Køge: De store projekter

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Konkrete byudviklingsprojekter og udbud

Hvilke planer og perspektiver for byudvikling er der i Køge Kommune? Hvad er behovet? Hvad er status og tidsplanen for igangværende byudviklingsprojekter? Hvilke områder ønsker kommunen at byudvikle, og hvilke kommende udbud har kommunen? Hvad kommer den stigende befolkningstilvækst til at betyde for Køge? Hvordan ser byens udvikling frem mod 2033 ud?

10.00 Ravnsborg Enge: Ny bydel på 79.600 etagemeter

Køge har vedtaget helhedsplanen for en ny bydel Ravnsborg Enge, der skal udvikles i Hastrup Øst mellem den sydlige udkant af Køge. Området bliver inddelt i 4 forskellige småbyer. I alt kan der opføres 737 boliger med et samlet areal på 79.600 kvm i området, der strækker sig over 279.000 kvm. Det bebyggede areal omfatter 209.000 kvm. Lokalt selskab står bag.

10.25 18.000 kvm kontorer, butik og hotel i Køge Nord

Et 18.000 kvm stort byggeri med plads til både kontorer, detailbutik og evt. et hotel skal i løbet af de kommende år se dagens lys tæt på Køge Nord Station.Udviklingsselskabet Innovater har indgået en udviklingsaftale med Køge Kommune om projektet.

10.50 Kaffepause
11.20 Boligmarkedet i Køge og omegn

Efterspørgslen på boliger i Køge er støt stigende og vil vokse yderligere nu hvor Danmarks hurtigste jernbane er etableret, så man kan komme fra Køge til København på 20 minutter. Da boligpriserne i København generelt er på himmelflugt, retter mange boligkøbere derfor blikket mod Køge. Hvordan ser boligmarkedet i Køge ud nu og hvordan forventer man at det vil se ud de kommende år? Hvem flytter til Køge, og hvordan vil det påvirke boligmarkedet i kommunen?

11.45 16 tiny houses bliver et levende boliglaboratorium

Projektet "Tiny Varigheden" skal med 16 små bæredygtige boliger bygget af natur og genbrugsmaterialer og et klimahus som videncenter gøre Køge til foregangskommune. "Tiny Varigheden" er et samarbejde mellem lokale ildsjæle i Køge Fælles Jord, kommende beboere og teamet Grøn Omstilling i Køge Kommune og skal fungere som et levende boliglaboratorium – et living lab - for fremtidens måde at bygge og leve på.

12.10 Nyt luksushotel der skal løfte Køge som turistdestination

Der skal efter planen bygges et nyt og luksuriøst hotel med 149 værelser på Køge Marina. Oprindeligt gik planerne ud på at opføre et hostel, men idéen er blevet skrottet til fordel for et luksushotel med blandt andet 2 restauranter, en retreatklub med sauna, fitnesscenter og orangeri med pool indenfor. Bjerg Arkitektur har stået for designet af hotellet, der skal drives af ESS Group.

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Med en række kæmpeinvesteringer og byudviklingsprojekter, har Køge sat kurs mod et veritabelt byggeboom, der vil præge byen over de kommende år. Den seneste befolkningsprognose viser, at indbyggertallet forventes at stige med 6.586 personer over de næste 11 år, altså fra 60.980 personer i 2020 til 67.566 personer i 2032. Dette svarer til en samlet stigning i indbyggertallet på 10,8%. På landsplan ventes i samme periode en stigning i indbyggertallet på 4,9%

Efterspørgslen på boliger i Køge er støt stigende og vil vokse yderligere nu hvor danmarks hurtigste jernebane er etableret hvilket gør, at man kan komme fra Køge . Da boligpriserne i København generelt er på himmelflugt, retter mange boligkøbere derfor blikket mod Køge.

Køge Kommune har en vision om at de i 2033 er Sjællands bæredygtige kraftcenter, der bliver bindeleddet mellem hovedstaden og Sjælland. Køge by vil være en moderne købstad, der kan tilbyde boliger til alle, arbejdspladser i mange brancher, en levende bymidte, moderne og højklasset infrastruktur samt adgang til natur og strand.

 

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her
Tilmeld dig her