Frederikshavn investerer 7 milliarder i byudvikling

Frederikshavn investerer 7 milliarder i byudvikling

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Konferencen afholdes d. 22. juni 2017 kl. 09.00 - 12.15

Baggrund

Frederikshavn er med 23.400 indbyggere Vendsyssels næststørste by og med 60.400 indbyggere den næststørste kommune. Byen er især kendt for én af Danmarks største erhvervshavne, som også er en af byens stærkeste vækstmotorer. Den 1.710.000 kvm store havn står over for omfattende udvidelser, der skal forbedre kapacitet og forretningsområder inden for produktions- og lagerfaciliteter, offshore, havvindmølleindustri samt ophugning af skibe og borerigge. Nye ydermoler og 600 meter ny kaj skal etableres, ligesom sejlrenden skal udvides fra 8 til 12 meter. I det sydlige havneområde skal Flådestationen renoveres for 293 millioner kr. I alt kan de samlede investeringer løbe op i 1 milliard kr. frem mod 2020. Arbejdet udføres i to etaper, og alene første etape forventes at føre til 2000 nye arbejdspladser i byen.

Generelt er der udsigt til mange flere arbejdspladser i det nordjyske. I følge en prognose fra de tre kommuner Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev vil der alene i 2017 blive skabt 1.000 nye arbejdspladser i Vendsyssel, særligt inden for metalindustrien, transport, byggeri og fødevaresektoren.

Det kan skabe efterspørgsel på boliger i Frederikshavn, og med kommunens nye Kommuneplan fra 2015 planlægges der nye boligområder blandt andet ved Flade Bakker i Frederikshavn Vest mellem Hjørringvej og Brønderslevvej, samt vest for Knivholt. Også nord for Elling, Øst for Ravnshøj, ved Solbæk Strand syd for Sæby, og i Skagen planlægges der boligområder.

Bymidterne i Frederikshavn, Sæby og Skagen skal udvikles og omdannes, og udviklingen af Frederikshavn Havn åbner op for, at der kan skabes bedre sammenhæng mellem bymidten og vandet. Omdannelsen af Sæby havn har fokus på at udvikle rekreative kvaliteter, og der gives mulighed for boligbyggeri på havnen.

Frederikshavn Kommune er Danmarks første Klimakommune, og der arbejdes på en ny Klimatilpasningsplan, på at reducere CO2 og på at gøre Kommunen 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2030.

I Skagen, Frederikshavn og Sæby skal der være større erhvervsområder både på havnene og ved de store indfaldsveje, der ligger tæt på motorvejsnetværket. De maritimrelaterede erhverv er i vækst og består af virksomheder, som er beskæftiget inden for reparation og service, cleantech og greenshipping, konventionel havnevirksomhed, ombygning af skibe og fartøjer samt nybygning af fisketrawlere og servicebåde til offshore-industrien. Også erhverv relateret til turisme er i vækst grundet områdets attraktive badestrande, naturlandskaber, kulturhistorie, bynære havne og byernes udbud af butikker, restauranter og hoteller.

Byens Ejendom vurderer, at der vil blive investeret 7 milliarder i byudvikling i Frederikshavn frem mod 2027.Program

09.00

Registrering og morgenmad


09.30

Velkomst


09.35

Mål og visioner for Frederikshavns udvikling

Hvilke visioner og prioriteter har kommunen for Frederikshavn nu og i fremtiden? Hvad vil udvidelsen af havnen betyde for erhvervslivet og bosætningen i Kommunen? Frederikshavn Kommune har udviklet strategien "Muligheder for Vækst - Muligheder for mennesker" - hvad indeholder den, og hvordan vil man skabe udvikling i byen og kommunen? Frederikshavn var Danmarks første klimakommune og har blandt andet som mål at satse på vedvarende energi. Hvilke visioner på området har kommunen? Hvilke virksomheder ønsker man at tiltrække via sin grønne profil, og hvordan skaber det merværdi for byen og virksomhederne med grønt samarbejde? Hvordan vil man satse på de store muligheder inden for turisme og maritime erhverv?

Birgit S. Hansen Birgit S. Hansen, Borgmester, Frederikshavn Kommune


10.00

Konkrete planer og projekter i Frederikshavn 2017-2027

Frederikshavn fik en ny Kommuneplan i 2015. Hvilke planer og perspektiver for udvikling af boliger, kontorer, butikker og hoteller er der i Frederikshavn? Hvad er behovet? Hvilke områder ønsker kommunen at udvikle til bolig og erhverv? I hvilken retning skal Frederikshavn byudvikles, og hvordan vil man sikre byens vækst. Hvilke muligheder er der for bosætning, erhverv, uddannelse og turisme i kommunen? Hvilke muligheder er der for udvikling af midtbyerne er der i Frederikshavn, Skagen og Sæby?

Mikael Jentsch Mikael Jentsch, Kommunaldirektør, Frederikshavn Kommune


10.25

Sea Tower: 4 boligtårne på Apholmenvej

Frederikshavn kan få op til 4 nye boligtårne i op til 12 etager, hvis planerne for Sea Tower ved Apholmenvej virkeliggøres. Hotelpligten for området er blevet ophævet, og det åbner op for byggeri af helårsboliger. Planen er at opføre lejligheder som kombinerede almene boliger og ejerlejligheder. Byggesummen kan løbe op i 400-500 millioner kr. Hvordan ser planerne for grunden ud? Hvad skal der bygges og med hvilken tidsplan? Hvem kommer byggeriet til at henvende sig til og hvad vil de nye boligtårne betyde for udviklingen i Frederikshavn?

Otto Stavad Otto Stavad, Beach House A/S


10.50

Kaffepause


11.20

Renoveringer og nybyggeri for 655 millioner kr.

Frederikshavn Boligforening står overfor at skulle renovere flere almene boligselskaber over de næste år. Afdelingerne Lindebo, Vinkelgården, Gartnerbo og Cloosparken skal renoveres og der skal etableres tilgængelige boliger for ældre og handicappede. Desuden skal der bygges 14 nye tagboliger. Som samarbejdspartner i REBUS satser boligforeningen på bæredygtig energirenovering, og målet efter renoveringerne er 50 procent lavere energiforbrug og en energistandard, der lever op til BR 20. I alt skal 285 lejligheder renoveres for 545 millioner kr. Der planlægges også nybyggeri i Sæby Havn for 110 millioner kr. Her skal der opføres 90 nye boliger på den sydlige del af havneområdet, hvilket forudsætter nedrivning af 2 gamle fabriksbygninger. Hvilke planer er der for de enkelte afdelinger, og hvordan skal de energioptimeres? Hvordan kommer nybyggeriet i Sæby til at se ud, og hvem henvender det sig til?

Kim Madsen, Direktør, Frederikshavn Boligforening


11.45

Udvidelse af Frederikshavn Havn til 1 milliard kr.

Den 1.710.000 kvm store Frederikshavn Havn er én af Danmarks største erhvervshavne, og har stor betydning som vækstmotor ikke bare for Frederikshavn, men hele området. I fremtiden ønsker man at udvikle kapaciteten og forretningsområder inden for produktions- og lagerfaciliteter, offshore, havvindmølleindustri samt ophugning af skibe og borerigge. Der skal blandt andet etableres nye ydermoler, 600 m ny kaj, sejlrenden skal uddybes fra de nuværende 8 meter til 12 meter, samt bagland, der kan tage tung trafik og deponering. I den sydlige del af havneområdet skal Flådestationen renoveres for 293 millioner kr. I alt kan de samlede investeringer løbe op i 1 milliard kr. frem mod 2020. Hvordan ser planerne for havnen ud?  Hvad skal der etableres og med hvilken tidshorisont? Hvilken betydning vil udvidelsen af havnen få for Frederikshavn?

Mikkel Seedorff Sørensen Mikkel Seedorff Sørensen, Administrerende direktør, Frederikshavn Havn


12.10

Spørgsmål og afslutning


12.15

FrokostTilmelding til Frederikshavn investerer 7 milliarder i byudvikling

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Konferencen afholdes d. 22. juni 2017 kl. 09.00 - 12.15

1. Virksomhedsinfo og fakturering

Inkluderet i prisen:

 • Professionelt arrangement til tiden
 • Morgenkaffe
 • Frokost
 • Konferencemappe
 • Oplægsmateriale sendt pr. email efterfølgende

2. Antal deltagere og deltagerinfo

Person 1
Person 2
Person 3 - Gratis
Person 4
Person 5
Person 6 - Gratis

Behandler, vent venligst...

Buy more conference vouchers

Klippekortet kan bruges af alle medarbejdere i jeres virksomhed. Normalprisen for 5 konferencer er 14.825 kr, for 10 konferencer er den 29.650 kr og for 20 konferencer er prisen 59.300 kr. I sparer altså, 5.125 kr eller 11.150 kr eller 23.300 kr.

10 klip for 18.500
spar 11.150 KR.
20 klip for 36.000
spar 23.300 KR.
5 klip for 9.700
spar 5.125 KR.
Purchase vouchers and signup to conference
  Renewing membership....
I'm not interested

De kommer også

 • Advokaterne på Torvet
  - John Henrik Andersen
 • Arkil A/S
  - René Hald
 • Beach House A/S
  - Otto Stavad
 • Boligforeningen Vesterport
  - Steen Møller Andersen
 • Colliers International Danmark A/S
  - Nils Gadensgaard
 • Frederikshavn Boligforening
  - Kim Madsen
 • Frederikshavn Havn
  - Mikkel Seedorff Sørensen
 • Frederikshavn Kommune
  - Birgit S. Hansen
  - Mikael Jentsch
 • Kuben Management A/S
  - Henrik Offendal
  - Anders Thanning
 • NIRAS
  - Mette Lise Ginnerup
 • NIRAS A/S
  - Søren Hageman
 • RGS 90 A/S
  - Johnny Kristensen

Praktisk info

Tidspunkt

22. juni 2017
Kl. 09.00 - 12.15

Sted

Frederikshavn Maritime Erhvervspark A/S, Kattegat Silo
Silovej 8
9900 Frederikshavn
Se på kort

Pris

2.965 kr. ekskl. moms.

Kontakt

Har du spørgsmål til arrangementet, vil du have hjælp til tilmelding, eller har du et andet spørgsmål til Byens Ejendom, så skriv til os her.

Vi kontakter dig per email eller tlf. efter dit ønske inden for max 2 arbejdsdage. Dine personlige oplysninger gemmes ikke og bruges kun til at kontakte dig om dette.

Andre konferencer

Hotelmarkedets udvikling 2017-2027
2. maj 2017, København SV
Læs programmet

Hillerød investerer 24 milliarder i byudvikling
10. maj 2017, Hillerød
Læs programmet

Ungdomsboliger i Jylland 2017-2027
23. maj 2017, Aarhus C
Læs programmet

KONFERENCER OG KURSER