Valby har landets korteste liggetider for lejligheder på 61 dage

Valby har landets korteste liggetider for lejligheder på 61 dage

Boliga har opgjort liggetiden for ejerlejligheder fordelt på postdistrikter per 13. marts 2017 de seneste 10 år i postnumre med minimum 50 udbudte boliger. En bydel i København skiller sig ud.

Lejlighedsmarkedet i særligt København har haft fart på de senere år, og liggetiderne er faldet i hovedstadens postnumre. Det viser en opgørelse fra boligsiden Boliga.

Særligt i Valby er der gang i markedet. For mens liggetiden i 2012 i...

LÆS ALLE ARTIKLER – FÅ ADGANG FOR 2 KR

KLIK HER

     Glemt adgangskode?

25. oktober 2017
Grønttorvet og Valby - byudvikling for 30 milliarder - Program09.35

Udvidelse af togstation og metro i Valby

Metro til Ny Ellebjerg vil give 41.000 flere daglige påstigere i Metroen, heraf 27.000 på den nye strækning i Sydhavn. Sydhavnsmetroen forventes at stå færdig i 2023. Hvad er status på projektet, og hvordan ser tidsplanen ud? Hvordan bidrager Ny Ellebjerg til afviklingen af den kollektive trafik?


10.00

Markedet for erhvervsejendomme og boligejendomme i Valby

Med de mange stationsnære områder, især i byudviklingsområdet Valby Syd, er der lagt op til udvikling af erhvervsbyggeri og boligbyggeri. Hvordan udvikler erhvervs- og boligmarkedet sig i Valby i forhold til prisniveau, efterspørgsel og liggetider, og hvilke områder er særligt attraktive?


10.25

Ny Valby

Ny Valby, det tidligere Grønttorvet, bliver en helt ny bydel baseret på en ny byplan. Arealet er 160.000 kvm med en byggeret på næsten 240.000 kvm. Der er tale om 2.000 blandede enheder blandt andet med rækkehuse og 5 højhuse på 50-80 meter. Derudover kommer der 2 børneinstitutioner, butikker, caféer og formentlig også kontorer samt en park på 19.000 kvm. Hvad er status på projektet, og hvordan ser tidsplanen ud? Hvordan vil Ny Valby bidrage til byudviklingen i området? Hvem er målgruppen for boligerne?  

Hans-Bo Hyldig, FB Gruppen


10.50

Kaffepause


11.20

Skybrudstunneller til 300 millioner

Der planlægges et skybrudstunnelsystem, der omfatter etablering af en tunnel på 1,3-1,5 km med en diameter på 2,5-3 m samt et antal skakte. Tunnelen skal løbe fra den sydlige del af Valby til Kalveboderne. Formålet med etableringen er at reducere gener og skader i forbindelse med skybrud, samt minimering af opstuvning af regnvand i terræn. Hvor meget regnvand kan systemet håndtere? Hvad er status på arbejdet, og hvordan ser tidsplanen ud? Hvordan kan et skybrudstunnelsystem bidrage til byudviklingen i Valby?

Morten Elton Jensen, Projektchef, HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab


11.45

Valby Maskinfabrik

På den tidligere FL Smidth-grund er der ved at opstå en ny bydel, Valby Maskinfabrik, mellem Toftegårds Plads, Vigerslev Allé og Gammel Køge Landevej. Der kommer boliger, butikker, erhverv og grønne pladser. Et af projekterne omfatter opførelse af 10.000 kvm boliger som åben karrébebyggelse ved Gammel Køge Landevej. Der etableres erhverv i en del af stueetagen. Der opføres op til 6 etager samt penthouse. Der er udarbejdet en masterplan for området. Hvilke retningslinjer og principper udstikker masterplanen, og hvilket arkitektonisk greb er valgt? Hvordan skal Valby Maskinfabrik fremstå, når det er færdigbygget? 


12.10

Ungdomsboliger til 73 millioner

Der planlægges 137 ungdomsboliger i Valby Idrætspark med et samlet areal på ca. 5.500 kvm. Boligerne er indrettet, så de kan funktionsopdeles mellem køkken, ankomstzone og opholdszone. Området omkring boligerne har et stort potentiale for idræt og kultur. Hvordan kan ungdomsboligerne bidrage til området omkring Valby Idrætspark? Bliver der bygget nok ungdomsboliger i København, og hvad er status for projektet? 

Michael Nielsen-Elgaard, Byggechef , KAB


12.35

Spørgsmål og afslutning


12.40

Frokost


Nye talere

Peter Damgaard Jensen

Adm. direktør i PKA taler på JYLLAND: FINANSIERING af ejendom
Henrik Schultz

Ejendomsmægler og Valuar MDE, Indehaver i Real Mæglerne taler på Middelfart - udvikling og investeringer for 5 milliarder 2017-2027
Claus Holm Christensen

Havnedirektør i Horsens Havn taler på Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling
Kim Herforth Nielsen

Arkitekt, Partner i 3XN taler på Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027
Michael Meldgaard

Direktør i Andelsboligforeningen Odinsgaard taler på Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling
Kasper Danielsen

Architect cand.arch. maa, CEO i Danielsen Architecture taler på Boligudvikling i København 2017-2027
Henrik Vad

Founder & CEO i Flex Funding taler på JYLLAND: FINANSIERING af ejendom
Thomas Marker

Advokat i Advokatfirmaet Marker taler på Omdannelse af erhverv til bolig