ATP og AXA investerer i kæmpehotel i Amsterdam

ATP og AXA investerer i kæmpehotel i Amsterdam

ATP Ejendomme har i joint venture med den internationale investor AXA IM erhvervet et hotelprojekt, der nu er under opførelse i Amsterdam. De 2 ejere investerer hver 50 procent.

Kontakt

Yderligere oplysninger:

ATP Ejendomme
Direktør
Michael Nielsen
T: +45 3336 6161

Det kommende firestjernede hotel med navnet ”nhow Amsterdam RAI Hotel” er tegnet af det kendte hollandske arkitektfirma OMA (grundlagt af Rem Kolhaas) og vil indeholde 650 værelser, konferencefaciliteter, wellnesscenter, skybar og restaurant, TV-studie og parkeringskælder.

Byggeriet startede i september 2016 og forventes færdigt i anden halvdel af 2019. Hotellet bliver det største i Benelux -regionen og hoteloperatøren er Nhow, en del af en af Europas største hotelkæder NH Hotel Group.

- Vi er tilfredse med investeringen, som passer meget fint i vores strategi med at udbygge vores eksponering med attraktive hoteller på førsteklasses beliggenheder. Det er en langsigtet og indekseret lejekontrakt med en professional operatør, hvilket gør investeringen økonomisk bæredygtig og vil levere et stabilt afkast i mange år fremover til gavn for ATP’s medlemmer, siger Michael Nielsen, direktør i ATP Ejendomme.

"nhow Amsterdam RAI Hotel” bliver et attraktivt sted for både forretningsrejsende og turister. Beliggenheden er helt i top midt i Amsterdams forretningsområde, hvor man også finder World Trade Centre og nabo til det store konference- og udstillingsområde RAI Expo Centre. Infrastrukturen omkring hotellet er upåklagelig med blot ni minutter i tog fra Amsterdam Schiphol Airport og 15 minutter syd for centrum. Hertil kommer åbningen af en ny metrolinje i 2018 til området. Udvidelsen af samarbejdet til også at omfatte hotelprojektet i Amsterdam bygger blandt andet på "AXA IM – Real Assets" store erfaring med denne type ejendomsaktiver.

- Denne investering understreger AXA IM - Real Assets’ store erfaring med markante udviklingsprojekter, der spænder over mange forskellige segmenter og samtidig leverer et attraktivt afkast på vegne af vores kunder, siger Nathalie Charles, Regional Head of Asset Management & Transactions, Sydeuropa, AXA IM - Real Assets.

ATP Ejendommes samarbejde med "AXA IM - Real Assets", tog sin begyndelse in 2014 med købet af kontorkomplekset North Galaxy i Bruxelles – en investering på 3,5 milliarder kr. som allerede har bidraget med et godt afkast til ATP’s medlemmer. I januar 2016 blev en investering på 1,8 milliarder kr. i 2 London -hoteller en realitet. ATP bidrog her med halvdelen af summen.

Med investeringen i Amsterdam fortsætter ATP Ejendomme eksekvering af strategien om direkte køb af større udenlandske ejendomme med en lav risikoprofil. Porteføljen af disse ejendomme udgør nu 6,6 milliarder kr. Værdien af ATP Ejendommes samlede portefølje er på 36 milliarder kr. efter hotelinvesteringen i Amsterdam.

Piotr Szutowicz, 20. april 2017


Send denne artikel til en ven eller en kollega

Send denne artikel til en ven eller en kollega


2. maj 2017
Hotelmarkedets udvikling 2017-2027 - Program09.35

Investering i hoteller

Hotelbranchen oplever en generel fremgang i øjeblikket, hvilket fører til et stigende behov for hoteller særligt i København. Også udenlandske aktører har fået øjnene op for mulighederne i Danmark. Hvordan ser hotelmarkedet ud fra hoteloperatørenes synsvinkel, og er der nye aktører som er interesseret i at etablere sig i København? Hvor ser markedet ud til at bevæge sig hen i forhold til 3., 4. og 5. stjernede hoteller? Hvem er de primære aktører inden for investeringer i hoteller, og hvordan ser fremtiden ud? Hvilke forhold skal man være opmærksom på i forbindelse med investeringer i hoteller, når det gælder valg af hotelkoncept, brand, operatøraftale, garantistillelse og finansiering? Hvilket afkast har der været på hotelejendomme de seneste år, og hvilke prognoser kan vi komme med for de næste 2-3 år?

Martin Dyrholm, Partner, TN Asset & Property Management


10.00

Bæredygtigt hotelbyggeri

En stor del hotelgæster lægger i dag vægt på hotellets grønne image, mens den økonomiske virkelighed stiller strenge krav til en rentabel hoteldrift. På Bornholm er man kommet langt med det 4.500 kvm store, bæredygtige hotel- og konferencecenter Green Solution House, som blev kåret til Årets Byggeri 2015 i kategorien Erhverv. Green Solution House demonstrerer den nyeste udvikling inden for bæredygtigt og grønt byggeri, hvor solceller og solfangere producerer energi til bygningen, regnvand opsamles og alt vand i hovedbygningerne kan genbruges, ligesom skrald enten komposteres eller genanvendes. I de 64 hotelværelser træder gæsterne ind på tæpper, der renser luften for støvpartikler. Er det muligt at forene de to aspekter og gøre en hotelbygning både bæredygtig og samtidig mere rentabel? Hvordan optimerer man en hotelbygning, så ressourceforbruget nedsættes? Kan hotellets udgifter til affald, vask, energi og grønne indkøb minimeres, så driften af hotellet både bliver bæredygtig og økonomisk forsvarlig?

Jesper Bork, Arkitekt MAA, 3XN


10.25

Håndtering af nye digitale udfordringer

Sociale netværk og et utal af websites med hotel- og rejserelateret stof ud over hotellernes egne hjemmesider er blevet en vigtig faktor i kundernes valg af overnatning. I de seneste år er privat boligudlejning eksploderet, og det kan især ses på værdien af den største formidler på markedet, Airbnb.com, som er blevet vurderet til en markedsværdi på omkring 55 milliarder kr. Samtidig presses hotellernes indtjening af hotelportaler, som presser priserne for hotelovernatninger ned. Hvordan imødekommes presset og konkurrencen fra de nye digitale aktører på markedet? Hvordan begår man sig som hotel på nettet, og hvordan drager man fuldt udbytte af de muligheder, nettet også byder på? Vil nettet ændre hotelbranchen og den måde, vi tænker hotel på?

Anders Boelskifte Mogensen, Direktør, Seismonaut Tourism


10.50

Kaffepause


11.20

København som kongres og hotelby

Hvor attraktiv er København som kongresby, og er der plads til forbedringer? Kan vi forvente, at København i endnu større grad vil positionere sig som kongresby i fremtiden - og hvordan skal det ske? Hvor mange kongresser forventer man bliver afholdt i de kommende år, og hvad vil det helt konkret betyde for hotelsektoren? Hvordan imødekommer Københavns hotelsektor kongressektoren? Hvilke behov er der, og hvad efterspørger kongreskunderne? Hvilken betydning har samarbejdet omkring Greater Copenhagen for at tiltrække flere kongresser til hovedstaden?

Jonas Wilstrup, Director of Convention, Wonderful Copenhagen


11.45

Modulhoteller

Et nyt hotelkoncept bestående af module enheder er på vej. Med moduler vil man få fleksible hoteller, som er nemme at stille op på det ønskede sted og lige så nemme at fjerne igen. Hvad er potentialet for at anvende moduler i forbindelse med hotelbyggeri? Hvor udbredt vil det blive, og hvor vil det være oplagt at etablere modulhoteller?

Serban Cornea, Partner, arkitekt MAA, Mutopia


12.10

Spørgsmål og afslutning


12.15

Frokost


Nye talere

Steen Royberg

Partner, erhvervsmægler MDE, MRICS, valuar i Nybolig Erhverv Aalborg taler på Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028
Torben Nøhr

Direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune taler på Køge: De store projekter
Stephen Willacy

Stadsarkitekt i Aarhus Kommune taler på Almene boliger i AARHUS 2018 - 2028
Flemming Thingbak

Direktør i Aalborg City taler på Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028
Hugo Marqvorsen

i Initiativgruppen Bofællsskab Køge Kyst taler på Køge investerer 23 milliarder i byudvikling
Jane Sundstrøm

i Nordland Invest taler på Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027
Mette Jorsø

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Køge Kommune taler på Køge investerer 23 milliarder i byudvikling
Søren Nordby

Landinspektør, Indehaver i LandSyd taler på Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig

Miljø og teknik