Sidste år satte danske restauranter omsætningsrekord med 46 milliarder kr.. Det mærker de også i Field’s, der satser benhårdt på området. Det har styrket omsætningen og givet hæder.

Finanskrisen kostede dyrt for restauranterne, men branchen har rejst sig. Sidste år satte danske restauranter omsætningsrekord med 46 milliarder kr., og ingen anden branche har skabt så mange jobs siden kriseåret 2008 – cirka 18.000 ifølge den seneste opgørelse. Det mærker de også i shoppingcentret Field’s.

Her har de seneste års satsning på restaurantoplevelsen trukket 6 nye restauranter til og øget omsætningen med mere end 50 procent. Nu har centret også vundet prisen som "Shoppingcentret med Danmarks bedste spisesteder 2017".

– Det er fantastisk at vinde den pris, det er en stor fjer i hatten. Centerledelsen har satset, og det skal de have et klap på skulderen for. Jeg var en del af første bølge af den revitalisering, der er sket i Field’s. Den var en af årsagerne til, at jeg sagde ja til at åbne en restaurant herude, siger restaurantiværksætter Timo Hoffman, der er indehaver af den New York-inspirerede gastrogrill LOFT i Field’s og 4 andre restauranter i Hovedstaden og på Bornholm.

NB! Butikker og den nye planlov. Kurset afholdes d. 22. februar 2018.

Rekordomsætning på restaurantområdet er ved at blive en tradition i Field’s. Fra 2013 til 2016 steg omsætningen med 53 procent for restauranterne i Field’s, og 2017 tegner til at blive 13 procent bedre end sidste år. Dermed er der lagt op til 4. rekordår i træk. Den fremgang nikker de genkendende til hos Gorm’s.

– Vi når tit maksimal kapacitet på de travle aftener, og så må vi henvise gæsterne til de øvrige restauranter i Field’s. Vi har mærket, at der har været fokus på mad og oplevelser, også markedsføringsmæssigt. Field’s er superåbne og opfordrer os til at lave anderledes arrangementer uden for restauranten, fortæller Helle Andersen, der er restaurantchef for den arkitekttegnede pizzarestaurant Gorm’s i Field’s.

At vi danskere spiser mere ude, det er hverken Timo Hoffman fra LOFT eller Helle Andersen fra Gorm’s i tvivl om. Udover at begge restauranter oplever stigende travlhed, så er de også begyndt at se flere gengangere blandt deres gæster. Men de 2 kan også mærke, at der er kommet øget konkurrence på restaurantområdet.

NB! Erhvervslejeloven og butikker. Kurset afholdes d. 17. maj 2018.

– Det kan man især mærke i Hovedstaden, fordi der er så mange muligheder og steder. Så vi skal være virkelig skarpe på, hvad vi laver. Vi er også begyndt at se nogle meget specifikke spisesteder, forklarer Helle Andersen.

Timo Hoffman bakker op, og han er bevidst om netop den konkurrence. Derfor har han også indrettet LOFT, så gæsterne får en gastronomisk oplevelse, der er atypisk for et storcenter.

– Vi har skabt et unikt produkt i forhold til, hvad man finder i andre shoppingcentre. Derfor tror jeg også på, at vi har spillet en væsentlig rolle i, at Field’s har vundet den pris, siger Timo Hoffman.

Læs mere af artiklen
Butikker og den nye planlov

Afholdes 22. februar 2018

Klokken kl. 09.00 - 12.15

Hellerup Klub,…Hellerup Klub, Indgang via Hellerup Parkhotel , Strandvejen 203, 2900 Hellerup

Tilmeld

Baggrund

Planloven indeholder en række særlige regler, der kun gælder butikker. I juni 2017 vedtog Folketinget moderniseringen af planloven med nye rammer for detailhandlen. Moderniseringen trådte i kraft den 15. juni 2017.

Den nye planlov indeholder en række tiltag, som lemper reglerne inden for detailhandlen. Størrelsesbegrænsningen på 2.000 kvm for udvalgsvarebutikker i bymidten, bydelscentre og aflastningsområder er blevet ophævet. Dagligvarebutikker kan nu være 5.000 kvm i bymidter og bydelscentre (mod 3.500 kvm før ændringerne) samt 3.900 kvm i aflastningsområder.

Samtidig er der givet bedre muligheder for at etablere og udvide aflastningsområder, det vil sige butiksområder uden for bymidten, hvilket skal give de enkelte byer mulighed for at planlægge butikker med hensyn til lokale forhold, som eksempelvis kundegrundlag.

Læs mere om baggrunden

Program

09.00
09.30
09.35 Folketinget vedtog i juni 2017 lovforslaget om modernisering af planloven. Moderniseringen, som trådte i kraft den 15. juni 2017, giver nye udviklingsmuligheder for detailhandelen. Øgede frihedsgrader for kommunerne i forbindelse med planlægningen. Hovedelementerne i den nye planlov.

Marie Bockhahn , Advokat, Horten Advokater

10.00 Planlovens krav til butikkernes maksimale størrelse er blevet lempet. De nye regler vil blive gennemgået i forhold til de forskellige butikstyper i planloven. Dagligvarebutikker. Udvalgsvarebutikker. Butikker, der alene forhandler særlig pladskrævende varegrupper. Butikker til et områdes lokalforsyning. Butikker i aflastningsområder.
10.25 Også planlovens krav til butikkernes placering er blevet lempet. De nye regler gælder for blandt andet udvalgsvarebutikker, butikker i aflastningsområder og butikker, der alene forhandler pladskrævende varegrupper samt nye regler for etablering af showrooms i forbindelse med internetbaseret handel.
10.50
11.20 Begrænsning i ministerens værktøjer på detailhandelsområdet. Den øgede kommunale frihed. Hvilke muligheder har man for at påvirke planprocessen? Hvilke udviklingsmuligheder giver den nye planlov?
11.45 Etablering af butikker på grundlag af "gamle" lokalplaner. Igangværende sager - hvordan skal de behandles? Muligheder og begrænsninger.
12.10
12.15
11.20
Læs mere om programmet
Tilmeld

Relaterede konferencer

Nye Talere

Helena Bente

Advokat i Rambøll Danmark

taler på:

Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS

Marie Bockhahn

Advokat i Horten Advokater

taler på:

Butikker og den nye planlov Midlertidige boliger - de nye muligheder

Troels Graversen

Specialkonsulent i Københavns Kommune, Center For Byudvikling

taler på:

Almene boliger til 16 milliarder i København - udvikling og byggeri

Henrik Nikolajsen

Partner, Erhvervs- & ejendomsmægler, Valuar, MDE, MRICS i Nybolig Erhverv

taler på:

Ringsted investerer 12 milliarder i byudvikling

Martin Elkjær

Indehaver i Navitas Rådgivende Ingeniører

taler på:

Almene boliger til 10 milliarder i AARHUS

Julian Weyer

Partner. Arkitekt maa i C.F. Møller

taler på:

Frederiksberg investerer 18 milliarder i byudvikling

Kasper Kornerup Thygesen

Planlægger, Landinspektør i LE34

taler på:

Jylland: Udstykning og ejendomsdannelse. KURSUS

Kontakt

VIDENSCENTER FOR BYUDVIKLING - BYENS EJENDOM
Færgehavnsvej 35
2150 Nordhavn
CVR/SE: 33598726
Telefon: 70 702 207 (mellem kl. 9:00 - 16:00)
E-mail: byensejendom@byensejendom.dk
LinkedIn: ByensEjendom