Viborg: De store projekter

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Planer, projekter og visioner for Viborgs udvikling

Planer for Viborg som bosætnings- og erhvervskommune. Store byudviklingsinvesteringer. Hvad betyder placering af Apples datacenter for erhvervsudvikling i Viborg?

10.00 Udvikling af Banebyen til 5 milliarder: kommende projekter

Viborgs store byudviklingsprojekt Viborg Baneby, en ny bydel med erhverv, institutioner og boliger til op mod 3.500 beboere, har rundet investeringer på over 2 mia. kr. af den samlede sum på 5 milliarder, som omdannelsen af den tidligere industrigrund ventes at beløbe sig til. Kommende projekter.

10.25 Udvikling af Taphede til 2 milliarder

Viborg Kommune planlægger udvikling af ny bydel på Taphede. Området beliggende nord og syd for Randersvej har et areal af ca 1,8 millioner kvm. Fuldt udviklet forventes området at give plads til bl.a ca. 1.000 boliger. Udviklingen forventes at ske over 2 etaper. C.F. Møller Arkitekter har i samarbejde med Colliers udarbejdet helhedsplan for Taphede.

Lasse Vilstrup Palm , Afdelingsleder , C.F. Møller Landscape

10.50 Kaffepause
11.20 Ny psykiatrisk hospital til 550 millioner kr.

Region Midtjylland har taget beslutning om byggeriet af et nyt 16.000 kvm stort psykiatrihospital i Viborg. Der afsættes 550 millioner kr. i Investeringsplan 2021-2029 til at etablere den nye psykiatri som erstatning for de nuværende slidte bygninger ved Søndersø. Nybyggeriet kommer vil efter planen kunne tages i brug i 2026 eller 2027.

11.45 Nyt Energimuseum til 150 millioner kr.

Energimuseet planlægger opførelse af nyt museum til 150 millioner kr. Projektet omfatter opførelse af ny museumsbygning på 5.000 kvm og nedrivning af eksisterende.

Teo Juel Geer , Direktør, Energimuseet

12.10 Renovering af boliger for 486 millioner

Boligselskabet Sct. Jørgen planlægger renovering af Afd. 8 Ellekonebakken for i alt 486 millioner kr. Helhedsplanen omfatter renovering af 536 almene boliger i afdelingen foruden nedrivning af 28 boliger. Derudover vil 32 boliger i projektet blive nedlagt. Boligselskabet Sct. Jørgen har i alt 6.500 boliger i Midtjylland. Samtidig er boligselskabet byggeforretningsfører for 7 andre boligselskaber i region Midtjylland og har aktuelt en samlet byggeportefølje på 2 mia. kr.

Hans Erik Lund , Direktør, Boligselskabet Sct. Jørgen

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

I følge Danmarks statistik vil Viborgs indbyggertal stige fra det nuværende 97.118 til 100.935 frem mod 2029 - en stigning på 3,9 procent.

Hermed er der grundlag for boligbyggeri for 2 milliarder kr. og udvikling af flere bydele, hvor udvikling allerede er i gang eller forventes påbegyndt i den nærmeste fremtid.

Til projekter, der allerede er godt i gang hører det store igangværende byudviklingsprojekt Viborg Baneby til i alt 5 milliarder kr, der nu er nået havvejs og en ny bydel med op til 700 nye boliger i Arnbjerg kun 4 km fra centrum.

Kommende store projekyter er udviklingen af den nye bydel Taphede til 2 milliarder kr. og udvikling af ny bydel på Preislers Plads.

Viborg kom for alvor på verdenskortet som erhvervsby, da Apple annoncerede placeringen af sit datacenter til 6,3 milliarder ved Foulum 8 km fra Viborg centrum. Byggeriet af centret er nu i fuld gang. Centret vil øge Viborgs potentiale for at tiltrække virksomheder og skabe en positiv erhvervsudvikling, der kan danne grundlag for investeringer, arbejdspladser, og dermed cementere Viborgs position som regional hovedstad.

Byens Ejendom vurderer, at der i de kommende år vil blive byudviklet for 15 milliarder i Viborg. Konferencen om Viborg ser på de fremtidige udviklingsplaner og konkrete projekter, som har betydning for byens udvikling og fremtid.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 28. september 2021
Klokken 09.00 - 12.40
: TinghallenTinghallen, Stadion Allé 7, 2.tv., 8800 ViborgDeltagere

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Mads Døssing

Boligselskabet Sct. Jørgen

Hans Erik Lund

C.F. Møller Landscape

Lasse Palm

EKJ Rådgivende Ingeniører A/S

Morten Christensen
Mads Vinther

Energimuseet

Teo Juel Geer

Q-Construction A/S

Rasmus Høgh Kokholm

Rambøll Danmark A/S

René F. G. Bjerregaard

SWECO

Ole Øster Madsen - Markedschef og Kontorleder

Andre konferencer

Tilmeld dig her