For knap 74 millioner kr. køber PensionDanmark 2 grunde med et samlet areal på 30.000 kvm i Herlev med henblik på at opføre blandt andet 192 plejeboliger og 100 livsstilsboliger.

Herlev kommer til at få et moderne og nyskabende byområde, hvor ældrepleje, boliger, offentlig service og butiksliv forenes. Det står klart, efter at kommunalbestyrelsen i Herlev den 18. august 2021 har vedtaget ambitionen for et område ved Gl. Hjortespringskole og Kildegårdsskolen.

Området kommer til at indeholde 192 plejeboliger og 32 midlertidige boliger til kommunens ældre. Desuden vil der blive opført næsten 10.000 kvm livsstilsboliger, som fordeles på godt 100 lejligheder målrettet både familier og bofællesskaber for personer over 50, samt et mindre butiksområde.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 2. november 2021.

I det nye byområde opføres et udvidet plejecenter, som samler en række offentlige faciliteter som sygeplejeklinik, genoptræning og rådhusfunktioner i et nyt multihus. Her vil Herlev Kommune leje sig ind, mens plejeboligerne vil blive udlejet til kommunens ældre via en anvisningsaftale mellem kommunen og PensionDanmark.

Byggeriet vil blive udført, så det opfylder kriterierne til den internationale bæredygtighedscertificering DGNB Guld.

- Nyskabende og bæredygtige boliger og plejefaciliteter til ældre er en helt oplagt investering for os som arbejdsmarkedspensionsselskab. Vi har en mission om at bidrage til en sund og tryg alderdom for vores medlemmer, og vi tror, at det projekt, vi nu sætter i søen i Herlev, kan skaleres og udbredes til kommuner over hele landet, siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Fremtidens plejecenter og de private boliger er udviklet i et offentlig-privat samarbejde mellem Herlev Kommune og PensionDanmark.

På et møde i kommunalbestyrelsen den 9. december 2020 blev det godkendt, at en del af Krogestykket 33 og Persillehaven 38 blev sat til salg med forkøbsret for PensionDanmark til en mindstepris på 73,9 millioner kr. Der var frist for at afgive tilbud den 11. februar 2021. PensionDanmark var eneste tilbudsgiver og afgav tilbud i overensstemmelse med udbudsbetingelserne. Dermed kan de 2 grunde sælges til PensionDanmark til den tilbudte pris.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 18. januar 2022.

Der vil blive udskrevet et EU-udbud for at finde en totalentreprenør til byggeriet. Når byggeriet er færdiggjort i 3. kvartal 2025, vil PensionDanmark etablere yderligere 2 områder på matriklen med familie/livsstilsboliger (seniorboliger), som vil rumme 9.730 kvm.

I starten af 2020 boede der 1.511 borgere over 80 år i Herlev Kommune. Der er 224 herlevborgere, som optager en plejebolig enten i Herlev Kommune eller på en plads i en anden kommune, hvor Herlev Kommune er betalingskommune. Det svarer til 14,8 procent af ældre over 80 år. I 2039 forventes antallet af ældre over 80 år at være steget til 2.585 borgere, hvilket svarer til en stigning på 1.074 borgere eller 71 procent. Der er således behov for at øge kapaciteten på ældreområdet.

Herlev Kommune har i dag 2 plejecentre med i alt 137 pladser. Af disse vil 2 blive lukket som følge af det nye projekt.

Fakta om byggeriet:
Adresse: Krogestykket 33
Arkitekt: Erik Arkitekter
Areal: 31.190 kvm - heraf 13.060 kvm plejeboliger, 9.730 kvm livsstilsboliger, 8.200 kvm servicearealer og 200 kvm butik.
Lejere: Herlev Kommune (servicearealer samt anvisningsaftale for udlejning af plejeboliger til borgere, der af kommunen er visiteret til en plejebolig).
Parkeringspladser: 300
Forventet færdiggørelse: 2025
Bæredygtighedscertificering: DGNB Guld


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS