Billund de store projekter

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Udvikling af bymidten for 500 millioner kr. og andre Planer og visioner for Billund

Billund er iflg den årlige analyse fra Dansk Byggeri Danmarks 3. mest erhvervsvenlige kommune. Også på byudviklingssiden er der store ambitioner. Bl.a. skal Billunds bymidte udvikles som et attraktiv, oplevelsesrig og sammenhængende område med fokus på aktiviteter for børnefamilier, leg og læring og kreative udfoldelsesmuligheder. Billund skal være Børnenes Hovedstad, og det markeres både i byggeri, i infrastruktur og i kulturlivet. Der er bl.a. blevet etableret flere nye forlystelser, herunder LEGO House, og der er ved at blive bygget en helt ny bymidte. Billund Lufthavn udvider og første etape af et nyt hovedsæde for LEGO koncernen, LEGO Campus, er netop taget i brug. Desuden vokser byen med nye boligkvarterer, både bynært og i periferien. Billund Byvision, udarbejdet af BIG og Urgent Agency, med støtte fra bl.a. Realdania, er en masterplan for omdannelse af byen, som alle aktører i byen er dedikerede til at følge. På konferencen løftes sløret for den næste bølge i en udvikling, der er foran planen…

Karen Margrethe Høj Madsen , By- og Planchef, Billund Kommune

10.00 Udvikling af Billund lufthavn: fordobler passagertallet

I 2019 havde Billund Lufthavn 3,7 millioner passagerer og 74.000 tons fragt. Med en kontinuerlig stigning i passagerer på lidt over 3 procent årligt vil Billund Lufthavn runde 7 millioner passagerer i løbet af de næste 20 år. Det sætter store krav til både infrastruktur og bygninger. Derfor har lufthavnn udarbejdet en Vækststrategi 2040; "Airport City – det stærke centrum", "Aerotropolis".

Jan Hessellund , Adm. direktør, Billund Lufthavn

10.25 Legoland udvider

Legoland ønsker, at der muliggøres en udvidelse af parken mod syd. Udvidelsen skal ske på arealer, som i dag anvendes af Legoland til blandt andet administrative funktioner og grænser op til areal med tilknytning til Lego og Legoland.

10.50 Kaffepause
11.20 Forlystelsespark til 5 milliarder kr

Der er planer om at udvikle en ca. 300.000 kvm stor forlystelsespark i Billund. Forlystelsesparken kommer til at have et udenlandsk koncept, og besøgende vil kunne prøve forlystelser aldrig før set i Europa. Dertil skal der opføres et hotel i 15-18 etager. Creo Arkitekter har i samarbejde med Billund Kommune udarbejdet skitseprojektet. Den anslåede byggesum er 5 milliarder kr.

11.45 Ny midtjysk motorvej - betydning for Billund

Vejdirektoratet har afsluttet VVM-undersøgelsen af strækningen Give-Haderslev på en ny midtjysk motorvej. VVM-undersøgelsen belyser både forslag øst og vest om Billund, med tilslutning til E45 ved enten Taps, Christiansfeld eller Haderslev. De undersøgte forslag er mellem 70 og 83 km lange. En ny motorvej vil dels skabe bedre vejforbindelse til det midtjyske område, dels aflaste den eksisterende E45.

12.10 Spørgsmål og afslutning
12.15 Frokost

Baggrund

Billunds udvikling begyndte for alvor i 1930'erne, hvor der dengang boede ca. 250 indbyggere, hvoraf 7 arbejdede på legetøjsfabrikken, som i dag er LEGO med over 3.500 medarbejdere alene i Billund, som er et unikt eksempel på en Company Town i Danmark.

Med afsæt i sine industritraditioner har Billund oplevet en spektakulær udvikling som driftig erhvervsby. Iflg det årlige analyse fra Dansk Byggeris er Billund Danmarks mest erhvervsvenlige kommune.

Lego er fortsat en af de beydeligste drivkræfter bag byens udvikling og fabrikken står foran en udvidelse til 400 millioner kr. Uudvidelsesplanerne gælder også forlystelsesparken Legoland, der hvert år tiltrækker lidt under 2 millioner turister og er den tredje mest populære attraktion i Danmark.

Planer om en ny kæmpe forlystelsespark til 5 milliarder vil slå Billunds plads som forlystelsesmekka endnu mere fast.

De ambitiøse planer gælder også byudvikling. Arbejdet med Billunds udvikling er i fuld gang, hvor Billunds bymidte skal udvikles som en attraktiv, oplevelsesrig og sammenhængende område med fokus på aktiviteter for børnefamilier, leg og læring og kreative udfoldelsesmuligheder. Mindst 500 millioner skal i den kommende tid investeres i byudvikling.

 

 

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her
Tilmeld dig her