Urban gardening og taghaver

Urban gardening og taghaver

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Konferencen afholdes d. 11. april 2017 kl. 09.00 - 12.40

Baggrund

Urban gardening bliver den næste store trend inden for by- og ejendomsudvikling.

På verdensplan betyder den vildt voksende urbanisering, at man i stadig større grad kommer til at inddrage byområder i produktionen af landbrugsvarer. Derfor barsles der i disse år overalt i verden med nye ideer til indretning af bylandbrug.

Formålet er ikke kun at give byer større selvforsyningsgrad og måske i et længere tidsperspektiv gøre dem selvforsynende. Bylandbrug indgår ofte sammen med byhaver og taghaver i klimasikringsprojekter, hvor de har høj værdi på grund af deres kapacitet til vandafledning. Derudover har byhaver og bylandbrug et rekreativt og socialt formål, hvor de kan knytte beboerne i et byområde bedre sammen.

For taghvervs vedkommende gælder det, at de kan være et asset i promoveringen af et projekt og være med til at skabe et unikt image for en bygning eller et byområde. Et stigende antal højhuse medfører, at byen i stadig højere grad ses fra oven, og ikke mindst udbredelsen af internetsiden "google earth", der giver mulighed for at se et område fra fugleperspektiv, bidrager til, at der kommer et øget fokus på bygningernes tage.

De seneste år er der etableret mange taghaver i København, bl.a. i Tivoli Congress Center, Rigsarkivet, SEB Bank og Frederiksberg Gymnasium. Flere er på vej i forbindelse med både nybyggeri og renovering af eksisterende bygninger, offentlige såvel som private.Program

09.00

Registrering og morgenkaffe


09.30

Velkomst


09.35

Byen som en have

København kan i 2035 dække 35 procent af sit behov for frugt og grøntsager gennem lokal produktion inden for byens grænser. Hvordan kan byudviklingen bidrage til at opnå dette mål og kan byen opnå en højere selvforsyningsgrad, så den på sigt bliver helt selvforsynende? Hvilke byøkologiske målsætninger i øvrigt kan der opstilles for et moderne bysamfund?

Kristina Jordt Adsersen Kristina Jordt Adsersen, Principal architect, Mutopia


10.00

Ny trend: Grønne tage og taghaver

De seneste år er der etableret mange taghaver i København, bl.a. i Tivoli Congress Center, Rigsarkivet, SEB Bank og Frederiksberg Gymnasium. Flere er på vej i forbindelse med både nybyggeri og renovering af eksisterende bygninger, offentlige såvel som private. Taghaver spiller en praktisk rolle som både en klimasikring og et attraktivt frirum til bygningernes brugere. De kan også være et asset i promoveringen af et projekt og være med til at skabe et unikt image for en bygning eller et byområde. Et stigende antal højhuse medfører at byen i stadig højere grad ses fra oven, og ikke mindst google earth, der giver mulighed for at se en by fra fugleperspektiv, bidrager til, at der kommer et øget fokus på bygningernes tage. Malmos har stået bag anlæg af taghaver på bl.a. Rigsarkivet, Slotsholmen og Slagelse psykiatri.

Per Malmos Per Malmos, Kommerciel Direktør, Malmos


10.25

Impact farm

IMPACT FARM er designet af HUMAN HABITAT. Det er et unikt koncept som er udviklet med henblik på at producere fødevarer i byområder hvor pladsen er knap. IMPACT FARM er en hydroponisk pop-up farm der består af et 2-etagers trædrivhus bygget op omkring en tilpasset skibscontainer. Alle byggekomponenter er præfabrikerede, designet med henblik på demontering, og kan pakkes i skibscontaineren. Dette åbner op for muligheden for at flytte projektet til en anden placering på kort tid. Den lille urbane farm er ikke blot både produktiv og ressource-effektiv, men fungerer samtidig som en social hub i storbyen. Produktionskapaciteten er på 2-4 tons grønt årligt ved brug af solenergi, og ved hjælp af regnvandsopsamling og smarte dyrkningsmetoder bruges 75 procent mindre vand end ved mere konventionel dyrkning. Hvordan opstod idéen, og hvad er fremtidsudsigterne for IMPACT FARM? Kan idéen eksporteres til udlandet?

Ronnie Markussen Ronnie Markussen, Master Builder, Human Habitat


10.50

Kaffepause


11.20

Danske arkitekter lægger grønt tag over Paris

Bynatur og tagterrasser, der blandt andet skal huse en teplantage, er en del af tegnestuen SLAs vinderprojekt i den internationale megakonkurrence Reinventer Paris. Vinderprojektet kombinerer bynaturbaserede økosystemtjenester, fuldt klimatilpassede byrum og nye sociale mødesteder med undergrundsparkering. Projektet lægger et 5.000 kvm urbant og frodigt tagdæk tværs over Boulevard Périphérique og kobler på den måde by og forstad intimt sammen. SLA’s vinderprojekt er skabt i samarbejde med den franske storbank BNP Paribas, der også fungerer som det danske projekts investor. I Danmark er SLA aktuel med bl.a. taghaverne for Tivoli Congress Center og det præmierede grønne tag på Egedals Rådhus.

Mette Skjold Mette Skjold, Arkitekt MAA og partner, SLA


11.45

Byhavers potentialer

Produktion af landbrugsvarer i byområderne er kommet for at blive. I dag er nogle bylandbrug til en vis grad selvforsynende med opdyrkning på både tage og i køkkenhaver. Derudover har bylandbrug også en social vinkel hvilket knytter beboere tættere sammen i byområderne og etablerer nye fællesskaber.

Johannes Roust Aaberg, BioArk


12.10

Danmarks første taglandbrug

ØsterGRO er en af Danmarks første taglandbrug. Landbruget befinder sig på taget af en 3 etagers ejendom på Østerbro i København.

Kristian Skaarup Kristian Skaarup, ØsterGro


12.35

Afslutning


12.40


12.40

FrokostTilmelding til Urban gardening og taghaver

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Konferencen afholdes d. 11. april 2017 kl. 09.00 - 12.40

1. Virksomhedsinfo og fakturering

Inkluderet i prisen:

 • Professionelt arrangement til tiden
 • Morgenkaffe
 • Frokost
 • Konferencemappe
 • Oplægsmateriale sendt pr. email efterfølgende

2. Antal deltagere og deltagerinfo

Person 1
Person 2
Person 3 - Gratis
Person 4
Person 5
Person 6 - Gratis

Behandler, vent venligst...

Buy more conference vouchers

Klippekortet kan bruges af alle medarbejdere i jeres virksomhed. Normalprisen for 5 konferencer er 14.825 kr, for 10 konferencer er den 29.650 kr og for 20 konferencer er prisen 59.300 kr. I sparer altså, 5.125 kr eller 11.150 kr eller 23.300 kr.

10 klip for 18.500
spar 11.150 KR.
20 klip for 36.000
spar 23.300 KR.
5 klip for 9.700
spar 5.125 KR.
Purchase vouchers and signup to conference
  Renewing membership....
I'm not interested

De kommer også

 • Alectia
  - Mia Helvig Manghezi
 • BioArk
  - Johannes
 • Dansk Ejendoms Management
  - Frantz Longhi
 • Eco-Village
  - Rikke Sønder Larsen
 • Frederiksberg Kommune
  - Brian Hansen Westerheim
 • Gaihede a/s
  - Pernille Køj Veng
  - Peter Elle Silberg
  - Tobias Brouwers
 • Human Habitat
  - Ronnie Markussen
 • KAB
  - Søren Hansen
  - Jakob Ohm
  - Randi Dürr Harpøth
  - Peter Kærhus Sørensen
  - Rolf Andersson
  - Marie de Lony
  - Vibeke Gravlund
  - Lars Poulsen
  - Birgitte Bo Christensen
 • Malmos
  - Per Malmos
 • Mutopia
  - Kristina Jordt Adsersen
 • SLA
  - Mette Skjold
 • ØsterGro
  - Kristian Skaarup

Praktisk info

Tidspunkt

11. april 2017
Kl. 09.00 - 12.40

Sted

First Hotel Copenhagen
Molestien 11
2450 København SV
Telefon: +45 70 12 73 73
Se på kort

Pris

2.965 kr. ekskl. moms.

Kontakt

Har du spørgsmål til arrangementet, vil du have hjælp til tilmelding, eller har du et andet spørgsmål til Byens Ejendom, så skriv til os her.

Vi kontakter dig per email eller tlf. efter dit ønske inden for max 2 arbejdsdage. Dine personlige oplysninger gemmes ikke og bruges kun til at kontakte dig om dette.

Andre konferencer

Sønderborg investerer 13 milliarder i byudvikling
29. marts 2017, Sønderborg
Læs programmet

Jylland: Højhusbyggeri - fordele og udfordringer
20. april 2017, Aarhus C
Læs programmet

Butiksmarkedets udvikling 2017-2027
25. april 2017, København SV
Læs programmet

Andre seminarer

Håndtering af miljøforhold ved køb, salg og leje af ejendomme
24. maj 2017, København V
Læs programmet

Odense: Håndtering af miljøforhold ved køb, salg og leje af ejendomme
25. oktober 2017, Odense
Læs programmet

KONFERENCER OG KURSER