Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig

Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Konferencen afholdes d. 30. august 2017 kl. 09.00 - 12.40

Baggrund

Den aktuelle markedssituation for erhvervsejendomme medfører betydelig tomgang med mange ledige butikker, industri- og kontorlokaler. Det er lokaler med både central, og især mere perifer, beliggenhed.

Samtidig er både efterspørgslen efter boliger og priserne på dem stigende i storbyerne, med især Aarhus og København i spidsen.

Denne udvikling giver grobund for omdannelse af ledige industrilokaler og tabsgivende kontorlokaler til profitable boliger, og vi vil i den kommende tid se en bølge af omdannelser skylle over landet.

Med de lave konjunkturer og udbredelsen af nethandel er også butikslokaler ramt af betydelig tomgang. Det gælder især butikker med perifere beliggenheder, væk fra hovedstrøg, der immervæk beliggenhedsmæssigt kan være fremragende som boliger. Prognoser forudser, at op til 50 procent af de mindre godt beliggende butikker aldrig bliver fyldt igen.

Aktuelle og kommende omdannelsesprojekter i Aarhus:

 • I Mejeriforeningens hovedkontor på Frederiks Allé i Aarhus, etableres der nu 120 ejerlejligheder i 7.000 kvm tomme kontorlokaler. Selskabet Karolinegården ejet af Boax Ejendomme og Domis Ejendomme står bag projektet.

 • Kontorbygninger ved Børglumvej til ungdoms og kollegieboliger.

 • SEB Pensionsforsikring har søgt kommunen om lov til at ombygge en eksisterende kontorbygning på Gøteborg Allé til ungdomsboliger i op til 3 etager.

 • Firmaet Høgh & Rousing har planer om at omdanne en lagerbygning til 40 boliger ved banegraven i Aarhus.

 • Det tidligere psykiatriske hospital i Risskov skal omdannes til 1.250 boliger. Bag projektet står et konsortium bestående af totalentreprenør- og udviklingsselskabet KPC, Arkitema Architects og investorerne PKA og Lærernes Pension.

 • I Malling vil grundejerne omdanne et tidligere industriområde tæt på Malling Station og Odderbanen til at boligområde med 250-300 boliger.


Program

09.00

Registrering og morgenmad


09.30

Velkomst


09.35

Omdannelse af kontorer - potentiale, rentabilitet og fremtidsudsigter

Hvor stort er omdannelsespotentialet i Aarhus og Aalborg - hvor stort antal ledige kontorer, butikker og industri- og offentlige bygninger er der, hvor mange kan ombygges og vil de kommende trends og prisudviklingen fortsat understøtte ombygningsbølgen? Den økonomiske beregning bag ombygningerne - hvorfor er det i øjeblikket økonomisk attraktivt at konvertere, og hvad kan ændre sig i markedet fremover? Hvordan griber man ombygningsopgaven, hvem vil sælge "ombygningsmodne" ejendomme og hvem er køberne? Hvilke interessenter er der ellers i et ombygningsprojekt og hvordan får man dem til at spille sammen?

Johan Gottschalk Johan Gottschalk, Direktør, Partner, Colliers International Danmark A/S


10.00

Kommunens anbefalinger til omdannelsesprojekter

Aarhus Kommunes råd og anbefalinger til omdannelsesprojekter i Aarhus. Hvordan kan et gensidigt forpligtigende samarbejde mellem bygherre/rådgiver og Aarhus Kommune blive til et værdifuldt element i projektet? Planlovsgrundlag - hvad kan der- og hvad kan der ikke dispenseres fra? Hvad skal man ellers huske, hvis samarbejdet med kommunen skal være vellykket? Tidlig dialog med kommunen er en fordel - hvor i projektets forløb skal man tage kontakten til kommunen?

Ann Hamborg Ann Hamborg, Chef for Byggeri, Aarhus Kommune


10.25

Moms ved ombygninger

Afskrivnings- og momsregler i forbindelse med omdannelse af industri, kontorer og butikker til boliger. Genvundne afskrivninger.

Jacob Holme Jacob Holme, VAT manager, PwC


10.50

Kaffepause


11.20

En vellykket omdannelsesproces

I processen fra omdannelse af erhverv til ejerlejligheder er der en række juridiske aspekter, man skal holde sig for øje for at sikre en vellykket omdannelse. Får man startet en omdannelse forkert, kan det resultere i at opdelingen i ejerlejligheder bliver umuliggjort og fortjenesten mindskes betragteligt. Hvad siger ejerlejlighedsloven, og hvordan får man sikret sig den rigtige rækkefølge i konverteringen? Er der boliger i ejendommen? Kan boligerne nedlægges? Er lejer fraflyttet af egen vilje? Hvor stor en del udgør erhvervsarealet? Hvornår i processen skal man håndtere relaksationer, påtegninger og ejerforeninger?

Uffe M. Holm Uffe M. Holm, Landinspektør, LandSyd


11.45

Klostergaarden: fra pakhus til ejerlejligheder

Det tidligere pakhus og senere kontorbygning på Klostertorvet, Frue Kirkeplads og Vestergade i Aarhus midtby er blevet omdannet til 46 ejerlejligheder på mellem 45 og 75 kvm. I stueetagen ligger der en tapas-restaurant. Ejendommen blev overtaget af Bricks i 2015 og arkitekterne Luplau & Poulsen har stået for tegningerne for omdannelsen af den 6.000 kvm store ejendom. Ejendommen ligger centralt i Aarhus midt imellem Domkirken og Vor Frue Kirke. Den store rødstensejendom er fra begyndelsen af det 20. århundrede og opført af den aarhusianske grosserer Hans Frederik Schourup. Hvilke erfaringer gjorde man sig under omdannelsen? Hvordan griber man et omdannelsesprojekt an, og hvordan er økonomien bag et omdannelsesprojekt?

Martin Busk Martin Busk , Bestyrelsesmedlem, medejer , Bricks


12.10

Fra silo til boliger

I Løgten nord for Aarhus er byens nedlagte silokompleks på 3.100 kvm er omdannet til 21 kvalitetsboliger. C.F.Møller var arkitekt bag ombygningen. World Architecture News har tildelt deres pris "WAN Residential Award 2010" til C. F. Møllers Siloetten i Løgten. C.F.Møller er også arkitekt bag et stort omdannelsesprojekt på Østre Havn i Aalborg, hvor et DLG silo på 7.668  fra 1925 blev omdannes til boliger for bygherren A. Enggaard.

Julian Weyer Julian Weyer, Partner. Arkitekt maa, C.F. Møller


12.35

Spørgsmål og afslutning


12.40

FrokostTilmelding til Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Konferencen afholdes d. 30. august 2017 kl. 09.00 - 12.40

1. Virksomhedsinfo og fakturering

Inkluderet i prisen:

 • Professionelt arrangement til tiden
 • Morgenkaffe
 • Frokost
 • Konferencemappe
 • Oplaegsmateriale sendt pr. e-mail efterfolgende
 • Kursusbevis

2. Antal deltagere og deltagerinfo

Person 1
Person 2
Person 3 - Gratis
Person 4
Person 5
Person 6 - Gratis

Behandler, vent venligst...

Byens Ejendom behandler dine data fortroligt og videregiver aldrig dine informationer til tredjepart. Har du spørgsmål vedr. dine data eller din regning, kan du altid kontakte os på tlf. 70702207 eller pr. e-mail til bogholderi@byensejendom.dk

Buy more conference vouchers

Klippekortet kan bruges af alle medarbejdere i jeres virksomhed. Normalprisen for 5 konferencer er 14.825 kr, for 10 konferencer er den 29.650 kr og for 20 konferencer er prisen 59.300 kr. I sparer altså, 5.125 kr eller 11.150 kr eller 23.300 kr.

10 klip for 18.500
spar 11.150 KR.
20 klip for 36.000
spar 23.300 KR.
5 klip for 9.700
spar 5.125 KR.
Purchase vouchers and signup to conference
  Renewing membership....
I'm not interested

Praktisk info

Tidspunkt

30. august 2017
Kl. 09.00 - 12.40

Sted

Marselis Hotel Aarhus
Strandvejen 25
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86144411
www.helnan.dk/marselis

Se på kort

Pris

2.965 kr. ekskl. moms.

Kontakt

Har du spørgsmål til arrangementet, vil du have hjælp til tilmelding, eller har du et andet spørgsmål til Byens Ejendom, så skriv til os her.

Vi kontakter dig per email eller tlf. efter dit ønske inden for max 2 arbejdsdage. Dine personlige oplysninger gemmes ikke og bruges kun til at kontakte dig om dette.

De kommer også

 • A. Kirk A/S
  - Jesper Tjørnager Jakobsen
 • BK Invest Holding ApS
  - Bo Kristensen
 • BO FROST architects
  - Esben Dannemand Frost
 • Bricks
  - Martin Busk
 • C.F. Møller
  - Julian Weyer
 • CASA A/S
  - Brian Popp
 • Colliers International Danmark A/S
  - Johan Gottschalk
 • GPP Arkitekter
  - Søren Madsen
 • hpccp i/s
  - Hanne Pontoppidan
 • Innova Advokatfirma
  - Christian Lomborg Jessen
 • Kromann Reumert
  - Danny Krei
 • LandSyd
  - Uffe M. Holm
 • PwC
  - Jacob Holme
 • Råhus Construction ApS
  - Carsten Iversen
 • AAKJAER Landinspektører
  - Jens Enevold
 • Aarhus Kommune
  - Ann Hamborg

Andre konferencer

Boligudvikling i København 2017-2027
12. september 2017, København SV
Læs programmet

Nørrebro og Nordvest: Udvikling og investeringer 2017-2027
14. september 2017, København NV
Læs programmet

Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling
19. september 2017, Horsens
Læs programmet

Andre seminarer

Sale and lease back. KURSUS
28. november 2017, København SV
Læs programmet

KONFERENCER OG KURSER