Tiny Houses: Ny megatrend

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Efterspørgsel efter små boliger

Efterspørgsel efter små boliger herunder små enfamiliehuse, også kaldt tiny houses. Hvor stort bliver behovet i den kommende tid? Hvem efterspørger de små boliger? Og møder de beboernes behov?

10.00 Tiny houses i praksis

Tiny house bevægelsen opstod som en spontan bevægelse med rødder i USA og breder sig nu i Danmark både blandt private- og professionelle husbyggere. Tiny housesprojekter i Danmark: status. Hvilke professionale udbydere tilbyder tiny houses i Danmark? Prisniveauet på selvbyg og på det pofessionelle marked. Finansiering af et tiny house projekt. Tekniske og juridiske krav til tiny houses. Tiny house bofællesskaber.

10.25 Banebrydende projekt: Kommunen og private samarbejder om tiny house-bydel

Middelfart Kommune er kommet på Danmarkskortet med sin banebrydende offgrid tiny house-bydel Grobund Brenderup, øst for Middelfart, som også er ved at sætte nye standarder for energineutralitet og selvforsyning.

10.50 Kaffepause
11.20 Kommende storprojekt: Tiny Houses i Vejle

På et 21.000 kvm stort areal i Vejles nye bydel Ny Rosborg skal der gives plads til eksperimenterende boliger i form af "Tiny Houses". Der er tale om 28 byggegrunde på ca. 300 kvm med mulighed for at opføre små boliger på op til 50 kvm. Området skal rumme divers arkitektur - både selvbyg og præfab. Omkring 300 har svaret på kommunens brugerundersøgelse om det kommende tiny house-område.

Sabrina Haue , Byplanlægger, Arkitekt MAA, Tiny Houses Vejle

11.45 Professionel udvikler bag tiny houses

Professionel udvikler bag tiny houses. Hvad kan en professionel udvikler tilbyde kunder, der efterspørger tiny houses? Hvem er kunderne og hvilken vej går udviklingen i kundesegmentet?

Michael Henneke , Tiny House Living

12.10 Bofællesskab baseret på mikroliving tanken

Svanen Gruppen har købt den 8.420 kvm byggegrund i Høje Taastrup og vil samarbejde med Eco-Village opføre et bofællesskab med fokus på bæredygtighed, økologi, genanvendelse. Projektet har som omdrejnningspunkter dele-principper og micro-living tankegang.

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Tiny houses er "in" og interessen for denne boligform er for tiden enorm  i både Danmark og i udlandet.

Den minimalistiske, enkle boligform er beregnet til helårsbeboelse for en eller flere personer og kan udføres i alle byggematerialer både nye og recilkulerede. Træ er dog et af de foretrukne materialer, når man bygger tiny houses.

Tiny houses bevægelsen opstod som en spontan bevægelse med rødder i USA både blandt private- og professionelle husbyggere. Også kommuner har fået øje på de muligheder, der ligger i tiny houses og flere kommunale bydelsudiklingsprojekter, hvori tiny houses indgår har allerede set dagens lys eller er på tegnebrættet.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her
Tilmeld dig her