Femern-byggeriet rundvisning


Program

08.00 Møde ved Hovedbanegården
08.30 Afrejse fra København

Afrejse fra Københavns Hovedbanegård.

10.00 Ankomst Rødby
10.15 Oplæg: Femern tunnelen til 52 milliarder

Status på forberedende arbejder og de egentlige anlægsarbejder. Kommende etaper. Hvornår forventes de store tunnelentrepriser at gå i gang?

Stig Rømer Winther , Adm.direktør, Femern Belt Development

10.40 Oplæg: Markedet for erhvervslokaler og boliger på Lolland, Falster og Sydsjælland

Femern-forbindelsen er Nordeuropas største anlægsprojekt og bliver en vækstdynamo for Lolland-Falster og et godt stykke op på Sjælland – både under anlægsarbejdet og bagefter. På Lolland vil  mange virksomheder have del i opgaverne og derfor får brug for lager- og produktionslokaler, helst tæt på Rødbyhavn. Det gælder både eksisterende- og nybyggede lokaler, hvor der er udlagt store arealer til byggejord. Foruden lager, logistik og industri kan der være tale om boler, da der kommer op mod 5.000 byggefolk til Rødbyhavn og omegn.

Martin Andersen , Partner, Erhvervsmægler, EDC Erhverv Sydsjælland og Lolland / Falster

Michael Kristiansen , Partner, EDC Erhverv Sydsjælland og Lolland / Falster

11.05 Oplæg: Femernforbindelsens betydning for turistinvesteringer på Lolland-Falster og Sjælland

Femernforbindelsen vil ændre forudsætninger for turismen på Lolland-Falster og hele Sjælland. Hvordan kommer Femernforbindelsen til at påvirke de to områder som turistdestination: bliver der behov for flere hoteller, ferieboliger ogandre leisurejendomme i regionen? BARK Rådgivning har udarbejdet flere udviklingsplaner for turistdestinationer på Lolland-Falster og Sjælland.

Sara Bohn , Adm. direktør, Bark

11.30 Oplæg: Byudvikling og ejendomsinvestering for enden af Femerntunnelen

Lolland Kommune har udarbejdet en "Femern Handleplan", der med sine 35 punkter lægger et detaljeret program for, hvordan kommunen skal udnytte bygggeriet og åbningen af Femern tunnellen.

Mikkel Wesselhoff , Direktør, Business Lolland-Falster

11.55 Frokost
12.45 Rundvisning

Rødbyhavn på Lolland er ankerpunktet for verdens største sænketunnel - vi besøger stedet, hvor tunnel kommer i land. og hvor der forventes at blive igangsat byudvikling. Erhvervsarealer ved Rødbyhavn. Den nye erhvervspark ved afkørsel 4. Rødbyhavn Trafikhavn.

15.00 Turen går hjem
16.30 Ankomst i København

Baggrund

Femern-forbindelsen bliver en af de største anlægsopgaver i Danmarks historie. Den bygges som en 18 km lang sænketunnel mellem Rødbyhavn på Lolland og den tyske ø Fehmarn. Samlet er anlægsbudgettet på 52,6 milliarder kr. Når forbindelsen er færdig, vil det tage 10 minutter i bil og 7 minutter i tog at krydse Femern Bælt.

Femern-forbindelsen bliver en vækstdynamo for Lolland-Falster og et godt stykke op på Sjælland – både under anlægsarbejdet og bagefter. På Lolland vil  mange virksomheder have del i opgaverne og derfor får brug for lager- og produktionslokaler, helst tæt på Rødbyhavn. Det gælder både eksisterende- og nybyggede lokaler, hvor der er udlagt store arealer til byggejord. Foruden lager, logistik og industri kan der være tale om boler, da der kommer op mod 5.000 byggefolk til Rødbyhavn og omegn.

Opførelsen af tunnellen vil medføre en udvidelse af det sjællandske motorvejsnet og den tilhørende opgradering af Ringsted-Femern banen samt bidrage til udviklingen af Lolland-Falster og Nordtyskland. Derudover vil Femernforbindelsen knytte Greater Copenhagen området tættere til Tyskland og det øvrige Europa.

Forberedelsesarbejder på den danske side af tunnelen er allerede gået i gang. Udgifterne til forberedelsesarbejderne beløber sig allerede nu til 4,5 milliarder kr.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 9. september 2021
Klokken 08.00 - 16.30
: Lalandia Centret 1Lalandia Centret 1, , 4970 RødbyDeltagere

Albertslund Kommune

Pernille Bech

Bark

Sara Bohn

Business Lolland-Falster

Mikkel Wesselhoff

EDC Erhverv Sydsjælland og Lolland / Falster

Michael Kristiansen
Martin Andersen

Femern Belt Development

Stig Rømer Winther

Friis Andersen Arkitekter A/S

Søren Ibsen

H+ARKITEKTER A/S

Sammy Kiraz

hotel Søpark Maribo

Jan Milling

Kodasema x Fundbricks

Abdel Ittaouil

Kuben Management A/S

Anders Thanning

Milton / Futurum

Erik Rehnquist
Klaus Hansen

Norsk Boligbygg AS

Frank Jensen

Wismann Property Consult A/S

Lars Wismann

Andre konferencer

Tilmeld dig her