Hillerød: De store projekter

Baggrund

Hillerød vil opleve en befolkningsvækst frem mod 2028 på over 17 procent og indbyggertallet vil have rundet 59.400 indbyggere i 2028. I Hillerød er der gang i en del større byggeprojekter og de store virksomheder i kommunen tiltrækker investeringer og arbejdskraft fra hele verden.

Med det nye superhospital på 115.800 kvm til 4,4 milliarder kr. vil man få mange nye arbejdspladser til byen og en helt ny 3.000.000 kvm stor bydel syd for Hillerød, Favrholm, skal bygges i tilknytning til det. Favrholm vil få Hillerød til at vokse med 20 procent og vil huse 4000 nye hillerødborgere. Samtidig vil bydelen få en ny kombineret S-togs- og lokalbanestation til 360 millioner kr. 

Udviklingen af Ullerød Nord er gået i gang og bydelen kommer til at huse 550 nye boliger og vil tegne sig for en stor andel af villa- og rækkehusbyggerierne i kommunen. Flere andre boligprojekter er i gang og med en befolkning, der stiger med 875 personer pr. år, anslås behovet for boligudvikling til at være 2 milliarder kr. over de næste 3 år.

Konferencen sætter fokus på forventningerne til Hillerøds udvikling i de kommende år. Byens største udviklingsprojekter præsenteres, og der gives et overblik over investeringsmuligheder, samt bolig- og erhvervsudviklingen i byen.

 

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Overblik: Strategi og visioner
Hillerød vil opleve en befolkningstilvækst på over 17 procent frem mod år 2028. Der vil blive vækst på arbejdspladser ikke mindst på grund af det nye superhospital i den nye bydel Favrholm. Hvilke visioner og perspektiver er der for Hillerøds udvikling som fortsat vækstcenter for Nordsjælland, og hvilke muligheder ligger der for entreprenører og investorer i Hillerød i forhold til infrastruktur, bosætning og erhverv?

Kirsten Jensen , Borgmester , Hillerød Kommune

10.00 Konkrete planer og projekter
Hvilke planer og perspektiver for byudvikling er der i Hillerød Kommune? Hvad er behovet? Hvad er status og tidsplanen for igangværende byudviklingsprojekter? Hvilke områder ønsker kommunen at byudvikle, og hvilke kommende udbud har kommunen?  Hvilke muligheder er der når det eksisterende hospital skal omdannes til anden funktion? Hvad kommer den stigende befolkningstilvækst til at betyde for Hillerød? Hvordan ser byens udvikling frem mod 2029 ud?  

Hans Brigsted , Sektionsleder, Hillerød Kommune

10.25 Byudvikling på Carlsbergvej
Freja Ejendomme, Hillerød Kommune og DSB Ejendomsudvikling A/S er i gang med at udvikle det gamle baneterræn ved Carlsbergvej øst for Hillerød Station. Carlsbergvejområdet ligger centralt placeret i Hillerød kun få minutter fra en af Danmarks travleste stationer og i gåafstand til Hillerøds bymidte. I lokalplanen er der lagt vægt på, at bydelen får en fleksibel bebyggelsesprocent, blandede funktioner og gode byrum. Indtil videre er al bolig og detailhandel solgt, og der er nu udelukkende byggefelter tilbage til erhverv, uddannelse, offentlig service og lignende til salg. I alt ca. 6.500 etagemeter i op til 8 etager. Hvad er status for udviklingen af Carlsbergområdet, og hvilke visioner har man for byggefelterne?

Rune Christiansen , Projektleder, Freja Ejendomme

10.50 Kaffepause
11.20 Fra handelsby til oplevelsesby
Hillerød er i gang med at omdanne sin handelsmidtby til en oplevelsesby, for at sikre, at handelslivet står godt rustet til en fremtid med megabutikker og voksende internethandel. Tendensen viser nemlig, at folk ikke bare vil handle, de vil have en oplevelse med. I øjeblikket er Lyngby en af de primære konkurrenter om især de borgere, der bor syd for Hillerød. Det er Hillerød ByForum - der samler forretningsdrivende, kulturliv, foreninger og politikere - der står bag og har sat processen i gang. Hvad går initiativet ud på og hvordan forvandler man Hillerød til en oplevelsesby? Hvad kommer udviklingen til at betyde for Hillerød fremover?  

Erik Helmer Pedersen , Direktør, Hillerød ByForum og C4 Videncenter

11.45 Favrholm: Hillerøds nye bydel til 5 milliarder
Når den nye 3.000.000 kvm store bydel Favrholm står færdig, vil Hillerød vokse 20 procent, og bydelen vil komme til at bestå af det nye supersygehus, ny kombineret lokalbane- og s-togstation, 50.000 kvm kontorer, 500.000 kvm erhvervsbyggeri og boliger til 4000 nye indbyggere. Byudviklingsselskabet FAVRHOLM A/S står som udvikler og bygherre for den første fase mellem den nye station og Nyt Hospital Nordsjælland. Bydelen vil blive en selvstændig urbanisation på op til 200.000 etagemeter med blandede boliger og erhverv. Bydelen bygges midt i naturen, tæt på det trafikale knudepunkt og efter nye principper for behandling af overfladevand. Hvad er status for udviklingen af Favrholm?  

Hans Tjellesen , Projektdirektør, Byudviklingsselskabet FAVRHOLM

Henrik Hvidt , Architect M.A.A., Adept

12.10 Hillerød Markedsplads - hotel og boliger for 200 millioner kr
På Markedspladsen i Hillerød er der planer om at opføre et hotel med 95 trestjernede hotelværelser, en morgenmadsrestaurant samt et lobbyområde fordelt på en 3000 kvm grund. Desuden skal der opføres 50 seniorvenlige boliger på en 5000 kvm stor grund og derudover vil man opføre et supermarked på 1600 kvm samt en parkeringskælder. Man forventer, at hotellet vil finde sine kommende gæster hos Hillerøds større virksomheder samt fra de mange turister, der jævnligt besøger byen. Byggeperioden forventes at løbe i perioden fra juni 2019 til november 2020. Den samlede anlægssum for projektet anslås til 200 millioner kr. Hvad er status på projektet og hvilken betydning vil det færdige byggeri få for Hillerød?  

Michael Sheikh , Partner, Momentum+

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost
Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

De kommer også

Adept

Henrik Hvidt

Alternative Equity Partners A/S

Erik Andersen
Thomas Bloch
Patrick Nielsen

ASSAABLOY

Nikolaj Overballe
Daniel Read
Allan Lionett

Byudviklingsselskabet FAVRHOLM

Hans Tjellesen

Danbolig projektsalg

Alice Lotinga

danbolig Østerbro

Tina Guldbæk

EDC Erhverv Poul Erik Bech, Hiller

Jacob Lunding

EDC Erhverv Poul Erik Bech, Hillerød

Torsten Ravn Berglind

EDC Erhverv Poul Erik Bech, Koncernkundeafd.

Thor Heltborg
Steffen Falch Grøndahl

Freja Ejendomme

Rune Christiansen

Grant Thornton

Claus Koskelin
Bo Lysen
Kim Stryhn

Handelsbanken

Jakob Nordahl Weber
Dennis Grouleff

Hillerød ByForum og C4 Videncenter

Erik Helmer Pedersen

Hillerød Kommune

Kirsten Jensen
Hans Brigsted

JUNCKERS INDUSTRIER A/S

Sofie Kofoed

Jyske Bank

Michael Johnson

Kuben Management A/S

Anders Thanning

Lekolar LEIKA

Peter Poulsen
Nicklas Larsen

Lidl Danmark K/S

Christina Birlie
Mads Andersen

Momentum+

Michael Sheikh

Nordea Ejendomme

Palle Dybdal

Ok-Fonden

Lennon Andersen

Orbicon

Pia Wallbohm

place2live erhverv

Christian Jessen

Trafikselskabet Movia

Søren Halkier
Simon Baadsgaard
Lars Richter

VisitNordsjælland

Annette Sørensen

Willis Towers Watson

Jan Linde

Wissenberg A/S

Jesper Schat-Holm

Andre konferencer

Tilmeld dig her