I København er husene blevet 1,5 millioner kr. dyrere på et år, men en anden kommune har haft en procentvis større stigning i huspriserne.

Et års tid med hektisk aktivitet sætter nu tydelige spor på boligmarkedet i hovedstadskommunerne - ikke mindst prisskiltet på boligerne.

En aktuel opgørelse over salgspriserne fra ejendomsmæglerkæden Home på basis af tal fra Boligsiden viser, hvor meget husene er steget i pris - og hvad et gennemsnitligt hus koster i den enkelte kommune ved indgangen til juni 2021.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

I landsdelen København By er der set store prisstigninger i alle 4 kommuner.

København topper med godt 1,5 millioner kr. ekstra for et hus på 140 kvm, som nu gennemsnitligt koster 6,8 millioner kr.

I Dragør er husene steget med over 1,4 millioner kr., og Tårnby er snublende tæt på 1 million kr. Kun 24.000 kr. adskiller kommunen fra en ekstra "murstens-million.

Generationsskifte af ejendom. Kurset afholdes den 7. september 2021.

Frederiksberg er også gået markant frem, men der er så få hushandler, at der ikke er nogen særskilt kommune-statistik, oplyser Home.

I København er fremgangen i huspriserne på 28 procent, men det er Dragør, der er løbet med de højeste procenter. Home-mægler Uffe Jochumsen dækker både Dragør og Tårnby fra sin forretning i Kastrup.

- Som resten af København har vi det seneste år haft en 4-dobbelt skævvridning i forhold til et balanceret marked. Et balanceret marked er, hvor der er lige mange købere og sælgere, siger indehaver Uffe Jochumsen fra Home Kastrup, Tårnby og Dragør.

Hillerød: De store projekter. Konferencen afholdes den 5. oktober 2021.

- Vi har haft dobbelt så mange købere og halvt så mange sælgere. Vi mærker dog også en opbremsning i aktivteten nu og med et ret kraftigt stigende udbud i Tårnby tyder meget på, at vi er på vej mod normalen – selvom der er et stykke vej til det balancerede marked, uddyber han.

Endnu er udbuddet ikke steget i Dragør, fremhæver han. Uffe Jochumsen peger på, at de stigende renter, mediernes fokus på indgreb på boligmarkedet, koblet med mere genåbning og godt vejr lader til at fokus er flyttet lidt fra boligkøbet.

- Det er knap så presserende at få købt en villa, når man kan sole sig i parken og tage på arbejde som i gamle dage, siger han.

Nordkysten: Investeringer og ejendomsmarked mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 14. oktober 2021.

Den seneste måned er der kommet godt 4 procent flere villaer til salg i landsdelen København By, men udbuddet er fortsat 31 procent lavere end for 1 år siden.

Det lave udbud er et "landsproblem", forklarer Home.

- Huspriserne er på landsplan steget 16 procent på 1 år, så det er en landstendens, men der er ved at indfinde sig en bedre balance mellem købere og sælgere, fordi interessen for at sælge er stor, mens der er lidt færre købere på fremvisning. Men der er mange steder opstået et stort underskud i huse til salg, siger Michael Dalsager, der er talsperson og analytiker i Home.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens