Roskilde investerer 13 milliarder i byudvikling


Program

09.00 Morgenmad og Registrering
09.30 Velkomst
09.35 Udvikling og initiativer i Roskilde 2013 – 2018

Sådan skal Roskilde udvikles - nye initiativer og investeringsmuligheder. Roskilde Bymidte, Røde Port, udvikling af Slagterigrunden, byudvikling ved Schmeltz Plads, Omlægning af Sortebrødre Plads, Det nye udviklingsområde ved Trekroner, Forskerpark ved Risø, Musicon bydelen, Festivalområdet, nyt Domhus til 100 mio., udvidelse af Skt. Hans hospital med 24.000 kvm. og andre erhvervs-, bolig- og offentlige projekter, Renovering af Stændertorvet for i alt 40 mio. kr., etablering og renovering af alment boligbyggeri. Hvad skal der ske med Skt. Hans hospitalets eksisterende bygninger? Planer for etablering af store udvalgsvarebutikker. Hvilke grunde kommer i udbud? Hvad vil byen gøre i den kommende tid for at beholde og udvide sin position som Midtsjællands centrum?

Esben Haarder Paludan , Planchef, Roskilde Kommune

10.05 Erhvervsejendomsmarked i Roskilde 2014 – 2020

Hvordan er situationen på Roskildes ejendomsmarked nu og hvordan vil den udvikle sig over de kommende 5 år - markedet for kontor, butik og industri. Udbud og efterspørgsel. Priser, afkast og tomgang. Hvad vil de påtænkte nye byudviklingsprojekter Røde Port og Musicon betyde for erhvervsejendomsmarkedet i Roskilde?

Jesper Jensen , Statsaut. ejendomsmægler, MDE, Nybolig Erhverv Roskilde

10.35 Ny udvikling i Røde Port projektet til 2 mia. kr.

Røde Port-projektet har afsluttet forhandlinger med Banedanmark og projektet er blevet godkendt af Folketinget. Rambøll har stået for projekteringen og projektet forhandler pt. med DSB om udformning af perroner mm. Det næste trin i udviklingen af det 44.500 kvm. store område nær Roskilde station bliver en arkitektkonkurrence, som ventes udskrevet ultimo 2013. Røde Port består af næsten 100.000 kvm. butikker, hotel, kontor og boliger til en samlet pris på over 2 milliarder kr. Hvordan ser projektet ud nu? Hvordan skal det udrulles? Kommende udbud. Er der allerede interessetilkendegivelser fra lejere og investorer og hvem kan forventes at investere i projektet?

Claus B. Hansen , Arkitekt, Claus B. Hansen & Allan Chabert A/S Arkitekter

11.00 Kaffepause
11.35 Butikker og boliger til 160 mio. ved Schmeltz Plads

Et projekt med dagligvarehandel, specialbutikker og cirka 30 lejligheder og en p-kælder er på vej ved Schmeltz Plads, tæt ved Roskilde Domkirke. For at give plads til projektet skal den eksisterende lave bebyggelse nedrives. Projektet har en værdi af ca. 160 millioner kr.

Olaf Irgens , Administrerende direktør, Green Estate

12.00 Forskerpark ved DTU Risø - 230.000 etagemeter nybyggeri

Den kommende universitetsbaserede forskerpark ved DTU Risø påbegynder snart realisering. Efter at have været under forberedelse i nogle år, forventes første spadestik til den 50 ha store forskerpark at blive taget i løbet af 2013. Bag projektet der skal tiltrække cleantech-virksomheder fra hele verden står DTU, Scion DTU, RUC, Region Sjælland og Roskilde Kommune. Hør om status og den seneste udvikling. 

Jens Thornsen , Erhvervschef, Roskilde Kommune

12.25 Musicon

Den kommende bydel Musicon, kommer til at bestå af flere projekter. "Bifaldet" skal være et blandet bolig- og erhvervskvarter på i alt 28.000 etagemeter. I hele "Bifaldet" er det muligt at etablere detailhandel med udvalgsvarer og dagligvarer. 'Containerstriben' bliver en lille by i Musicon af mobile containerkontorer, hvor mindre virksomheder kan etablere fx værkstedsbutikker, kontorerhverv, galleri, atelier eller café. Som investor kan man opstille ombyggede containere med henblik på udlejning. Herudover skal der opføres 35 kreative familieboliger. Et grundprincip for disse boliger bliver, at hver bolig skal have tilknyttet et erhverv. Området til familieboliger er på 7.000 kvm og boligerne får en gennemsnitlig størrelse på ca. 150 m2 etageareal inkl. erhverv. Mellem højskolen og rockmuseet ligger Hal 7 på 1.700 kvadratmeter og er klar til at blive solgt. Hal 7 er rå og uisoleret, så en gennemgribende renovering og ombygning er nødvendig. Status på disse nuværende og andre kommende projekter. 

Trine Schreiner Tybjerg , Sekretariatsleder, Musicon

12.50 Afslutning
13.00 Frokost

Baggrund

Roskilde hører til de mest attraktive byer på Sjælland. Byen er den mest efterspurgte boligby i Danmark, nr. 2 på listen over de mest attraktive byer at starte butik i, og den 3. mest efterspurgte by for virksomheder at slå sig ned i. Roskilde blev derudover kåret som Danmarks bedste handelsby, samt Danmarks bedst markedsførte handelsby i 2012. Samtidigt har Roskilde den største befolkningsudvikling i Københavns omegn.

Da byen også har relativt meget jord at bygge på, er der særdeles gode rammer for udvikling og noget nær perfekt baggrund for en række store byudviklingsprojekter og andre betydelige projekter, som forberedes i byen. 

  • Røde Port projektet til 2 mia. kr. har været undervejs i nogle år og er kommet et stort skridt nærmere igansættelsen, efter at have afsluttet forhandlinger med Banedanmark og blive godkendt af Folketinget.
  • En ny udviklingszone på 110.000 kvm. ved Trekronerstationen er blevet godkendt med plads til kontor og butikker.
  • 2012 blev gennembrudsåret for et andet kæmpeprojekt - Forskerparken ved Risø. Bag forskerparken, der skal tiltrække cleantech virksomheder fra hele verden, står DTU, Roskilde Kommune, RUC og Region Sjælland.
  • 2.000 kvm butiksareal i stueetagen og ovenpå 2.700 kvm lejligheder i 3,5 etager ved Schmeltz Plads, et par hundrede meter fra købstadens domkirke
  • 17.000 kvm nybyggeri i en kombination af boliger, butikker og erhverv – et projekt på op til 350 millioner kroner på Slagterigrunden midt i Roskilde.

Andre byudviklingsprojekter og betydelige enkeltprojekter på vej er:

  • Musicon til over 5 mia. - en helt ny bydel med ca. 650 boliger og omkring 2.000 arbejdspladser indenfor kulturerhverv, når bydelen er færdigudviklet om 10-15 år.
  • Omlægning af Sortebrødre Plads med plads til nyofpørelse af i alt 10.000 kvm. butik, kontor, bolig, kultur, samt et p-hus på 16.000 kvm.
  • Udvidelse af Sankt Hans Hospital med 25.000 kvm. til 550 mio. med byggestart i 2015.
  • Byggeriet af 17.000 kvm. Roskilde Tekniske Skole. Skolen kobles sammen med Musiconområdet.
  • Domicil til Roskildegruppen til ca. 40 millioner med start i 2014.

 

Indhold:

Få på denne konference den nyeste viden om disse projekter og om Roskildes vækstpotentiele som helhed. Konferencen giver desuden overblik over erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde lige nu og i et 5-årigt tidsperspektiv.

Forretningsmuligheder:

Med nyt liv i mega-projekter og udvikling for 8,5 mia. i Danmarks 10. største by, kun 30 km. fra København, konsistent kåret som den mest eftersøgte boligby og med masser af udviklingsparat opland, er der rig mulighed for at gøre forretning på både en kort, mellemlang og langsigtet horisont.

Konferencen henvender sig til:

Investorer, ejendomsudviklere, entreprenører, ejendomsmæglere, arkitekter, ingeniører, byplanlæggere og andre profesionelle aktører med generel interesse i Roskildes ejendomsmarked.

Konferencemateriale

Deltagerliste, program og slidepakker som pdf fremsendes elektronisk efter konferencen (sidstnævnte med forbehold for oplægsholderens godkendelse).

Max antal deltagere:

60

Kursusbevis:

Der udstedes et kursusbevis til alle deltagere. Det fremsendes per mail senest en uge efter arrangementet.

Disse virksomheder deltog i konferencen sidste år: 

B. Nygaard Sørensen A/S, Boligselskabet Sjælland, Broconsult , Claus B. Hansen & Allan,, Chabert A/S Arkitekter, COBE, Colliers International Danmark A/S, Dansk Boligbyg A/S, DATEA, EDC Erhverv Poul Erik Bech, Elindco Byggefirma A/S, Holscher Arkitekter, Home Roskilde, Hotel Prindsen, KSE Ejendomme Aps, Mangor & Nagel A/S, Moltke-Leth Advokater, NCC Property Development A/S, NIRAS, Nordea Kredit, Odense Kommune, Oluf Jørgensen A/S rådg. ing., Orbicon A/S, Realdania By A/S, Roskilde Kommune, Scion DTU, Sloth Møller A/S, Spangenberg & Madsen A/S, Willis. 

NB: Tilmeld dig nu til den 2. årlige ejendomsmesse Copenhagen Property Summit, COPSUM. Den afholdes fra den 21. og 22. maj 2014 på Docken i København med 1.000 ejendomsaktører. COPSUM arrangeres af ByensEjendom. Læs mere om COPSUM eller ring til Mira Trolle Scheel på telefon 27 28 14 15 eller mail til mts@copsum.dk

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 4. marts 2014
Klokken 09.00 - 13.00
: Hotel PrindsenHotel Prindsen, Algade 13, 4000 Roskilde



Deltagere

Adserballe&Knudsen a/s

Erik Svanemose

Becker & Nielsen

Flemming F. Nielsen

Bismer A/S

Peter Kjerte

BoCon A/S

Torben Ulrik Hoi
Michael K. Larsen

BoligPortal.dk

Christian Jensen

Boligselskabet Sjælland

Søren Peter Nielsen
Francisco Ortega

Broconsult a/s

Steen Kronborg Nielsen

Byens Ejendom

Mira Trolle Scheel

Claus B. Hansen & Allan Chabert A/S

Claus B. Hansen

danbolig Roskilde

Nicolai Karhof

DATEA A/S

Gitte Rindbøl
Jakob Møller
Anne Faber-Faldborg

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Arno Werner
Peter Holten-Jensen
Kenneth Nielsen

Ejendomsinvest

Preben John Bossen

EjendomsInvest v. Michael Kaa Andersen

Michael Kaa Andersen

Elindco Byggefirma A/S

Steen Justesen

erhvervsFORUM Roskilde

Jens Müller

Green Estate

Olaf Irgens

H. Skjøde Knudsen A/S

Allan Nielsen
Jens Johannson

Hensrik Heideby Erhverv

Brian Hensrik
Laura Heideby
Simon Oldrup Nielsen

Innovater A/S

Mahad Farah

KSE Ejendomme Aps

Kim Skotte

MJ Elektro

Palle Jensen
Arnth Nielsen
Ulrik Amdi

Musicon

Trine Schreiner Tybjerg

NCC Construction Danmark A/S

Ivan Dahl Nielsen

Netto

Klaus Lindvig

NIAM

Kristian Krogh

NIRAS A/S

Astrid Zeuthen Jeppesen

Nordea Kredit

Lene Havemann

Nybolig Erhverv Roskilde

Jesper Jensen

Oluf Jørgensen A/S Roskilde rådgivende ingeniører

Peter Hartmann

Parkeringsgruppen ApS

Alex Petersen

Promentor Group

Stiig Broby

Rambøll

Rasmus Thorup Olsen

Roskilde Gulventreprise A/S

Christian Bay

Roskilde Kommune

Jens Thornsen
Hanne Gauhl Bentsen
Esben Haarder Paludan

SJEC Danmark

Claus Thorsen

Stenklint a/s

Lars Bonde Lindberg

Teknologisk Institut

Søren Vendelbo

Willis I/S

Poul Ørum

Andre konferencer

Tilmeld dig her