Kolding: Store projekter

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Visioner og strategier for Kolding

Kolding er en af landets mest attraktive byer, hvad angår bosætning og nye byudviklingsprojekter står i kø for at blive realiseret. I 2030. forventes byen at få 102.347 indbyggere og det skaber grobund for over 4.320 nye boliger. Byen nyder godt af sin gode placering i Trekantområdet og har i de sidste år virket som en magnet på ejendomsinvestorer. Den nye Hærvejsmotorvej, udvidelsen af E45 samt, muligvis, en tunnel under Kolding Fjord vil gøre Kolding endnu mere attraktiv for bosætning og investeringer. Hvilke visioner og prioriteter har kommunen for Kolding nu og i fremtiden? Hvordan vil man sikre byens vækst, og hvilke muligheder er der for bosætning, erhverv, uddannelse og infrastruktur i kommunen?

Thomas Boe , Kommunaldirektør, Kolding Kommune

10.00 Investeringer og ejendomsmarkedet i Kolding

Kolding er blevet et attraktivt sted for ejendomsinvestorer. Høj befolkningstilvækst 5-600 indbyggere årligt samt for høje priser i de helt store byer får investorerne til søge mod Kolding og andre Trekantsbyer. Efterspørgselem retter sig både mod eksisterende ejendomme og ejejndomsprojekr. Hvilke ejendomme og hvilke projekter efterspørges af investorer? Hvordan kommer ejendomsmarkedet i Kolding til at udvikle sig?


René Neesgaard , Direktør, Partner, Statsaut. ejendomsmægler, Valuar, HD(FR) , Colliers International Danmark A/S

10.25 Konkrete planer og projekter

Konkrete planer og projekter. Hvordan udmøntes visionerne for Kolding i den konkrete planlægning? Opførelse af ny bydel i Vonsild Øst, Marina City, udvikling af Kolding midtby og Kolding Storcenter, udvidelse af området ved Kolding Storcenter, nyt stadion til 10.000 tilskuere, udvikling af Kolding midtby og Kolding Storcenter, byudvikling syd for Vyffs Vej, Langholm og den nye udstykning på Blåbærvej, byudvikling af parkeringsareal ved Holmsminde og Riberdyb ved Kolding Å. Byggeri af højhuse i Kolding. Infrastrukturudvikling. Tunnel under Kolding Fjord: status og muligheder. Salget af byggegrunde er steget markant de sidste par år: nye udstyknnger. Nye lokalplaner.

Thomas Boe , Kommunaldirektør, Kolding Kommune

Signe Marie Smidt , Chef for Strategisk Vækst, Kolding Kommune

10.50 Kaffepause
11.20 Byudvikling på 100.000 kvm stor grund i Kolding Havn

Havneområdet mellem jernbanen og Kolding Å udgør ca. 700.000 kvm. Kolding Byråd har i slutningen af 2020 vedtaget en udviklingsplan for Kolding Havn, der giver plads til byudvikling af dele af området. Ifl. en aftale med Kolding Havn skal havnen afgive omkring 100.000 kvm til byudvikling. Pakhuse, produktionsanlæg, butikker, mandskabsrum, der er på området skal på sigt nedrives og erstattes med boliger, erhverv, kultur og rekreative områder.

Lene Lindberg Marcussen , Projektleder – udvikling af Koldings havneområder, Kolding Kommune

11.45 Boligmarkedet i Kolding

Indbyggertallet i Kolding Kommune er steget kraftigt de seneste år og forventes at stige ydeligere med hele 7,9 procent fra 93.181 personer i 2020 til 100.579 personer i 2032. Hvordan kommer befolkningsstigningen på den ene- og nye byudviklingsprojekter med flere nye boliger på den anden side til at påvirke boligmarkedet i Kolding i de kommende år? Hvem flytter til byen, og hvilke typer boliger efterspørger købernerne: familieboliger, huse, rækkehuse, single- og studieboliger, bofællesskaber, luksusboliger? Hvilke områder er attraktive, og hvordan er prisudviklingen?

Mette Hjære , Projektchef og ejendomsmægler, MDE, Home

Sandra Lykke Nielsen , Ejendomsmægler, MDE - Daglig leder, Home

12.10 Seniorbofællesskab i UNESCO-byen Christiansfeld

Interessen for seniorbofællesskaber er enorm i Kolding og i store dele af landet. Plan- Bolig- og Miljøudvalget besluttede derfor sidste år at sætte fokus på seniorbofællesskaber og udvalget har nu givet grønt lys til et projekt med seniorboliger i UNESCO-byen Christiansfeld. Det er Tyrstrup Andelsboligforening, der ønsker at bygge 17 seniorboliger i Skovparken i den østlige del af byen. Forventningen er, at de nye boliger får en gennemsnitlig størrelse på 90 kvm og opføres som rækkehuse med 2-4 boliger i hver klynge. Hvordan strukturerer man projektet og griber det an på den praktiske plan? Samarbejde med kommunen. Bliver fremtidige beboere inddraget i processen?

Finn Hougaard , Formand, Tyrstrup Andelsboligforening

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Indbyggertallet i Kolding Kommune er steget kraftigt de seneste år. Befolkningen var i 2017 på 92.589, men tallet forventes ifølge kommunen at stige til 102.347 i 2030. Det er en stigning på 9.829 personer eller 10,6 procent.

Den store befolkningstilvækst skaber grundlag for øget boligbyggeri, og kommunen forventer, at der skal opføres 360 nye boliger pr. år eller i alt 4.320 boliger indtil 2030. Der er behov for flere rækkehuse og især etageboliger, som der skal bygges omkring 20 procent flere af, så de udgør 1/3 af den samlede nybyggede boligmasse. Indtil 2020 forventer man også, at der skal opføres flere ungdomsboliger og, især, ældreboliger, hvor seniorbofællesskaber er en af topprioriteterne.

Det øgede byggebehov kan ses på de mange byudviklingsprojekter, der nu er under forberedelse, herunder det største af dem:

* Byudvikling på et 100.000 kvm stort område, der er en del af Kolding Havn

Dertil kommer bl.a.

* Opførelse af ny bydel i Vonsild Øst
* Den nye bydel Marina City,
* Byudvikling syd for Vyffs Vej
* Langholm og den nye udstykning på Blåbærvej
* Byudvikling af parkeringsareal ved Holmsminde og Riberdyb ved Kolding Å.

Kolding oplever desuden et accellererende salg af byggegrunde. Både salget af bolig- og erhvervsgrunde går strygende, og kommunen er derfor i gang med at udstykke til nye boligområder i blandt andet Drejens og Dalby, Vester Nebel, Almind, Sdr. Bjert, Sdr. Stenderup og Lunderskov.

Der planlægges en ny ringvejsforbindelse syd for Kolding mellem Vonsildvej og Skamlingsvejen. Desuden fik kommunerne i Trekantområdet tilsagn om en Hærvejsmotorvej til mellem 15 og 22 milliarder fra Hobro til Haderslev. Også E45 motorvejen står overfor en udvidelse og det vil skabe mere trafik omkring Kolding og i Trekantområdet, og vil gøre erhvervsgrundene her endnu mere attraktive.

For nylig tilkendegav Koldings politikere, at de vil have mulighederne for en tunnel unden  under Kolding Fjord. Bliver dette en realitet, får Kolding endnu mere boost som et stærkt udviklingscenter.

Koldings beliggenhed centralt i landet og med god adgang til motorveje gør den i forvejen attraktiv for udviklere af kontor, butik og logistikejendomme. Kolding Kommune planlægger nye erhvervsområder bl.a. i Bramdrup Nord samt i Kolding Syd. Også industrihavnen skal udvides for 1 milliard kr.

Kolding står overfor en klimasikring med et sluseprojekt, der skal dæmme op for Kolding Å, så man undgår oversvømmelser af midtbyen.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 23. september 2021
Klokken 09.00 - 12.40
: Scandic KoldingScandic Kolding, Kokholm 2, 6000 KoldingDeltagere

Alfabo

Georg Schmidt
Erik Lønne Gottfredsen
Stefan Vestergaard
Bent Jacobsen

Colliers International Danmark A/S

René Neesgaard

D.A.I

Louise Esmark Prahm

EDC Poul Erik Bech Kolding

Mads Clausen

EKJ Rådgivende Ingeniører A/S

msd@ekj.dk

GK Danmark

Anne Solander

HauCon A/S

Richart Krogh

Home

Mette Hjære
Sandra Lykke Nielsen

home Lynggaard & Hansen

Lotte Hänel Jensen
Sandra Lykke Nielsen
Mette Hjære

Hotel Kolding

Tony Bak

HTH Køkkener Kolding

Thomas Bo Hansen
Lars Langkilde
Mona Lippert

Jansson El Kolding A/S

Christian Møller
Thomas Mejer Lehmann

Kolding Kommune

Lene Lindberg Marcussen
Thomas Boe
Signe Marie Smidt

Lundgrens Advokater

Betina Wichmann

NemByg A/S

Karsten Larsen

Tyrstrup Andelsboligforening

Finn Hougaard

vestjysk BANK

Martin Fugleberg Smed

Andre konferencer

Tilmeld dig her