SØNDERBORGs store projekter

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Overblik: Vision og prioriteter for Sønderborg

Sønderborg har det næsthøjeste antal industriarbejdspladser i Danmark, målt i forhold til indbyggertallet, men mange arbejdspladser faldt også fra under krisen. Udviklingen er nu ved at vende, og Sønderborg har satset stærkt på havneområdet, der udvikles med kulturudbud, kollegie og grænselandets største hotel, og som sammen med byens nye position som krydstogtsdestination skal cementere byen som turistmagnet. Det vil skabe nye arbejdspladser til byen og kan sætte yderligere gang i byens erhverv, detailhandel og dermed også bosætning. Hvilke perspektiver er der for udviklingen af Sønderborgs rolle som driftigt regionalt kraftcenter, og hvilke muligheder ligger der for entreprenører og investorer i Sønderborg i forhold til infrastruktur, bosætning, erhverv, uddannelse og oplevelsesindustrien? Hvad bliver de største udfordringer, og hvordan skal de løses? Hvilke muligheder er der for at skabe synergi med området syd for grænsen? Den nye kommuneplan 2019 - 2031.

Tim Johnny Hansen , Kommunaldirektør, Sønderborg Kommune

10.00 Konkrete planer og projekter i Sønderborg 2019-2029

Sønderborg er fra efteråret 2018 blevet værtsby for krydstogtsturisme og har haft stærkt fokus på udviklingen af det 55.000 kvm store havneområde, hvor byen har fået hotel og multikulturhus. Der udvikles også andre steder i Sønderborg Kommune, blandt andet i Augustenborg, hvor 16.000 kvm af Nordhavnen samt 80.000 kvm af Sydhavnen udlægges til nye boligprojekter. Hvordan er status på Kommunens planer og projekter? Hvilke udbud har kommunen på bolig og erhvervsgrunde? Der arbejdes også med planerne om en forbindelse fra Als til Fyn, et projekt, der kan løbe op i investeringer for 22 mia. kr. Hvordan forløber planerne med at virkeliggøre projektet, og hvilken betydning vil det få for Sønderborg?

Sille Marcussen Dall , Plan og myndighedschef, Sønderborg Kommune

10.25 Kommende projekter i Sønderborg Havn

Det 55.000 kvm store havneområde, som udgør Frank Gehrys masterplan, omfatter blandt andet grænselandets største hotel, et multikulturhus, et kollegie samt liberale erhvervl og kontorer. Området vil danne rammen om 500 nye arbejdspladser, når det er færdigudviklet. Hvordan ser områdets fremtidige udvikling ud? Hvad er status på projekterne og hvordan er området med til at drive udviklingen i Sønderborg?

Henrik Skourup Hansen , Adm. direktør, Sønderborg Havneselskab A/S

10.50 Kaffepause
11.20 Sønderborg Lufthavn udvides for 250 millioner kr.

Sønderborg Lufthavn har store byggeplaner og udvides frem mod 2026. Infrastruktur og transport er udpeget som ét af de områder, der skal skabe vækst og udvikling i Sønderborg, og kommunens økonomiudvalg godkendte i december 2017 den forretningsplan, der kan bane vej for en udvidelse af Sønderborg Lufthavn. Udvidelsen er samlet set estimeret til 250 mio. kr. og løber frem til 2026. Der skal i forbindelse med udvidelsen blandt andet bygges en ny terminal og investeres i nye flystandpladser, nye parkeringsfaciliteter, udstyr og driftsmateriel, en udvidelse af landingsbanen og erhvervsområdet, en udbygning af terminalen samt en udvidelse af parkeringsfaciliteterne. Inden da skal finansieringen på plads. Sønderborg Lufthavn betjener årligt 70.000 passagerer, og målet er at nå 200.000 inden for en 10-årig periode.

Christian Berg , Lufthavnschef, Sønderborg Lufthavn

11.45 Historiecenter Dybbøl Banke udvider for 110 millioner kr.

Historiecentret Dybbøl Banke ønsker at binde fortællingen om Dybbøl Mølle, Historiecentret og det omkringliggende landskab bedre sammen og vil derfor gerne udvide deres faciliteter med nye gader og bygninger og herigennem realisere visionen om Dybbøl Banke som en fyrtårnsattraktion. Anslået værdi af projektet bliver 110 millioner kr.

Bjørn Østergaard , Head of Centre and Managing, Historiecenter Dybbøl Banke

12.10 Sønderborg som turistdestination

Sønderborg ligger naturskønt og har udover den gamle bymidte flere historiske seværdigheder som blandt andet Sønderborg Slot og Dybbøl Mølle. Derfor ligger Sønderborg Kommune blandt Danmarks 10 mest besøgte kommuner og fik i 2019 ca. 1.2 millioner overnatninger. Besøgstallet er stigende og denne tendens forventes - når coronaepidemien er overstået - opretholdt bl.a. som følge af åbningen af Nordals Ferieresort, der forventes generere omkring 480.000 ekstra overnatninger om året i Sønderborg Kommune, efter at det står åbent i 2023. Hvad vil Nordals Ferieresort betyde or Sønderborg og hvor er projektet henne i dag? Hvilke planer og perspektiver er der for andre hoteller og camping i Sønderborg området?

Karsten Justesen , Destination Sønderjylland

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Sønderborg er ved at blive færdig med en omfattende byudvikling omkring den 55.000 kvm nedlagte industrihavn, hvor der er investeret op mod 1,8 mia. kr. efter en masterplan af Frank Gehry. Området har fået kollegium, nye boliger, kontorer, et multikulturhus til 100 millioner kr. og grænselandets største Hotel, Alsik til 755 millioner kr.. Byen er således klar til at modtage de op mod 4000 ekstra turister, som forventes årligt, efter at byen bliver ny krydstogtsdestination.

Den øgede turisme vil skabe yderligere jobvækst i området og passer godt med kommunens strategi med at øge den samlede beskæftigelse med 2.000 nye arbejdspladser, skabe et synligt kulturliv i bybilledet med pladser og faciliteter, der rummer liv.

Byens Ejendom vurderer, at der på sigt skal bruges 13 milliarder kr. på byudvikling i Sønderborg. Konferencen giver dig et overblik over kommende vigtige projekter og et indblik i Sønderborgs vækstmuligheder her og nu og i fremtiden.

 

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 8. oktober 2020
Klokken 09.00 - 12.40
: Scandic SønderborgScandic Sønderborg, Ellegårdsvej 27, 6400 SønderborgDe kommer også

ByogLandskab

Philip Rasmussen

Destination Sønderjylland

Karsten Justesen

DGE Miljø- og Ingeniørfirma A/S

Lars Storkholm
Morten Øland

EKJ Rådgivende Ingeniører A/S

Mads Sølvsten Dahl

Historiecenter Dybbøl Banke

Bjørn Østergaard

Jyske Realkredit A/S

Kurt Dupont

NCC Danmark A/S

Litta Gantzhorn

Sib Byggeri A/S

Lars Juhl
Torben Golles
Erling Lausen
Hans Christian Jensen

SOLARLUX Scandinavia AB

Sonny Curtis

Sweco Danmark A/S

Kristian Sørensen
Esben Molsted
Kim Peters

Sygehus Sønderjylland

Martin Djorup

Sønderborg Ingeniør & Byggeforretning

Hans Christian Jensen
Torben Golles
Erling Lausens
Lars Juhl

Sønderborg Kommune

Tim Hansen
Sille Marcussen Dall

Sønderborg Kommunes Erhvervsservice

Pernille Refshauge

Sønderborg Lufthavn

Christian Berg

V2C ApS

Hans Toksvig Larsen

Andre konferencer

Tilmeld dig her