ODENSE: de store projekter

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Planer og projekter 2021 - 2030

Odense fortsætter sin transformation til en dansk storby. Med en vækst på 1.600 indbyggere årligt er der grundlag for en massiv udvikling af boligbyggeriet, hvor målsætningen er opførelse af 10.000 lejligheder frem til 2028. Derudover er der et betydelig antal nye projekter omfattende udvikling af kontorer, hoteller, offentlige bygninger samt logistik og industri. De største udviklingsområder er: Thomas B. Thriges gade, Østerbro, Vesterbro, Gasa-grunden, Dalum papirfabrik, Havnen, Falck-stationens grund, Rugårdsvej og Munkebjerg Park, City Campus, Tietgenbyen, Nyt OUH, Nyt Sundhedsvidenskabeligt Fakultet, Hospitalsgrunden på Sdr. Boulevardog Cortex Park. Status og planerne for de enkelte byudviklingsprojekter. Hvor langt er forberedelserne til den evt. 2. etape af letbanen nået?

Morten Møller Iversen , Konstitueret adm. direktør, Odense Kommune

10.00 Udvikling af Dalum Papirfabrik for 1 milliard: Kommende udvikling

Dalum Papirfabrik i Odenses sydlige udkant lukkede i 2012, men nu skal det 243.000 kvm store område ved Odense Å udvikles til 79.000 kvm boliger og erhverv. Udviklingsprojektet ligger som nabo til Dalum Kloster og Den Fynske Landsby, tæt på togstationen Fruens Bøge samt butikker. Nyeste udvikling.

Simon Issing Nielsen , Projektudviklingschef, MT Højgaard

10.25 Omdannelse af Vollsmose fortsæter: 1.000 boliger rives ned, 1.600 opføres

Omdannelsen af Vollsmose fortsætter. I maj 2019 præsenterer Odense Kommune nye planer for udvikling af bydelen, omfattende bl.a. nedrivning af ca. 1.000 boliger. Transport- og Boligministeriet har godkendt den lovbestemte udviklingsplan for bydelen i september 2019. Foruden nedrivningen af 1.000 boliger forudsætter planen salg af arealer til private for opførelse af 1.600 nye private boliger og etablering af erhvervsarealer til kommunale og private formål.

Jens Pilholm , Direktør, Civica

10.50 Kaffepause
11.20 Karré 4 med 28.000 kvm bolig

Det såkaldte ”Karré 4”-projekt på Rugårdsvej 3 i Odense centrum er et nybyggeri med et etageareal på op til 28.000 kvm, hvilket svarer til godt 300 nye boliger. Udvikleren ønsker desuden at give mulighed for enkelte højhuse, hvoraf et enkelt må være op til 60 m højt.

11.45 Erhvervsmarked i Odense

Erhvervsmarkedet i Odense: kontor, butik, logistik og udlejningsboliger. Efterspørgsel, udbud, afkst, tomgang. Tomgangen for tidssvarende industri- og logistikloksaler er historisk lav og lejerne står i kø for at få adgang. Hvor stor er behovet for nye logistikfaciliteter? Er det eksisterende tidssvarende?

12.10 Renovering af Odenses skoler, børnehaver, vuggestuer og plejehjem for knap 1,8 mia. kr.

Odense har med aftalen ”Et trygt og sikkert fundament for vores fælles velfærd” afsat næsten 1,8 milliarder kr. til velfærdens fysiske rammer frem mod 2030. Aftalen omfatter kapacitet, modernisering og nye behov for bygninger og rammer om kommunens velfærd. På børn- og ungeområdet er der afsat 550 mio. kr. til udbygning af kapaciteten og renovering af daginstitutionerne, 500 mio. kr. til vedligehold og modernisering af folkeskolerne og 125 mio. kr. til udvikling af lokalområderne i tæt sammenhæng med udviklingen af folkeskolerne. Hvordan de fysiske rammer udvikles, kommer byens borgere, lokalsamfund og medarbejdere til at give input til gennem demokratiske samtaler med politikerne. Ambitionen er, at folkeskolens fysiske rammer understøtter børn og unges læring, trivsel og dannelse og samtidig bliver et omdrejningspunkt for fællesskaber i lokalområdet.

 

Hanne Dollerup , Adm. direktør, Odense Kommune

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Udviklingen i Odense er siden 2015 gået fra de små punkt-projekter til igangsættelsen af store byggerier og byudviklingsprojekter, der vil forandre både de lokale områder og hele byen. Der er fortsat fokus på at udvikle bymidten fordelt over flere enkeltprojekter, som skal være en dynamo for både HC Andersen-turismen og for byens indbyggere, ikke mindst de studerende.

De største udviklingsområder er: Thomas B. Thriges gade, Østerbro, Vesterbro, Gasa-grunden, Dalum papirfabrik, Havnen, Falck-stationens grund, Rugårdsvej og Munkebjerg Park, Tietgenbyen, Nyt OUH, Nyt Sundhedsvidenskabeligt Fakultet, Hospitalsgrunden på Sdr. Boulevardog Cortex Park.

Hvad transportinfrastruktur angår, bliver letbanen byens rygrad, når den ifl. planen åbner i 2021.

De mange projekter og byens nye attraktivitet skal give 10.000 nye arbejdspladser frem til 2025. Og planen er desuden at opføre 10.000 boliger frem til 2028.

Bag denne udvikling er en vækst på 1.600 indbyggere årligt og byens evne til at tiltrække investeringer fra virksomheder, ikke mindst de højteknologiske inden for IT og robotteknologi mm.

Byens Ejendom vurderer, at der sammenlagt investeres i alt 52 milliarder i perioden 2017 til 2025 i Odense både privat og offentligt, primært i centrum og i den sydlige del af byen.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 28. april 2021
Klokken 09.00 - 12.40
: First Hotel GrandFirst Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense CDeltagere

AI a/s arkitekter & ingeniører

Dennis Storm
Kim Østergaard

Civica

Jens Pilholm

Dan Mark Ejendomme Vollsmose A/S

Michael Willaume Andersen
Lars Merrild Harreskov
Søren Dollerup

EKJ Rådgivende Ingeniører A/S

Mads Sølvsten Dahl

ERIK Arkitekter

Jonas Petersen
Suna Madsen
Vagn Borlund

Exhausto, Salg DK

Morten Hesselballe

HauCon A/S

Richardt Krogh

Hjallese Provsti

Casper Hansen
Paw Kingo Andersen

INGENIØR'NE

John Andresen
Lars Erik Nielsen
Bjarne Linde Jensen

Junckers Industrier A/S

John Holdgaard

KANT / part of Sweco

Karl-Martin Buch Frederiksen

LIFA A/S Landinspektører

Ronni Rasmussen

MT Højgaard

Simon Issing Nielsen

odense bygningsservice

lars chr jensen

Odense Kommune

Morten Møller Iversen
Hanne Dollerup

Oluf Jørgensen A/S

Elisabeth Damgaard

RGS Nordic A/S

Henrik Linsted Nielsen

Silkeborg kommune- Teknik- og Miljøafdelingen

Lotta Sandsgaard
Line M. Steenberg

Sweco

Per Svop

Teknos A/S

Niels Hallum

Vores Elnet A/S

May-Britt Aaskov Jakobsen

Willis Towers Watson

Jan Linde

WSP Danmark A/S

Lars Bo Jensen

Andre konferencer

Tilmeld dig her