Almene boliger til 10 milliarder i AARHUS

Almene boliger til 10 milliarder i AARHUS

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Konferencen afholdes d. 6. februar 2018 kl. 09.00 - 13.05

Baggrund

Generelt ønsker man at opføre op mod 500 nye almene boliger om året i Aarhus. Omkring 110.000 personer står på venteliste til en almen bolig, og eftersom Aarhus vokser med 4.000 mennesker om året, er efterspørgslen på almene boliger stærkt stigende.

Aarhus' boligpolitiske strategi går blandt andet ud på, at en del af de boliger, der bliver bygget, er almene boliger. Formålet er at undgå, at rige og fattige i stigende grad grupperer sig hver for sig, samt at give folk med almindelige indkomster mulighed for at bo i nogle af de attraktive boligområder. Et eksempel herpå er prestigebyggeriet Lighthouse på havnen, der rummer 55 almene boliger.

Almene boliger bliver derfor en vigtig faktor i de store nye byudviklingsprojekter i blandt andet Lisbjerg, Risskov og Elev.

Der er i den sidste tid en stærk tendens til at give almene boliger et nyt image og tilpasse dem de nyeste samfundstrends. Derfor opstår der nye boligformer - bofællesskaber, økologiske landsbyer og blandede boformer, hvor private og almene boliger blandes. Dette skal blandt andet sikre, at boligorganisationerne kan udvikle sig med nye tidssvarende boligtyper og dermed fastholde og styrke deres position i boligmarkedet.Program

09.00

Registrering og morgenmad


09.30

Velkomst


09.35

Nye planer og initiativer

Generelt ønsker Aarhus Kommune, at der opføres op mod 500 nye almene boliger om året. Op mod 2.000 familieboliger frem mod 2020 skal bygges som led i Initiativet ”Hjem til Aarhus – boliger for alle”. Hvordan ser fremtiden ud for den almene boligsektor i Aarhus? Familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger.


10.00

Kvalitetsguide til alment nybyggeri

Teknik og Miljø i Aarhus har udgivet en ”Kvalitetsguide til alment nybyggeri”, der skal fungere som et dialogværktøj for drøftelser mellem bygherrer, rådgivere og Aarhus Kommune. Kvalitetsguiden sætter fokus på tre hovedtemaer: Fællesskaber, Byrumsaktiviteter samt Arkitektur og Identitetsskabende bebyggelse.

Stephen Willacy Stephen Willacy, Stadsarkitekt, Aarhus Kommune


10.25

Gellerupparken - kommende udvikling i en byomdannelse til 7 milliarder

Gellerupparken er landets største almene boligområde bestående af 2.400 almene lejeboliger i 4- og 8 etagers boligblokke, med et samlet boligareal på cirka 200.000 kvm. Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening har vedtaget en helhedsplan på mere end 7 milliarder kr., som blandt andet omfatter ny bygade og ny infrastruktur til 550 millioner kr., samt en kvartersomdannelse, der går ud på  at åbne bydelen op for erhverv og uddannelsesinstitutioner over de næste 20 år. Der skal blandt andet etableres et nyt erhvervsområde med 1.000 arbejdspladser i samarbejde med private investorer. Kommende udvikling. Kommende udbud.Per Frølund Per Frølund, Programleder, Aarhus Kommune, Gellerupsekretariatet


10.50

Aarhus Ø: Almene boliger i et fashionabelt kvarter

Boligkontoret Århus har i august 2017 vundet Aarhus Kommunes konkurrence om de 80 kommende boliger, der opføres i området ved byens nye hotel- og konferencecenter i Bassin 7 ved Aarhus Ø. Boligerne bliver integreret i et større områdeudvikling foretaget af en privat bygherre. Hvad skal der bygges og hvordan skal boligerne udformes? Hvordan bygger man med høj kvalitet i et fashionabelt kvarter, samtidigt med at overholde de stramme budgetrammer for alment byggeri? Hvordan foregår samarbejdet med en privat bygherre? Hvordan forenes høje arkitektoniske ambitioner, bæredygtigt byggeri og ønsket om at bygge centralt i byen. Og hvilke andre nybyggeriprojekter har Boligkontoret Århus på bedding i den kommende tid – på egen hånd og i samarbejde med private udviklere?

Morten Homann Morten Homann, Direktør, Boligkontoret Aarhus


11.15

Kaffepause


11.45

Renovering af bevaringsværdig bebyggelse til 450 millioner

Brabrand Boligforening planlægger helhedsrenovering af 444 boliger i den bevaringsværdige bebyggelse Søvangen. Projektet omfatter renovering af blokke i 4 etage- og 70 klyngehuse opført i 1953-59 med i alt 35.000 kvm  Budgettet er på 450 millioner kr. Forventet byggestart i 2019. Opgaven består af en total facade-, altan- og tagudskiftning, ombygning af udvalgte eksisterende boliger og etablering af butikslokale. På længere sigt skal også afdelingens udearealer revitaliseres. Pluskontoret har udarbejdet helhedsplanen og er bygherrerådgiver på projektet. Hvordan moderniserer man bevaringsværdige almene boliger uden at gå på kompromis med de arkitektoniske værdier?

Suna Cenholt Suna Cenholt, Arkitekt, Partner, Pluskontoret Arkitekter


12.10

Danmarks største tagbaserede solcelleanlæg

Langkærparken i Tilst producerer nu strøm til eget forbrug med Danmarks største tagbaserede solcelleanlæg. Med installationen af solceller på de 34 boligblokke realiseres et overskud på 9.000 kr. pr. boligblok efter første driftsår. Navitas Rådgivende Ingeniører med speciale i vedvarende energi har været bygherrerådgiver for AL2bolig. Hvordan er økonomien bag anlægget og hvordan lever man med de skiftende regler for tilskud? Hvordan dimensionerer man ssolcelleanlæg?

Martin Elkjær Martin Elkjær, Indehaver, Navitas Rådgivende Ingeniører

Henrik Hansen, Bygningsansvarlig, AL2bolig


12.35

Bofællesskaber og økologiske landsbyer mm. - Nyeste trends i alment boligbyggeri

Bofællesskaber, økologiske landsbyer, samarbejde mellem almene og private investorer, omdannelser af eksisterende bygninger, nye trends inden for alment boligbyggeri går i mange retninger. Det skal blandt andet sikre, at boligorganisationerne kan udvikle sig med nye tidssvarende boligtyper og dermed fastholde og styrke deres position i boligmarkedet. KAB er involveret i flere banebrydende projekter og alternative boformer med deltagelse af almene og private aktører, samt bofællesskaber. Selskabet skal i den kommende tid have omkring 4.000 nybyggede boliger.


13.00

Spørgsmål og afslutning


13.05

FrokostTilmelding til Almene boliger til 10 milliarder i AARHUS

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Konferencen afholdes d. 6. februar 2018 kl. 09.00 - 13.05

1. Virksomhedsinfo og fakturering

Inkluderet i prisen:

 • Professionelt arrangement til tiden
 • Morgenkaffe
 • Frokost
 • Konferencemappe
 • Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende
 • Kursusbevis

2. Antal deltagere og deltagerinfo

Person 1
Person 2
Person 3 - Gratis
Person 4
Person 5
Person 6 - Gratis

Behandler, vent venligst...

Byens Ejendom behandler dine data fortroligt og videregiver aldrig dine informationer til tredjepart. Har du spørgsmål vedr. dine data eller din regning, kan du altid kontakte os på tlf. 70702207 eller pr. e-mail til bogholderi@byensejendom.dk

Buy more conference vouchers

Klippekortet kan bruges af alle medarbejdere i jeres virksomhed. Normalprisen for 5 konferencer er 14.825 kr, for 10 konferencer er den 29.650 kr og for 20 konferencer er prisen 59.300 kr. I sparer altså, 5.125 kr eller 11.150 kr eller 23.300 kr.

10 klip for 18.500
spar 11.150 KR.
20 klip for 36.000
spar 23.300 KR.
5 klip for 9.700
spar 5.125 KR.
Purchase vouchers and signup to conference
  Renewing membership....
I'm not interested

Praktisk info

Tidspunkt

6. februar 2018
Kl. 09.00 - 13.05

Sted

Marselis Hotel Aarhus
Strandvejen 25
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86144411
www.helnan.dk/marselis

Se på kort

Pris

2.965 kr. ekskl. moms.

Kontakt

Har du spørgsmål til arrangementet, vil du have hjælp til tilmelding, eller har du et andet spørgsmål til Byens Ejendom, så skriv til os her.

Vi kontakter dig per email eller tlf. efter dit ønske inden for max 2 arbejdsdage. Dine personlige oplysninger gemmes ikke og bruges kun til at kontakte dig om dette.

De kommer også

 • AL2bolig
  - Henrik Hansen
 • Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S
  - Per Nielsen
  - Hanne Hammer-Pedersen
 • Boligkontoret Aarhus
  - Morten Homann
 • Navitas Rådgivende Ingeniører
  - Martin Elkjær
 • Per Aarsleff A/S
  - Henrik Kjær
 • Pluskontoret Arkitekter
  - Suna Cenholt
 • VELUX Danmark A/S
  - Artur Slupinski
 • Aarhus Kommune
  - Stephen Willacy
 • Aarhus Kommune, Gellerupsekretariatet
  - Per Frølund

Andre konferencer

Jylland: Senior- og ældreboliger i vækst
23. november 2017, Aarhus C
Læs programmet

Odense investerer 52 milliarder i byudvikling
29. november 2017, Odense SØ
Læs programmet

Butiksmarkedet i Aalborg
18. januar 2018, Aalborg
Læs programmet

Andre seminarer

Sale and lease back. KURSUS
28. november 2017, Nordhavn
Læs programmet

Certificering - nye krav i Byggeloven. KURSUS
29. november 2017, Nordhavn
Læs programmet

Jylland: Certificering - nye krav i Byggeloven. KURSUS
31. januar 2018, Aarhus C
Læs programmet

KONFERENCER OG KURSER