Genopbygning af Ukraine

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Hvad kan danske firmaer bidrage med i genopbygning af Ukraine

Danske virksomheder skal hjælpe, når de krigshærgede byer i Ukraine skal genopbygges. Sammen med dansk erhvervsliv har regeringen i juni 2022 nedsat et offentlig-privat partnerskab, der skal se på, hvordan danske virksomheder kan bidrage til genopbygningsarbejdet i Ukraine. I første omgang vil partnerskabet fokusere på genopbygningen af den ukrainske havneby, Mykolaiv, hvor Danmark har påtaget sig en særlig ledende rolle. På sigt skal den danske indsats dog også skal omfatte andre dele af Ukraine. Hvordan kan partnerskabet hjælpe danske firmaer i Ukraine? Hvilke råd har men til dem, der gør de første skridt i landet?

10.00 Politik, stabilititet, marked

Den politiske og økonomiske udvikling i Ukraine siden landets uafhængighed. Fremtidsudsigter. Vil tiden knytte Ukraine tættere sammen med Vesteuropa? Og er der udsigt til politisk stabilitet?

10.25 Ødelæggelser og behov for genopbygning

Ruslands massive ødelæggelser i Ukraine har ramt landets infrastruktur og efterladt flere byer i ruiner. Hvor store er ødelæggelserne og hvor stort er behovet for genopbygning? Renoveringer, nybyggeri, boliger, erhvervsbyggeri og infrastruktur.

10.50 Kaffepause
11.20 Byggeri og ejendomsmarkedet i Ukraine

Hvordan fungerer Ukraines bygge- og ejendomsmarkedet? Hvilke aktører er på markedet: Ukrainske og udenlandske? Udvikling, status, fremtid.

11.45 Mykolaiv: "Dansk by" i Ukraine

Danmark har påtaget sig en særlig ledende rolle i genobygningen af den ukrainske havneby og transporthub Mykolaiv, i det sydlige Ukraine. Byen med lidt over 476.000 indbyggere er blevet svært beskadiget som følge af krigshandlinger.

12.10 Forretningskultur

Der er forskel på den ukrainske og den danske forretningskultur, ikke desto mindre har et stort antal danske virksomheder fundet vej til Ukraine og udviklet vellykede forretninger på det Ukrainse maked. Hvordan stifter man et gnidningsfrit og vellykket samarbejde med de ukrainske myndigheder og partnere? De første skridt på det ukrainske marked. Og hvad med korruption?

12.35 Frokost

Baggrund

Den russiske invasion har forårsaget massive ødelæggelser i Ukraine. Det gælder både landets infrastruktur og bygninger. Flere byer er efterladt i ruiner og så længe krigen varer er der udsigt til at ødelæggelserne antager endnu større omfang.

Imidlertid er det allerede nu tid til at tænke på genopbygning af Ukraine fra krigsødelæægelserne. Behovet for hjælp til oprydning og genopbygning er massivt og her kan danske firmaer bidrage med deres know-how.

Danmark har påtaget sig en særlig ledende rolle i genobygningen af den ukrainske havneby og transporthub Mykolaiv, i det sydlige Ukraine. Byen med lidt over 476.000 indbyggere er blevet svært beskadiget som følge af krigshandlinger. På sigt skal den danske indsats dog også omfatte andre dele af Ukraine.

Set i et endnu længere tidsperspektiv udgør det store land et attraktivt marked for danske bygge- og ejendomsfirmaer samt producenterne af byggematerialerne.


Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her
Tilmeld dig her