Midlertidige boliger - de nye muligheder

Midlertidige boliger - de nye muligheder

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Konferencen afholdes d. 6. marts 2018 kl. 09.00 - 12.40

Baggrund

Lempelsen af planloven, der nu tillader, at de midlertidige containerboliger kan forblive stående i 10 år, kombineret med det enorme behov for studie- og ungdomsboliger sætter gang i byggeriet af containerboliger.

Ifølge Københavns kommunes udmelding fra maj 2017 vil der kunne opstilles omkring 800 midlertidige boliger i København. Af nogle ejendomsudviklere vurderes potentialet til at være helt op mod 20.000 containerboliger i København.

Boligerne vil især kunne ligge i byens perspektivområder, hvor der først om en årrække skal bygges – nemlig Nordhavn, Godsbaneterrænet, Refshaleøen og Kløverparken.

Også andre byer, heriblandt Aarhus og Fredericia, har allerede nogle erfaringer med containerboliger, eller forbereder midlertidige boligprojekter. I flere byer er containerboliger allerede en realitet.
Program

09.00

Registrering og morgenmad


09.30

Velkomst


09.35

88 containerboliger på Refshaleøen

CPH Village har søgt om lov til at opstille 88 2-værelses containerboliger med plads til 176 studerende på Refshaleøen. De mobile boliger skal stå i 10 år, hvis der skal være en bæredygtig økonomi i det. CPH Village, der blev stiftet i 2014, har en vision om at bygge 2.000 mobile containerboliger, som kan flyttes rundt i byen efter behov.

Frederik Noltenius Busck Frederik Noltenius Busck, Partner, CPH Village


10.00

Københavns Kommunes strategi for midlertidige studieboliger

Københavns Kommune har udarbejdet et udkast til en strategi for midlertidige studieboliger. Ifl. dokumentet skal København have så mange midlertidige studieboliger som muligt. Kommunen er indstillet på at dispensere fra en del af bestemmelserne i lokalplaner - eksempelvis fra placering af byggefelter. Der vil dog stadig blive stille krav til studieboligernes arkitektur under hensynstagen til deres midlertidige karakter. Med strategien lægges op til, at de midlertidige studieboliger er med til at prøve nye koncepter af, at de er eksperimenterende i boformen og skaber nye innovative studiemiljøer. For at sikre, at de midlertidige boliger reelt er midlertidige, stiller Kommunen krav om en exit-strategi som en forudsætning for dispensationen. Det vil sige, at ansøgeren skal redegøre for, hvordan boligerne forventes afviklet og eventuelle bygninger fjernet efter udløb af dispensationsperiode.

Morten Christiansen, Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen


10.25

Modulhotel og ungdomsboliger på Docken

Mutopia har udarbejdet en plan for et modulhotel og ungdomsboliger på Docken i Nordhavn. Der er tale om et nyt hotelkoncept, der nu er på vej til Danmark. Hvad går konceptet ud på, hvilke fordele har det for bygherren og kunden, og hvorfor er Nordhavn et godt sted at opføre hotellet på? Og skal hotellet blive i Nordhavn eller er det tænkt som "en midlertidig aktivitet?" Hvilke erfaringer med midlertidige aktiviteter på havneområder har Mutopia ellers?

Kristina Jordt Adsersen Kristina Jordt Adsersen, Principal architect, Mutopia


10.50

Kaffepause


11.20

Ungdomsboliger i containerhusbåde

Et nyt koncept for containerhusbåde med navnet Urban Rigger er udviklet af Udvikling Danmark i samarbejde med Bjarke Ingels Group, BIG, som arkitekt. Den første prototype ligger på Refshaleøen i København. En Urban Rigger består af 12 studielejligheder på mellem 24 og 27 kvm, som er indrettet i skibscontainere i 2 niveauer ovenpå en flydende betonponton. Urban Rigger er udstyret med solpaneler, power banks, varmepumper og indbygget vandvarmeanlæg, således at der udvindes energi fra havvandet. BIG står også bag designet af et nyt byggeri i Amsterdam med 380 0-energilejligheder, 4.000 kvm erhvervs- og fællesarealer, parkeringskælder med 240 pladser samt mulighed for op til 30 husbåde, alt sammen flydende på vand. Barcode Architects er BIGs partner i projektet.

Rasmus Rømling Rasmus Rømling, Direktør, Urban Rigger


11.45

Tekniske krav til containerboliger - praktiske erfaringer

Hvilke krav er der i forhold til Bygningsreglementet BR15 og BR 18 og midlertidige boliger? Sundhedsskadelige materialer, brandisolering, lyddæmpning og... Og hvordan fungerer det i praksis? Container Living specialiserer sig i containerbyggeriet og er lige nu i gang med at udvikle 30 containerboliger indrettet som 3 punkthuse i Roskildes kreative bydel Musicon, samt en containerbebyggelse i Fredericias nye bydel Kanalbyen. Begge tegnet af Arkiterma.

Brian Gade Brian Gade, Adm. direktør, Container Living


12.10

Containerboliger og planloven

Netop vedtagne ændringer af planloven åbner op for midlertidige anvendelser, mens der fx afventes en byudvikling i et område. For midlertidige studieboliger er der givet mulighed for en midlertidig anvendelse i op til 10 år. Der vil dog være grænser for størrelsen af de projekter, der kan gennemføres efter de nye muligheder for dispensation til midlertidig anvendelse. Herudover vil andre miljøretlige regelsæt have betydning for den midlertidige anvendelse.

Marie Bockhahn Marie Bockhahn, Advokat, Horten Advokater


12.35

Spørgsmål og afslutning


12.40

FrokostTilmelding til Midlertidige boliger - de nye muligheder

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Konferencen afholdes d. 6. marts 2018 kl. 09.00 - 12.40

1. Virksomhedsinfo og fakturering

Inkluderet i prisen:

 • Professionelt arrangement til tiden
 • Morgenkaffe
 • Frokost
 • Konferencemappe
 • Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende
 • Kursusbevis

2. Antal deltagere og deltagerinfo

Person 1
Person 2
Person 3 - Gratis
Person 4
Person 5
Person 6 - Gratis

Behandler, vent venligst...

Byens Ejendom behandler dine data fortroligt og videregiver aldrig dine informationer til tredjepart. Har du spørgsmål vedr. dine data eller din regning, kan du altid kontakte os på tlf. 70702207 eller pr. e-mail til bogholderi@byensejendom.dk

Buy more conference vouchers

Klippekortet kan bruges af alle medarbejdere i jeres virksomhed. Normalprisen for 5 konferencer er 14.825 kr, for 10 konferencer er den 29.650 kr og for 20 konferencer er prisen 59.300 kr. I sparer altså, 5.125 kr eller 11.150 kr eller 23.300 kr.

10 klip for 18.500
spar 11.150 KR.
20 klip for 36.000
spar 23.300 KR.
5 klip for 9.700
spar 5.125 KR.
Purchase vouchers and signup to conference
  Renewing membership....
I'm not interested

Praktisk info

Tidspunkt

6. marts 2018
Kl. 09.00 - 12.40

Sted

DOCKEN
Færgehavnsvej 35
2150 Nordhavn
Telefon: +45 39299200
www.docken.dk

Se på kort

Pris

2.965 kr. ekskl. moms.

Kontakt

Har du spørgsmål til arrangementet, vil du have hjælp til tilmelding, eller har du et andet spørgsmål til Byens Ejendom, så skriv til os her.

Vi kontakter dig per email eller tlf. efter dit ønske inden for max 2 arbejdsdage. Dine personlige oplysninger gemmes ikke og bruges kun til at kontakte dig om dette.

De kommer også

 • Container Living
  - Brian Gade
 • CPH Village
  - Frederik Noltenius Busck
  - Mads Møller
 • Cramo Adapteo
  - Dan Betak
  - Sussie Wagner
  - Anne Adstofte
 • Horten Advokater
  - Marie Bockhahn
 • Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
  - Morten Christiansen
 • Mutopia
  - Kristina Jordt Adsersen
 • REIT ApS
  - Søren Krarup
  - Erik Stannow
  - Michael Just
 • Slagelse Kommune
  - Torben Hjelm
 • Urban Rigger
  - Rasmus Rømling

Andre konferencer

Jylland: Senior- og ældreboliger i vækst
23. november 2017, Aarhus C
Læs programmet

Odense investerer 52 milliarder i byudvikling
29. november 2017, Odense SØ
Læs programmet

Butiksmarkedet i Aalborg
18. januar 2018, Aalborg
Læs programmet

Andre seminarer

Sale and lease back. KURSUS
28. november 2017, Nordhavn
Læs programmet

Certificering - nye krav i Byggeloven. KURSUS
29. november 2017, Nordhavn
Læs programmet

Jylland: Certificering - nye krav i Byggeloven. KURSUS
31. januar 2018, Aarhus C
Læs programmet

KONFERENCER OG KURSER