Bæredygtig certificering af byggeri og ejendom. KURSUS

Bæredygtig certificering af byggeri og ejendom. KURSUS

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Kurset afholdes d. 14. november 2017 kl. 09.00 - 12.40

Baggrund

Det er nu muligt at bæredygtigheds-certificere både nybyggerier og eksisterende ejendomme. Og alle slags byggerier kan nu certificeres - der er udarbejdet 5 sæt retningslinier for henholdsvis kontor og erhverv, bolig, hospitaler og sundhedshuse, uddannelse og børneinstitutioner og byområder. Og en god byggepris vægter lige så meget som miljø, energi, drift og livskvalitet.

Kurset om bæredygtig certificering gennemgår forløb fra start til endelig godkendelse, økonomi, modsætninger mellem de forskellige faktorer, og hvordan processen løses bedst.

Bæredygtighedsordningen tager afsæt i de tyske regler, DGNB, som passer bedst til det danske byggeri og byggemåde.

DGNB står for Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen. Det blev startet af 16 byggeorganisationer og aktører i Tyskland i 2007 for at få sat struktur på det noget diffuse miljø- og bæredygtigheds-område. Interessen var kolossal både i Tyskland og i resten af verden: Allerede i 2008 havde 121 organisationer og større virksomheder tilsluttet sig, og i dag er der 1.200 partnere fra hele verden med i DGNB.

Den danske version af DGNB er udviklet af bæredygtigheds-foreningen Green Building Council Denmark, DK-GBC, som blev stiftet i 2010 med støtte fra Erhvervs- og Byggestyrelsen og Realdania Fonden.

Det første sæt danske regler kom i 2012. Og i dag er der 30 arkitekter og ingeniører, der er blevet DGNB-auditorer, som står for den overordnede DGNB proces, samt 320 konsulenter, der i praksis får DGNB-processen til at køre.

Der er 188 DGNB-kriterier inden for proces, økonomi, miljø, teknik, omgivelser og oplevet kvalitet. Nogle kriterier modvirker hinanden i praksis, og derfor er det forskellige niveauer en bygning i sidste ende opnår.

Det er DK-GBC og Statens Byggeforskningsinstitut, SBI, som i fællesskab godkender et byggeri og tildeler det en af de 3 bæredygtighedsniveauer: Sølv, guld eller platin.

33 byggerier og 4 byområder er i dag DGNB-certificerede i Danmark. Og 21 byggerier er på vej og er nu præ-certificerede - det vil sige at de får miljøstemplet, når de står færdige. De 4 byområder omfatter byggeri for 125 milliarder: Nordhavn og Carlsbergbyen i København, Brygger Bakke i Aarhus og Nørrestrand i Horsens.

Samlet er det byggerier og byområder for 120 milliarder kr, så der er sket en kolossal opblomstring af interessen for certificering de sidste 5 år.

Det er Byens Ejendoms vurdering, at indenfor de næste 5 år vil alle større nybyggerier og renoveringer blive afkrævet en bæredygtigheds-certificering af bygningsmyndighederne. I praksis ved at det bliver en del af det planlagte nye Bygningsreglement 2020. 

Det er allerede godt på vej, for EU vedtog i 2014 nye udbudsdirektiver, som blev indført i de danske udbuds- og tilbudslove i 2015. Her blev bæredygtighed indført som princip for alle store bygge- og anlægsopgaver, der udbydes af kommuner, regioner og staten. Det blev betegnet Totaløkonomi, Life Cycle Costing, LCC, og Livscyklus-vurdering, Life Cycle Assessment, LCA.

 Program

09.00

Registrering og morgenmad


09.30

Velkomst


09.35

Certificeringsprocessen

Opstart af certificeringsproces. Ansvar for processen - DGNB-rådgiveren, kaldet en auditor. Vurdering af projektmateriale. Præcertificering - midtvejs-evaluering. Indlevering af certificeringsdokumentation. Godkendelse. Sølv-, guld- eller platin-certificering.

Ida Garre Ida Garre, Senior projektchef, Rambøll Danmark


10.00

Overblik - vigtighed, modsætninger og prioritering

Der er 188 kriterier inden for proces, økonomi, miljø, teknik og social funktionalitet - beboernes eller de ansattes livskvalitet. Præ-certificering af projektmaterialet - hvad skal prioriteres, og hvad skal fravælges/nedprioriteres. Værktøj til at identificere problemstillinger på et tidligt stadie af byggeprocessen. Funktion eller økonomi støder ofte mod miljø og bæredygtighed - hvordan løses det i praksis.  Der er krav om en mindste pointscore for hvert af de 5 hovedområder: Miljø - Social - Økonomi - Proces - Omgivelser.


10.25

Hovedpunkter

Det er ikke muligt at tilfredsstille alle DGNB-krav samtidigt – ét hensyn kan være på bekostning af et andet. Ud fra maksimum DGNB-point angives procent-opnået mål. Der er en række hovedpunkter som der skal fokuseres på: Materialevalg. Certificeret træ. Natur. Indeklima - temperatur, lys, og luft. Livskvalitet. Mødesteder. Tryghed. Støj. Brandsikkerhed. Vejbygning. Håndtering af regnvand. Vandbesparelser. Jordforurening. Renhold og affald. Genanvendelse.


10.50

Kaffepause


11.20

Certificering af ejendomme

Eksisterende ejendomme kan også certificeres. I august 2017 kommer den nye DGNB-anvisning, så der bliver faste retningslinier for hvordan en ejendom kan optimeres til et bæredygtigt niveau. Planlægning, omkostninger og gennemførsel.


11.45

Certificering af byområder

Et byområde skal være på over 20.000 kvm, have flere bygninger og mindst 2 byggefelter. Endvidere skal boligandelen være mellem10 og 90 procent. DGNB for byområder kom i 2013 med en opdatering her i 2017. Hvilke krav stilles der til byområder. Erfaringer fra de første 4 byområder i Horsens, Aarhus og København.


12.10

Certificeringens fremtid

Kravene til bæredytig certificering er kommet indenfor de sidste 5 år. Hvilke krav vil vi se i de kommende 5 år-10 år. Kommer certificering til at gælde alle byggerier, store som små, offentlige som private.


12.35

Spørgsmål og afslutning


12.40

FrokostTilmelding til Bæredygtig certificering af byggeri og ejendom. KURSUS

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Kurset afholdes d. 14. november 2017 kl. 09.00 - 12.40

1. Virksomhedsinfo og fakturering

Inkluderet i prisen:

 • Professionelt arrangement til tiden
 • Morgenkaffe
 • Frokost
 • Konferencemappe
 • Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende
 • Kursusbevis

2. Antal deltagere og deltagerinfo

Person 1
Person 2
Person 3 - Gratis
Person 4
Person 5
Person 6 - Gratis

Behandler, vent venligst...

Byens Ejendom behandler dine data fortroligt og videregiver aldrig dine informationer til tredjepart. Har du spørgsmål vedr. dine data eller din regning, kan du altid kontakte os på tlf. 70702207 eller pr. e-mail til bogholderi@byensejendom.dk

Buy more conference vouchers

Klippekortet kan bruges af alle medarbejdere i jeres virksomhed. Normalprisen for 5 konferencer er 14.825 kr, for 10 konferencer er den 29.650 kr og for 20 konferencer er prisen 59.300 kr. I sparer altså, 5.125 kr eller 11.150 kr eller 23.300 kr.

10 klip for 18.500
spar 11.150 KR.
20 klip for 36.000
spar 23.300 KR.
5 klip for 9.700
spar 5.125 KR.
Purchase vouchers and signup to conference
  Renewing membership....
I'm not interested

Praktisk info

Tidspunkt

14. november 2017
Kl. 09.00 - 12.40

Sted

DOCKEN
Færgehavnsvej 35
2150 Nordhavn
Telefon: +45 39299200
www.docken.dk

Se på kort

Pris

2.965 kr. ekskl. moms.

Kontakt

Har du spørgsmål til arrangementet, vil du have hjælp til tilmelding, eller har du et andet spørgsmål til Byens Ejendom, så skriv til os her.

Vi kontakter dig per email eller tlf. efter dit ønske inden for max 2 arbejdsdage. Dine personlige oplysninger gemmes ikke og bruges kun til at kontakte dig om dette.

De kommer også

 • Arkitektgruppen Ejendomme A/S
  - Lars Duus Mikkelsen
 • B. Nygaard Sørensen A/S
  - Jens Molter
  - René Panton
  - Bente Sloth
 • EK Entreprise A/S
  - Jesper Friberg
 • Kuben Management A/S
  - Anders Thanning
 • Rambøll Danmark
  - Ida Garre
 • Scandic Hotel A/S
  - Tage Holck

Andre konferencer

Grønttorvet og Valby - investerer 30 milliarder i byudvikling
25. oktober 2017, Nordhavn
Læs programmet

Kontorbyggeriets udvikling
2. november 2017, Nordhavn
Læs programmet

Køge investerer 23 milliarder i byudvikling
16. november 2017, Køge
Læs programmet

Andre seminarer

Sale and lease back. KURSUS
28. november 2017, Nordhavn
Læs programmet

Certificering - nye krav i Byggeloven. KURSUS
29. november 2017, Nordhavn
Læs programmet

Jylland: Certificering - nye krav i Byggeloven. KURSUS
31. januar 2018, Aarhus C
Læs programmet

KONFERENCER OG KURSER