designede 6.000 kvm store udstillingsbyggeri World of Volvo i Göteborg blev der anvendt 6.600 kbm limtræ og Clt.

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Træbyggeri bliver mere og mere populært, og det er nu muligt at bygge både højhuse og store bygningskomplekser i træ.


Inden for erhvervsbyggeriet anvendes træ nu ikke kun til kontorbyggeriet, men også til logistikbygninger, industri, hoteller, parkeringshuse og udstillingsfaciliteter mm., men mulighederne er mange flere.

Som et bæredygtigt alternativ til beton er træ derfor kommet i fokus hos både bygherrer og arkitekter.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her
Tilmeld dig her