Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Økonomiske forudsætninger for finansieringsmarkedet

Den makroøkonomiske udvikling. Hvilke makroøkonomiske faktorer vil påvirke finansieringsmarkedet? Renteudvikling og inflation. Er rentestigninger stoppet og kan vi forvente rentefald? Hvornår? Er inflationen standset eller lurer den stadigvæk i kulissen? Kommer den høje beskæftigelsesprocent til at fortsætte?

Bjørn Tangaa Sillemann , Chefanalytiker, makro research, Danske Bank

10.00 Finansiering på et volatilt marked

Det er blevet vanskeligere at opnå finansiering og bankerne stiller i dag væsentlig større krav til ejendomme og projekter end tidligere. Hvilke instrumenter for finansiering af såvel køb som udvikling af ejendom er der på markedet i øjeblikket og vil den kommende tid bringe nogen ændringer? Hvad lægger finansieringsinstitutterne i dag vægt på når de skal låne penge ud til projekter og ejendomstransaktioner? Udviklernes eller investorernes egenkapital, solvens mm. Fokus på driften af ejendommen. Øgede "politiske" krav til ejendomsfinansiering, herunder Bygningsdirektivet m.fl. Forventninger til rentudvikling og inflation. Behov og muligheder for refinansiering.

10.25 Fondsfinansiering

Fondsfinansiering. I det eksisterende marked trækker nogle banker sig tilbage og efterlader et finansieringsgab, der giver betydelige muligheder for alternative långivere. Hvilke muligheder er der for investeringsfornde og hvordan griber investeringsfondene chancen?

10.50 Kaffepause
11.20 Skærpede krav fra Finanstilsynet

Finansieringsinstitutterne skal forholde sig til flere nye regler og krav, når de skal låne ud til ejendomsprojekter. Finanstilsynet har i en ny vejledning fra 2023 skærpet krav til, hvad finansieringsinstitutterne skal tage højde for ved finansieringer af udlejnings- og andre ejendomsprojekter. Det bliver derfor sværere for investorer at få finansieret ejendomsprojekter i den kommende tid. Bl.a. lægger finansieringsinstitutterne nu større vægt på ejendommens drift og selskabet egenkapital. Finanstilsynets aktuelle risikobillede.

11.45 Får bæredygtigt byggeri lettere adgang til finansiering?

Hvad betyder projektets bæredygtighed for finansieringsmuligheder? Risikerer investorer, at manglende hensyntagen til bæredygtighed forringer deres muligheder for at få de mest attraktive lån? Hvordan vurderer finansieringsinstitutterne bæredygtighed? Hvor hurtigt udrulles bæredygtighedskrav og hvad kommer vi til at se i den kommende tid?

Carsten Nymann , Head of Sustainability, Realkredit Danmark

12.10 Investor på finansieringsmarkedet

Hvordan bærer man sig ad som udvikler og ejendomsinvestor mht. finansiering på dagens volatile og usikre marked med relativt høje renter og banker, der holder på penge til ejendom? Hvordan sammensætter man finansiering med flere finansieringskilder optimalt? Muligheder for alternativ finansiering uden om bankerne.

Peter Toftager , Owner, Trefa

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Der er urolige tider på ejendomsmarkedet. Renterne er steget og inflationen fortsat spøger i kulissen. Derfor er de traditionelle udlånsgivere mere restriktive med at finansiere køb og udvikling af ejendom.

Samtidg har en række forhold på ejendomsmarked betydning for finansiering, herunder den fastlåste prisudvikling på udlejningsejendomme og betydelig afstand mellem prisforventninger hos køber og sælger på et marked, hvor transaktionerne synes at være gået i stå.

Konferencen stiller skarpt på markedssituation, traditionelle og nye finansieringsprodukter og tendenser i dansk ejendomsinvestering.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 27. november 2024
Klokken 09.00 - 12.40
: Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 KøbenhavnDeltagere

Amstrup & Baggesen Entreprise A/S

Steen Andersen
Annette Bjørn Uller

Danske Bank

Bjørn Tangaa Sillemann

Draupnir Investment Advisors A/S

Rasmus Hornhaver Mønstergård Nielsen
Ulrik Regaard Larsen

FB Gruppen A/S

Jan S. Hansen

JFJ Ejendomsinvest Odense ApS

Malene Hovesen
Karina Jensen

Levo l

Lennart pagels

Lidl Danmark K/S

Johan Kamedula

Realkredit Danmark

Carsten Nymann

Schmidt Hammer Lassen

Julie Mark

Skælskør Arkitekterne A/S

Nicolai Gudkov

Trefa

Peter Toftager

Andre konferencer

Tilmeld dig her