Lyngby: De store projekter

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Konkrete projekter og udviklingsmuligheder i Lyngby

Kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk har i 2021 fastlagt en ny vision for Kongens Lyngby som et levende og oplevelsesrigt centrum, der danner rammen om attraktive mødesteder og fællesskaber for alle i byen. Visionen understøttes af 6 strategiske temaer for udviklingen af Kongens Lyngby Centrum. Visionen skal realiseres frem mod 2030. I et samarbejde med Realdania udvikles nu en strategisk plan for, hvordan visionen omsættes til konkrete projekter og byliv med ny infrastruktur, byrum, erhverv, boliger mm.

Kasper Graa Wulff , Direktør, Lyngby-Taarbæk Kommune

10.00 250.000 kvm boliger og erhverv på Firskovvejområdet

Erhvervsområdet Firskovvejområdet, der strækker sig over et areal på 300.000 kvm skal iflg. Helhedsplanen, som dog endnu ikke er endeligt vedtaget, omdannes til 250.000 kvm boliger, erhverv, detail, parkering samt uddannelsesinstitutioner og kommunale funktioner. Tredje Natur har udarbejdet en udviklings- og helhedsplan for området, der i dag bl.a. huser en genbrugsplads og tømmerhandel.

Flemming Rafn , Founding Partner, Tredje Natur

10.25 DTU kommende udvikling for over 1,8 milliard kr.

DTU renoverer og investerer i nybyggeri for ca. 1,8 milliarder kr. i den kommende tid. Blandt kommende projekter er: opførelse af Nanolab og Generisk kontorhus på Ørsteds Pladsi Kgs. Lyngby til 427 millioner kr., Opførelse af Generisk forskningsbygning - B219 til 342 millioner kr., opførelse af DTU bygning 313 Fysikvej - ved siden af B310 til 320 millioner kr., Opførelse af Universitetsbygning DTU - CEN2 - B31X til 275 millioner kr., Opførerlse af Centerbygning ved Origo til 200 millioner kr., Modernisering af universitetsbygning DTU - B451 til 170 millioner kr., Renovering af universitetsbygning bygning 208 til 100 millioner kr. Hvad er status på byggerierne og hvilke nye byggerier og udbud kommer der i nærmeste fremtid?

Anders B Møller , Konst. campusdirektør , DTU Danmarks Tekniske Universitet

10.50 Kaffepause
11.20 Boligmarkedet i Kgs. Lyngby: Status og prisudvikling

Den eftertragtede Lyngby-Taarbæk Kommune har nogle af landets allerhøjeste boligpriser. Kommunen tiltrækker menge nye indbyggere og ifølge den seneste befolkningsprognose forventes folketallet at stige til 62.472 i 2029 fra ca. 58.000 i 2021. Med baggeund i befolkningstilvæksten igangsættes et betydligt antal af nye boligprojekter, og kommunens politik er, at de attrsktive nye boliger skal virke som en magnet for endnu flere tilflyttere. Hvordan ser udviklingen af boligmarkedet i Lyngby og omegn ud, herunder priser, efterspørgsel og liggetider? Hvordan vil de store byudviklingsprojekter, herunder anlæg af en letbane og udvikling af den nye bymidte, påvirke prisudviklingen og efterspørgselen på boliger i området?

Lone Bøegh Henriksen , Indehaver, Home

11.45 Vision for Lyngby Station med 110.000 kvm nybyggeri

Et nyt forslag fra Urban Power vil gentænke det 80.000 kvm store område omkring Lyngby station, som et nyt attraktivt byområde, der vil kunne sy det centrale Lyngby sammen og skabe grønne forbindelser.

Rune Veile , Arkitekt, Partner, Urban Power

12.10 Bygningskultur i Lyngby

Lyngby er vidne til flere byudviklings- og ejendomsprojekter, herunder en planlagt udvikling af Lyngbys Bymidte. Hvilke arkitektoniske værdier gemmer der sig i Lyngby? Hvad skal man passe på, når man bygger nyt eller ombygger og moderniserer i kommunen?

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Kgs. Lyngby med ca. 58.000 indbyggere er hjemsted for Danmarks Tekniske Universitet og har med sit store videnspotentiale og attraktive beliggenhed med gode transportforbindelser de bedste forudsætninger for at tiltrække moderne videnstunge virksomheder.

Udviklingen er i gang, og flere videnstunge virksomheder har allerede etableret sig i Lyngby. Bl.a. er Microsoft og Novozymes kommet til med domicilprojekter til henholdsvis 450 og 670 millioner kr.

Et af resultaterne af tilflytningen af vidensvirksomheder er en positiv befolkningsudvikling, med en voksende gruppe af internationale vidensarbejdere. Lyngby-Taarbæk Kommune hører til de mest eftertragtede bosætningskommuner i Danmark. Ifølge den seneste befolkningsprognose forventes folketallet at stige til 62.472 i 2029 fra ca. 58.000 i 2021.  

Byudviklingen har fokus på at skabe bedre by med højere kvalitet, baseret på visionsarbejde, som udmøntes i stærke bystrategier for Kgs. Lyngby.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 27. april 2022
Klokken 09.00 - 12.40
: Scandic EremitageScandic Eremitage, Lyngby Storcenter 62, 2800 LyngbyDeltagere

Boligfonden DTU

Anders Krøll
Mikael Hyttel Thomsen

C.F. Møller København

Lone Wiggers
Franz Ødum

Caplloyd

Flemming Meyendorff

Coop

Martin Jakobsen

Danbolig København Projektsalg & Udlejning

Anne Crone

DTU Danmarks Tekniske Universitet

Anders B Møller

ERIK arkitekter

Jette Lind Johansen
Bo Jeppesen

Geo

Jesper Lind
Thomas Carentius Larsen

Home

Lone Bøegh Henriksen

Horten Advokatpartnerselskab

Frederikke Kjeldskov Simonsen
Thomas Krucov Jensen

KFI Erhvervsdrivende Fond

Klaus Cardel

Lejeboligmægleren

Søren Stenstrop
Christian Munch

LM Byg A/S

Frank Aarslew-Jensen

Lundgrens Advokater

Betina Wichmann

Lyngby-Taarbæk Kommune

Kasper Graa Wulff
Stine Lund
Birger Kjer Hansen
Tina Koch Ritter

NCC Property Development A/S

Lasse Nøddekær
Ulrik Gram Meiner

NPV A/S

Mai-Britt Hansen
Felix Thrams

Per Aarsleff A/S

Niels Flach-Jensen

Tredje Natur

Flemming Rafn

UFFE GRAA-JACOBSEN

UFFE GRAA-JACOBSEN

Urban Agency

Thomas Walcher

Urban Power

Rune Veile

V8 Construction A/S

Morten Baunsgaard

Andre konferencer

Tilmeld dig her