Udvikling af Islands Brygge for 4 milliarder


Program

09.00 Registrering og morgenkaffe
09.30 Velkomst
09.35 Overblik: Konkrete planer og projekter

Islands Brygge oplever i disse år en enestående udvikling med stigende tilflytning af virksomhedshovedsæder og attraktive boligområder. Hvordan har udviklingen af Islands Brygge været, fra det gamle industriområde, Havnestaden til Artillerivej Syd? Udvikling fra arkitektkonkurrence, udarbejdelse af lokalplan, venteperiode i et økonomisk trængt marked til realisering af byggeprojekter. Planlægning og gennemførelse af infrastruktur og trafikplanlægning, herunder forhandling med Københavns Kommune, By & Havn, Trafikstyrelsen, ledningsejere m.fl. Hvilke udfordringer har der været undervejs? Samarbejde mellem Grundejerforeningen og de enkelte aktører.

Henrik Norrild , Formand, Grundejerforeningen Artillerivej Syd

10.00 Udvikling af Havnevigen

De seneste års spændende, nye boligbyggerier har fået hele Islands Brygge til at summe af liv og aktiviteter. Med Havnevigen kommer det hidtil mest markante nybyggeri i både udseende og størrelse. Det eksklusive boligkvarter med rækkehuse, strandhuse, lejligheder og byhuse, vil binde det nye Islands Brygge sammen med det historiske Nokken og skabe én samlet bydel. Hvordan er investeringen i Havnevigen tænkt, hvem henvender den sig til, og hvad er tidsfristerne? Hvor er der plads til ny udvikling?

Mikkel Melamies , Projektudviklingschef, Pension Danmark Ejendomme

10.25 Sfinxen, Yard House & Town House

Sfinxen er et flot 12 etagers tårn med ejerlejligheder på i alt 7.000 kvm, der opføres som nabo til rækkehusene Next Door, Town House og Yard House på Islands Brygge. Navnet følger af husets monumentale arkitektur, der rejser sig op fra det flade Islands Brygge og ligner en egyptisk gudestatue. Holgaard Arkitekter har tegnet en markant bygning, hvor design og materialevalg vil leve op til de mest krævende og kritiske boligkøbere. Hvilket segment af boligejere er lejlighederne rettet imod og hvorfor?

Jørgen Nonnemann , Vice adm. direktør, Walls

10.50 Kaffepause og networking
11.20 15 etagers høj blomst vokser frem på Islands Brygge

Blomsten er den tredje i rækken af boligbebyggelser, som Mangor & Nagel projekterer på Islands Brygge i øjeblikket. Planen for området på Artillerivej er, at der skal udvikles et spektakulært boligområde, der fungerer som porten til København fra Islands Brygge. Og den er i fuld gang med at blive realiseret. Blomsten markerer som et solitært tårn med i alt 7.200 kvm, ankomsten til byen og Islands Brygge syd. Hvad er tidsfristerne for projektet? Findes der konkrete planer for mere spektakulært nybyggeri?

11.45 Radiorækkerne - 86 nye rækkehuse på vej

Radiorækkerne er 86 nye rækkehuse i et moderne byhuskvarter, som er opfært tæt på Islands Brygge. Rækkehusene er 115 kvm i 3 etager med store vinduer, der giver masser af lys og luft. Hvert hus er indrettet funktionelt med køkken/alrum, stue, soveværelser, to børneværelser, badeværelse og gæstetoilet. Rækkehusene er en nyfortolkning af Kartoffelrækkerne og er bygget i lyse materialer i et nordisk formsprog. Radiorækkerne er et grønt åndehul i storbyen – de har egen for- og baghave og adgang til grønne, venlige fællesarealer. Hvem henvender byggeriet sig til? Og hvad er planerne for fremtidigt byggeri i området? Hvad og hvor skal der bygges?

Maria Schlichting , Indehaver, Nybolig Projekt - Schlichting & Nielsen

Kasper Danielsen , CEO og arkitekt, danielsen architecture

12.10 Boligmarkedet på Islands Brygge

Boligpriserne på Islands Brygge er stødt stigende. Generelt er boligpriserne i København S steget med 19% siden første kvartal af 2012. Hvilke mekanismer ligger bag de store stigningsrater? Hvad er forventning til fremtiden? Hvem køber bolig på Islands Brygge og hvilke typer boliger retter efterspørgselen sig efter? Kan det tænkes, at den store interesse for at bo på Islands Brygge vil smitte af på bydelens ældre bebyggelse?

Nikolaj Andersen , Indehaver, danbolig Islands Brygge

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.45 Frokost

Baggrund

Et nyt stort udviklingsområde er skudt frem i København. Eftertragtede Islands Brygge vokser fortsat. Udviklingen byder bl.a. på byggeri af et nyt eksklusivt boligkvarter, der skubber storbylivet helt ud til Amager Fælleds grønne grænser og tilfører desuden København en helt ny sandstrand.

Den nordlige del af Islands Brygge har gennem de seneste år fået nyt liv med Havnebadet og spektakulære byggerier som Gemini Residence, A-Huset og Halfdansgade 8 og nu bliver udviklingen af den sydlige del af Bryggen også sat i gang.

Arkitektfirmaerne Erik Nobel, Arkitema og Vandkunsten har tegnet tre forskellige typer boliger til området. Visionen er at omdanne Bryggen Syd, der tidligere var domineret af industriarealer, til en både socialt og arkitektonisk forskelligartet bydel, hvor studerende, kunstnere, direktører og børnefamilier kan færdes og bo side om side.

Havnevigen er delt op i to områder. En urban del mod nord, hvor Indre Bys lige linjer og karrestruktur får lov at leve videre, og mod syd en mere organisk del med bygninger, gader og grønne områder i bløde former. Mellem det urbane og det organiske slynger en kunstig vig sig, med både sandstrand og kajpladser. Vigen og stranden er åben for alle københavnere, der dermed får et sandet alternativ til havnebadene. Med Havnevigens kajpladser bliver det i øvrigt muligt at sejle hele vejen fra byens inderhavn til Amager Fælled.

På Havnevigen skyder forskellige typer bolig op, blandt andre: Strandhusene, Byhusene og Lejlighedstårnene. Fælles for alle er en eksklusiv placering, tæt på både vandet og byen. Udover de flere unikke boligbebyggelser, bliver der opført en kunstig strand og en lagune, der snor sig gennem området.

Indhold:


Konferencen giver dig overblik over udviklingen af området og et unikt indblik i en række af de vækstplaner byggerierne er med til at skabe. Hvor er der investeringsmuligheder, og hvilke elementer skal du være særligt opmærksom på?

Forretningsmuligheder:


Der er i området mange forretningsmuligheder, både på kort og lang sigt. Vi ser på området som investeringsobjekt og giver investorer og udviklere et solidt overblik over områdets planer og perspektiver, ligesom vi giver et indblik i de største udviklingsprojekter i området nu og på sigt, herunder tidsplaner og udbud.

Konferencen henvender sig til:


Investorer, developere, entreprenører, ejendomsmæglere, arkitekter, ingeniører, offentlige aktører, byplanlæggere og andre professionelle ejendomsaktører med generel interesse i området eller de enkelte projekter.

Konferencemateriale:


Deltagerliste, program og slidepakker som pdf fremsendes elektronisk efter konferencen (sidstnævnte med forbehold for oplægsholderens godkendelse).

Max antal deltagere:


60

Kursusbevis:

 

Der udstedes et kursusbevis til alle deltagere. Det fremsendes per mail senest en uge efter arrangementet.

 

OBS! COPSUM 2015

Den 20.-21. maj deltager 1.000 ejendomsaktører fra Danmark og norden i årets branche event indenfor byudvikling COPSUM 2015. Med et stærkt fokus på vidensdeling igennem diskussioner og konferencer, og på at skabe netværk og forretningsmuligheder for alle deltagere, er Byens Ejendom stolte af at invitere til COPSUM 2015 - se programmet og tilmeld dig via hjemmesiden.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 22. januar 2015
Klokken 09.00 - 12.45
: Kulturhuset Islands…Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, 2300 København SDeltagere

ATP Ejendomm

Britt Egeskov Davidsen

Bryggebladet

Kenneth Dürr

COWI

Charlotte Nørbak

Danbolig Projektsalg København

Tina Guldbæk

danbolig Islands Brygge

Nikolaj Andersen

danielsen architecture

Kasper Danielsen

Docken

Christina Wrem Carlsen

Kuben Management A/S

Henrik Offendal

Mangor & Nagel

Birgitte Gade Ernst

NCC Bolig

Mikkel Melamies

NCC Property Development

Henrik Norrild

Nybolig Projekt - Schlichting & Nielsen

Maria Schlichting

Orbicon A/S

Ulrik Muushardt

Walls

Jørgen Nonnemann

Willis I/S

Jan Linde

Andre konferencer

Tilmeld dig her