PensionDanmark og Coop har indgået aftale om at opføre første fase af Coop Byen sammen. Hele Coop Byen vil, når den er færdigbygget, have forøget boligmassen i Albertslund Kommune med 1.800 boliger, svarende til 15 procent. Projektet vil færdigbygget repræsentere en markedsværdi på 6 milliarder kr.

For at realisere planen har Coop Danmark og PensionDanmark indgået et joint venture-selskab med en 50/50-fordeling, der skal stå for opførelse af Coop Byens første fase. Første fase består af 380 lejligheder og rækkehuse, et fælleshus, et parkeringshus, en daginstitution, et grønt areal og et åbent cykelværksted for byens beboere.

Coop Byen skal bygges i flere faser i løbet af de næste 10 år med afsæt i en masterplan udarbejdet af tegnestuen Henning Larsen.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 18. januar 2022.

- Vi er meget glade for at indgå i et partnerskab med PensionDanmark, da de - ligesom os - har ansvarlighed, bæredygtighed og medlemsdemokrati som en del af deres DNA. PensionDanmark er desuden også i en førende position som investor i bæredygtigt byggeri, og i fællesskab vil vi opnå vores vision om at bygge en fremtidssikret bydel, hvor fællesskab, bæredygtighed, mangfoldighed og sundhed er i centrum, siger Coops formand Lasse Bolander.

Boligerne i Coop Byens første fase samles i 3 klynger omkring et grønt areal og et fælleshus, som de kommende beboere skal drive i fællesskab. Coop Byens bæredygtighed skal certificeres til guld-niveau inden for DGNB, og boligerne skal Svanemærkes.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 2. november 2021.

- Samarbejdet med Coop giver os en rigtig god mulighed for at bidrage til et grønt byområde i stor skala. Vi vil med vores engagement være garant for gennemtænkte kvalitetsløsninger, der skaber værdi for beboere, klima og nærmiljø og samtidig gerne må være en inspiration for andre, siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Albertslund Kommune deltager aktuelt i Coop og PensionDanmarks arbejde med en lokalplan, der efter planen sendes til politisk behandling efter sommerferien 2021. Første spadestik forventes i sommeren 2022, og de første beboere forventes at flytte ind i i midten af 2024.

Finansiering af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 31. august 2021.

- Coop Byen er et godt eksempel på, at Albertslund er i rivende udvikling. Det er et eksempel på en velfærdsby med vokseværk. Og det er i tråd med den udvikling, vi ønsker i Albertslund - nemlig; mere Albertslund. Vi udvider og udvikler med nye og bedre rammer til gavn for mange og med rod i de værdier om fællesskab og bæredygtighed, som har været med til at gøre Albertslund til en helt særlig by, siger Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune.

Første fase omfatter 378 lejligheder og rækkehuse på 60-130 kvm fordelt på 2-5 værelses lejligheder og rækkehuse samt et mindre antal ungdomsboliger på 30-40 kvm I alt omfatter boligerne 32.000 kvm med en markedsværdi på 1 milliard kr.

Moms og skat ved ejendomsprojekter - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes den 23. september 2021.

Der skal desuden bygges daginstitution, fælleshus, parkeringshus og etableres fælles udearealer i den nye bydel.

Arkitekterne er Henning Larsen, Arkitema, Mangor & Nagel og ONV.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032