5. Årlige Campusbyggeri for 55 milliarder


Program

09.00 Registrering og morgenkaffe
09.30 Velkomst
09.35 Københavns Universitet: Nybyggeri for ca. 5 mia. frem imod 2016 - Kommende udvikling

Københavns Universitet er i færd med at opgradere sine bygninger og campusområder i hovedstaden. Det indebærer flere nybyggerier med bl.a. Maersk Bygningen ved Panum, Niels Bohr Bygningen ved Jagtvej, Plant Science Center på Frederiksberg og Nyt Naturhistorisk Museum. Derudover skal en ny vidensbydel kaldet 'Nørre Campus' ved Mellem Tagensvej og Rigshospitalet samle de sundhedsvidenskabelige og naturvidenskabelige uddannelser.

Anders Boe Hauggaard-Nielsen , Vicedirektør, Campus Service , Københavns Universitet

10.00 Campus Odense: 20 mia. - nyeste udvikling

Et af de største udviklingsprojekter af et samlet vidensområde foregår på Campus Odense ved Syddansk Universitet. Koordineret af en fælles styregruppe med Odense Kommune og Region Syddanmark for bordenden, arbejdes der med fælles strategier for skabelse af synergi mellem nyt Superhospital og Syddansk Universitet. Resultatet bliver en ny bydannelse med vidensvirksomheder. En del af den nye bydel bliver Vidensbyen Cortex Park, der udvikles af det statslige ejendomsselskab Freja Ejendomme. Der forventes at skulle investeres over 20 mia kr over de næste 10 år på det 200.000 kvm. store område. Overblik over projektet, dets delelementer, tidsplanen og de konkrete next steps.

Jørgen Clausen , Rådgiver, Syddansk Universitet

10.25 European Spallation Source - Nordens største forskningsprojekt til 11 mia. i Lund (og København)

I 2014 påbegyndes byggeriet af et af verdens største og mest avancerede forskningscampus. Størsteparten af anlægget, kaldt European Spallation Source, ESS kommer til at ligge i Lund, og vil bl.a. bestå af en 600 m lang protonaccelerator, en 180 m lang hal, hvor protonerne rammer et mål og sender neutroner af sted til en række haller med måleinstrumenter, samt laboratorier, kontorer og et auditorium. Der skal bygges i alt 100.000 kvm. Også København bliver vært for en del af anlægget, idet Data Management og Software Center, hvor alle data fra ESS vil blive opsamlet og analyseret, bliver placeret på Nørre Campus ved Københavns Universitet. Forskningen ved ESS forventes at starte i 2019, mens hele faciliteten først vil være fuldt udbygget i 2025. Henning Larsen Architects, COBE og SLA har i en international arkitektkonkurrence vundet 1.etape af projektet på 10.000 kvm.

Magnus Eneroth , Construction Manager, European Spallation Source

10.50 Kaffepause
11.20 Aarhus Universitet - Kommende udvikling på 120.000 kvm

Aarhus Universitet ønsker også i fremtiden at være et toneangivende, globalt orienteret universitet, og vil derfor gribe muligheden for at udvide det i forvejen unikke campusområde gennem en forventet overtagelse af Aarhus Kommunehospitals grund og bygninger. Hospitalets omkring 120.000 kvm rømmes i forbindelse med byggeriet af det nye Skejby Universitetshospital. Aarhus Universitet vil gennem en storstilet ombygning og etablering af forbindelseslinjer mellem den nuværende universitetspark og hospitalsgrunden skabe et sammenhængende og endnu større campusområde, centralt placeret i byen. Status på dette og andre projekter. Udfordringer og tidsperspektiver.

Charlotte Lyngholm , Planlægningschef, Aarhus Universitet

11.45 Vidensbyggeri 2014 - 2025

I medfør af regeringens målsætning om øget optag på videregående uddannelser, er der et øget behov for bygningsmæssig kapacitet og en mere effektiv udnyttelse af kapaciteten. Derfor er der igangsat en massiv opgradering af eksisterende samt opførelse af nye bygninger frem mod 2020, der vil resultere i investeringerne i milliardstørrelse. Hvilke forventninger har Bygningsstyrelsen som bygherre til byggerierne: Hvor skal der bygges, hvad skal der bygges og hvor meget? Hvad er forventningerne til udviklingen af vidensbyggeri i Danmark de næste 10 - 15 år? Hvilke forventninger har Bygningsstyrelsen til samarbejdet med ejendomsudviklere, byggefirmaer og arkitekter i lyset af hidtidige erfaringer?

Jan Quitzau Rasmussen , Vicedirektør, Bygningsstyrelsen

12.10 Risø Park – 230.000 kvm forskerpark dedikeret til cleantech virksomheder

Etableringen af de første projekter i den kommende universitetsbaserede forskerpark ved DTU Risø vil snart gå i gang. Efter at have været under forberedelse i nogle år, forventes første spadestik til forskerparken, der opføres på 500.000 kvm stor grund, at blive taget i løbet af 2014. Bag projektet, der skal tiltrække cleantech-virksomheder fra hele verden, står DTU, Scion DTU, RUC, Region Sjælland og Roskilde Kommune. Hør om status, visioner og den kommende udvikling.

Steen Donner , Direktør, Scion DTU

12.35 Afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Læreanstalterne fortsætter med de langsigtede milliardudvidelser til opgradering af deres faciliteter. Investeringsbølgen gælder såvel universiteter, som professionshøjskoler, handelsskoler og andre videregående læreanstalter, hvor tendensen er at samle flere videnskabelige insitutioner inden for et område - de såkalde campus for hermed at skabe synergi og videndeling.

Flere nye store projekter er kommet til i den sidste tid, heriblandt:

  • European Spallation Source i Øresundsområdet til 11 mia. kr.
  • Det nye CBS campus i København
  • Forskerpark ved Risø DTU campus i Roskilde


Konferencen præsenterer nogle af de største og mest signifikante aktuelle vidensprojekter og samler erfaringerne op fra de allerede gennemførte investeringer. Hvad er i støbeskeen og hvad kommer på længere sig?

De øvrige kommende store projekter er:

  • Nørre Campus i København - campustænkning af hel københavnsk bydel (4.2mio kvm). Totalt vil KU investere 4.9mia frem mod 2016.
  • Udvidelse af Panum i København med 35.000kvm.
  • Niels Bohr Science Park på 45.000 kvm., som en del af Nørre Campus.
  • Nyt Naturhistorisk Museum til 1.1 mia KUA 2 og KUA 3 på Njalsgade - 38.600kvm
  • Copenhagen Plant Science Centre på 6.800kvm med mulighed for yderligere 18.000kvm.
  • 200.000 kvm helhedsplan omkring SDU og det kommende Odense Universitets Hospital OUH. Ialt forventes 20mia investeret over 10 år.
  • Nyt Teknisk Fakultet i Odense på 21.000kvm
  • Institut for Kemi, Miljø og Bio i Aalborg på 10.500kvm
  • Sundhedsvidenskabeligt fakultet til 900 mio. i Odense
  • Aarhus Universitet udvider med 120.000 kvm.
  • Professionshøjskolen UCC i Carlsberg Byen til ca. 1 mia.
  • Nye laboratorier på Aalborg Universitets campus-område til ca. 500 millioner
  • Aalborg Universitets filial i Esbjerg til 150 millioner.

Indhold:

På konferencen gives indblik i den nyeste- og kommende udvikling inden for de største nuværende vidensbyggerier, samt i en række helt nye projekter. Vi gennemgår både planerne for Københavns Universitet, SDU og AAU, samt European Spallation Source og det nye CBS campus i København.

Forretningsmuligheder:

Med sit stærke projektfokus vil konferencen give et overblik over projekter, tidslinjer og visioner for omkring 41 milliarder, hvoraf mindt 20mia ligger indenfor de næste 6 år. Vi giver de professionelle ejendomsaktører mulighed for at møde undervisningsinstitutionerne, se planerne og følge med i udviklingen af en af de helt store danske udviklingssatsninger i dette årti.

Konferencen henvender sig til:

Entreprenører, arkitekter, rådgivende ingeniører, konsortier, investorer, offentlige aktører, undervisningsinstitutioner og alle andre professionelle ejendomsaktører med en interesse i vidensbyggeri kan med fordel deltage.

Konferencemateriale

Deltagerliste, program og slidepakker som pdf fremsendes elektronisk efter konferencen (sidstnævnte med forbehold for oplægsholderens godkendelse).

Max antal deltagere:

100

Kursusbevis:

Der udstedes et kursusbevis til alle deltagere. Det fremsendes per mail senest en uge efter arrangementet.

Relevante oplæg på andre konferencer:

* "Campus til 1 milliard - seneste og kommende udvikling" v.Jonas Kjær-Westermann, Professionshøjskolen UCC, på konfrencen: "Udvikling af Carlsberg Byen for 14 milliarder - nye planer og projekter", 26.02.2014.


* "Udbygningen af DTU Lyngby Campus til 3,5 mia. kr.", v/ Claus Nielsen, DTU Danmarks Tekniske Universitet, på konferencen: "Lyngby investerer 10 milliarder i byudvikling", 3.4.2014.

Sidste års deltagere var bl.a.:

Scion DTU, Christensen & CO. arkitekter, Kammeradvokaten, Advokatfirmaet Poul Schmith, Odense Kommune Byggestategisk Stab, Signal Arkitekter Aps, Alectia, Moe & Brødsgaard, Herlev Hospital, Region Hovedstaden, Honeywell, GEO, Schneider Electric, BDP (Building Design Partnership), mtre aps, Arpe & Kjeldsholm, DISSING+WEITLING architecture a|s, Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma, Næstved Kommune, Rambøll, Hou+Partnere Arkitekter, Copenhagen Capacity, EKJ rådgivende ingeniører, Skanska Øresund, Rørbæk og Møller Arkitekter, BRFkredit, Nordea Ejendomme, Grontmij, Næstved Udviklingsforum, Horten, advokataktieselskab, HLA, Orbicon, Proffesionshøjskolen UCC, Freja ejendomme, Balslev Rådgivende Ingeniører, Byggeriets Evaluerings Center, Syddanske forskerparker, Advokatfirmaet Jordan & Løgstru, Margot og Thorvald Dreyers Fond, Balslev Rådgivende Ingeniører, Topdanmark Ejendom, Siemens, DTZ, COWI, Kant Arkitekter, Nykredit, Nordea Ejendomme, Bygningsstyrelse, Juul Frost Arkitekte, Emco,  Colliers International Danmar, SEB Merchant Bankin, Bygningsstyrelsen, ABC Pavilloner, Schønherr, Erik Møller Arkitekter, Bendix Consulting, Friis & Moltke, Lendager Arkitekter

NB: Tilmeld dig nu til den 2. årlige ejendomsmesse Copenhagen Property Summit, COPSUM. Den afholdes fra den 21. og 22. maj 2014 på Docken i København med 1.000 ejendomsaktører. COPSUM arrangeres af ByensEjendom. Læs mere om COPSUM eller ring til Mira Trolle Scheel på telefon 27 28 14 15 eller mail til mts@copsum.dk

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 25. februar 2014
Klokken 09.00 - 12.40
: Carlsberg Museum &…Carlsberg Museum & Business Centre, Valby Langgade 1, 1799 Valby



Deltagere

Alectia

Kirsten Henriksen
Mads H. Jørgensen
Henrik Als Andersen

Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S

Peter Sand

Arkitema

Per Fischer
Anna Kathrine Bisgaard Sørensen
Lene Neerup Melchiorsen

Balslev Rådgivende Ingeniører A/S

Lasse Toft

BRFkredit

Søren Møller
Jørgen E. Nielsen
Lars Nicolaisen

Bygningsstyrelsen

Cathrine Schmidt
Susanne Kaltoft
Andreas Gøtke Christensen
Peter Jensen
Casper R. Hansen
Merete Kandborg Rye
Pim de Jager
Sue-Ling Knudsen
Jan Quitzau Rasmussen

Christensen &Co arkitekter

Vibeke Lindblad

Dall & Lindhardtsen A/S

Christian Kloch

Danmarks Tekniske Universitet

Nina Tolstrup
Nils Møller
Anders B. Møller
Allan Aagaard Murphy
Michael Cole
Ann-Mette Tønnesen
Elise Agerskov Binau
Elsebeth Hauerslev Kjærgaard
Ina Borup Nørløv
David Klubien
Karin Schou
Karsten Bak
Lisbet Sand
Jacob Steen Møller
Lars Robert Kruse

EKJ Rådgivende Ingeniører A/S

Jon T. Simonsen

European Spallation Source

Magnus Eneroth

Freja ejendomme A/S

Carsten Rasmussen
Frank Helner Venset

Grontmij A/S

Jens Bjarne Hansen
Per Frølund Thomsen
Thomas Bolding Rasmussen
Lone Ankjær

JUULFROST

Helle Juul

Jørn Langvad A/S Arkitekter

Jesper Langvad

Københavns Universitet

Lars Æbeløe-Knudsen
Christian Hansen
Annette Rahbek
Michael Tillegreen Dagø
Pernille Nørby
Carl-Christian Munk-Nielsen
Anders Boe Hauggaard-Nielsen

MIKKELSEN Arkitekter a|s

Niels Thorup
Karin Højsgaard
Jeanne Tofteng

MT Højgaard A/S

Jesper Dichmann Sørensen
Nina Dencker Nielsen
Søren Hjalmar Thomsen

Næstved Kommune

Thore Rytter Klitgaard

Odense Kommune

Jørgen Clausen

Rambøll Danmark A/S

Peter Julius Jensen

Sankt Annæ Gymnasium

Povl Markussen

Schneider Electric A/S

Peter Giliamsen
Mickael Pohti
Ivan Grosser

Scion DTU

Steen Donner

Symbion A/S

Diana Kiiskinen Seifert

UC Syddanmark

Kim Petri Petersen

University College Sjælland

Niels Benn Sørensen

WHR Architects, Inc.

Adam Trier Jacobsen

Aarhus Universitet

Charlotte Lyngholm

Årstiderne Arkitekter

Peter Kristiansen

Andre konferencer

Tilmeld dig her