Udvikling af ferieboliger og ferieparker - nye regler, investeringer og byggeri

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Fremtidens feriehuse og feriefaciliteter

Nye trends, rejsemønstre og behovet for nye oplevelser ændrer hele tiden gæsternes efterspørgsel efter feriefaciliteter. Hvordan ser fremtiden for feriboligsektoren. Hvilke krav stiller nutidens og - især - fremtiden brugere til feriefaciliteter? Hytter, campingpladser, strandhoteller og feriecentre. Nye trends i udformning, udstyr og oplevelsestilbud. Hvad skal man være opmærksom på som udvikler af ferieboliger, og hvor i landet er der de bedste steder for udvikling af ferieboliger? Hvorfor er interessen for timeshare boliger kun begrænset i Danmark og er der fremtid i konceptet?

Carlos Villaro Lassen , Adm. direktør, Feriehusudlejernes Brancheforening

10.00 Nordals Ferieresort til 1,3 milliarder kr.

Nordals Ferieresort skal være et ferieresort med marina, feriehuse, campingpladser, oplevelsespark og vandland på den nordøstlige del af Als. Ferieresortet skal omfatte 1,7 millioner kvm, og vil komme til at bestå af 2 hoteller med samlet 240 hotelværelser, 400 ferieboliger, 2 campingpladser, en marina med 100 bådpladser, butikker og restauranter, stisystemer mm. Ifølge planen skal projektet stå færdigt i 2022/23. Det nye ferieresort ventes at tiltrække 560.000 gæster om året, som især vil komme fra Tyskland. Nordborg Resort Ejendomme, som er udvikleren bag projektet har i 2021 underskrevet den første af 2 totalentreprisekontrakter for opførelsen af feriecentret med Hoffmann. Center Parcs Europe er valgt som driftsoperatør. Center Parcs Europe driver 28 af Europas største ferieparker. Hvilke overvejelser har man gjort sig i forbindelse med etablering af parken? Hvad karakteriserer en moderne feriepark? Hvordan fortsætter det videre arbejde med at realisere planerne?

Niels Feerup , Direktør, Nordals Ferieresort

10.25 Husbåde: fremtidens ferieboliger?

Er husbåde fremtiden for dansk ferieboligmarkedet på linie med camping- og feriehuse? Hvilke muligheder er der for at have et husbod i danske havne? Hvor er det bedste steder og hvor er der det største potentiale på sigt? Erhvervsmæssig udnyttelse af en husbåd: hotel, restaurant, diskotek, museum mm. ster i Danmark. Bernd Muckenschnabel har i årene 2005-2017 været direktør for sommerhusbureauet Novasol og har derfor et indgående kendskab til det danske feriehusmarked. Han har tænkt sig at bygge 1.500 husbåde til turister i Danmark.

Bernd Muckenschnabel , Stern Hausboat

10.50 Kaffepause
11.20 Behov for strategiske investeringer i dansk kystturisme

Interessen for udviklingen af den danske kystturisme er kraftigt stigende og efterspørgslen på overnatningsformer, der matcher gæsternes forventninger om både komfort, unik natur og autentiske oplevelser er høj. En tendens, der kan aflæses på tværs af både det danske og nordeuropæiske marked - og som coronasituationen blot har forstærket yderligere. En strategisk tilgang til udviklingen af ny overnatningskapacitet og tilhørende oplevelsesfacilit er en af de væsentligste forudsætninger for, at dansk kyst- og naturturisme kan få udbytte af markedspotentialet og en forudsætning for, at der skabes en overnatningskapacitet, der både matcher gæsternes ferieønsker, er attraktive for investorer og operatører. Hvordan arbejder vi mest optimalt med strategiske investeringer i vores kystferieprodukt i Danmark, hvad forventes udviklingen at indebære og hvilke forretningsmodeller er på fremdrift?

Claus Hyttel Skrubbeltrang , Investment Manager, Dansk Kyst- og Naturturisme

11.45 Feriehytter, camping og turistotel på Ærø: et vellyket projekts anatomi

Ærøskøbing Feriehytter & Camping har i 2021 åbnet sine døre for turister med 27 feriehytter og 150 pladser til campingvogne og telte. Samme udvikler står bag Ærøs nye bed and breakfast hotel med 7 værelser og 3 lejligheder i en ombygget gammel ejendom kaldt Fattiggården, der ligeledes åbner i 2021. Fra koncept til færdigt projekt: hvordan går man frem og hvordan lykkes man? Samarbejdspartnere og lokale myndigheder.

Ærø Feriepark , Ærø Feriepark

12.10 Skandinavisk storinvestor med vækstplaner i Danmark

Den skandinaviske campingkæde First Camp, har under de seneste 2 år købt 5 campingpladser i Danmark for et trecifret millionbeløb. Og flere opkøb er på vej. I alt har koncernen nu 46 campingplader i Sverige og Danmark. Hvilke planer har selskabet i Danmark? Skal de danske camping videreudvikles og hvad er konceptet bag den danske ekspansion? Hvad er "hemmeligheden" bag First Camps succes i Norden og hvad karakteriserer en succesfuld campinginvestering?

Ola Bååth , Investeringschef , First Camp

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Campingpladser skal ændres til ferieparker. Nu står de for 1/3 af danskernes overnatninger inden for landets grænser, svarende til 11 millioner gæster, hvilket gør camping til den mest udbredte hjemlige ferieform blandt danskerne. Ikke desto mindre har antallet af campinggæster på danske campingpladser været faldende i de sidste år. 

For campingpladserne lever ikke op til moderne turisters krav. Derfor har Erhvervsstyrelsen udstedt en nyt campingbekendtgørelse, der trådte i kraft den 31. marts 2019. De nye regler vil løfte de danske campingpladser, og gøre dem mere attraktive for professionelle investorer, som vil ændre omrdåerne til ferieparker.

For hele leisuremarked gælder det, at markedet bliver mere og mere professionaliseret og flere store ejendomsinvestorer retter nu deres interesse mod feriefaciliteter. 

Interesen gælder både hytter, campingpladser, ferieboliger, strandhoteller og feriecentre, og drives af at:

  • Elbiler kan ikke trække campingvogne - så derfor vil der komme feriehuse i stedet.
  • Nye regler siger 40 procent af en campingplads må være feriehytter.
  • Hytter må nu være 45 kvm til 70 kvm store dobbelthytter.
  • Folk holder fere i Norden (Danmark).
  • Nyt camping reglement per marts 2019 med langt større muligheder.
  • Store investorer går ind i fereprojekter: Søndervig (Parken Sport og Entertainment), projektet på Nordals, norsk-svensk koncern har opkøbt 4 fynske campingpladser.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 21. september 2021
Klokken 09.00 - 12.40
: DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 NordhavnDeltagere

Babylon-Blue Limited

Alexander Host

BDO

Morten Ovesen

Dansk Kyst- og Naturturisme

Claus Hyttel Skrubbeltrang
Jacob Kirkegaard Larsen
Mette Greisen Damsgaard

DOKUMENTHUSET ApS

Michael Thisted

Ejendomsselskabet Af 10/9-2019

Casper Junge

Feriehusudlejernes Brancheforening

Carlos Villaro Lassen

First Camp

Ola Bååth

Freja ejendomme A/S

Per Kondrup

Haderslev Erhvervsråd

Gry Thomsen

Havnens Bygningsudlejning AS

Morten Clausen

Kulturkajen Docken

Gina Pedersen

Landal GreenParks

Søren Sandberg
Kent Lodberg

Lolland Kommune

Birgitte Rønnow
Mette Boje Madsen

Nordals Ferieresort

Niels Feerup

Novasol

Thomas Holm
Per Brogaard

Pantheon a|s

Flemming Therkelsen

point north Aps

kristine Krogsgaard-Nielsen

Skala Arkitekterne A/S

Trine Vermund

Stern Hausboat

Bernd Muckenschnabel

Stevns Kommune

Morten Svarre Andersen
Louise Halkjær Pedersen

Ærø Feriepark

Ærø Feriepark

Andre konferencer

Tilmeld dig her