I 2013 blev det første spadestik taget i Carlsberg Byen – og nu er det sidste taget på den gamle bryggerigrund. Det betyder, at udviklingen af området er ved at tage sin endelige form og forventes planmæssigt at stå færdigt ved udgangen af 2024.

Siden Carlsbergs ølproduktion i 2008 flyttede ud, har kvarteret været under forvandling fra lukket industriområde til et offentligt og levende bykvarter med dag- og uddannelsesinstitutioner, grønne haver, legepladser, kontorer, spisesteder, butikker, fitnesscentre, hotel, galleri, spa og boliger.

Udviklingen af den gamle bryggerigrund er nu trådt ind i sidste fase med første spadestik på de sidste byggerier i kvarteret: Karréen Vilhelm Hus og det 80 meter høje Beckmanns Tårn.

Byudvikling på havne - best practice. Konferencen afholdes den 24. maj 2022.

I midten af ejendommen etableres kvarterets største grønne gårdrum, og når beboerne i de 196 boliger træder ud på gaden, bliver det ud til den historiske Ny Carlsberg Vej, der i 2024 bliver genskabt med de oprindelige, fredede brosten og originale kobberlamper. Hertil kommer 80 nye, store træer, doneret af Carlsberg-efterkommere, som vil danne en grøn allé hele vejen op til den ikoniske Elefantporten.

Nu bliver de sidste store huller i både jorden og udviklingen udfyldt i kvarteret, der allerede nu står cirka 80 procent færdig.

Udvikling af nedslidte ejendomme og konvertering til nye formål. Konferencen afholdes den 4. oktober 2022.

- Alt det, vi så længe har gået og forestillet os, står her inden længe, og vi kan allerede nu se, at det bliver den bydel, som vi ønskede os, siger Jens Nyhus, administrerende direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

- Vi kan nu begynde at binde sløjfe på udviklingen, og jeg glæder mig over, at se byen virkelig kommer til live med boliger, butikker, kontorer, grønne områder, legepladser og spisesteder, uddyber han.

Udvikling af fredede og bevaringsværdige bygninger. Konferencen afholdes den 17. november 2022.

Kvarterets 9. tårn er opkaldt efter murermester S.P. Beckmann, mens karréen er opkaldt efter arkitekten Vilhelm Dahlerup, der begge står bag den sirligt murede og kendte Snoede Skorsten. Arkitekt Dorte Mandrup tegner både tårn og karré.

Den nye karré trækker på referencer fra flere af Carlsberg Byens historiske bygninger som Dipylon Hus, Elefantporten og De Hængende Haver med blandt andet relieffer i den røde teglfacade.

Carlsberg Byens sidste spadestik blev taget den 30. marts 2022.

Fakta om Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S
Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S forvandler frem til og med 2024 den historiske bryggerigrund til et nyt bykvarter bestående af 50 procent boliger, 35 procent erhverv og 15 procent kultur. Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S ejes af PFA Pension, Carlsberg, PenSam og Topdanmark.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens