Høje-Taastrup Kommune er med i pionerprojekt, hvor fundamentet til kommunens 8.600 kvm rådhus med 980 kvm kælder bygges med genbrugsbeton.

Høje-Taastrup har taget udfordringen op i forbindelse med byggeriet af kommunens nye rådhus: Der er nemlig revet boligblokke ned i Taastrupgård, og betonen er af så god kvalitet, at den kan bruges til rådhusets fundament i stedet for ”blot” at bruges til underlag til veje og stier.

RADON - sikring, kontrol, lovkrav og udbedring. Kurset afholdes den 8. juni 2021.

Betonen er støbt af CE-mærkede materialer under en akkrediteret, certificeret produktionskontrol. Betonen har således gennemgået et omfattende testprogram og er blevet kvalitetssikret.

Støbningen af fundamentet gik i gang i begyndelsen af marts, og det projektet er resultatet af et tæt samarbejde mellem kommunen, boligselskabet KAB, betonproducenten Unicon, affalds- og ressourcevirksomheden Norrecco, betonlaboratoriet Pelcon og entreprenøren Casa – det vil sige hele kæden fra nedrivning og nedknusning af betonfundament til betonblanding, betonproduktion og byggeri.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 18. januar 2022.

- Jeg er utrolig stolt over, at det sammen med engagerede partnere er lykkes at gå forrest og bruge genbrugsbeton - det er den rigtige vej at gå, så vi bruger færre råstoffer og skåner vores klima og miljø. Høje-Taastrup har gang i flere store byggearbejder, og derfor giver det rigtig god mening for os at være ambitiøse omkring, hvordan vi kan genanvende byggematerialer. Det er rådhuset et rigtig godt eksempel på, siger borgmester Michael Ziegler.

Bygningskortlægning forud for renovering og nedrivning. Kurset afholdes den 16. november 2021.

Der skal bruges 1.088 tons genanvendt tilslag fra Taastrupgård til rådhuset, der opføres i 8 etager og omfatter 8.600 kvm på en 5.650 kvm stor grund. Rådhuset er tegnet af PLH Arkitekter og ALL. Det nye rådhus forventes at være indflytningsklar i slutningen af 2022.

Høje-Taastrup er - bortset fra Ærø - den kommune, der 2019-2021 har de højeste anlægsudgifter per indbygger. Som en af de første kommuner i Europa har Høje-Taastrup underskrevet en international aftale om at udnytte jordens ressourcer bedre, og kommunen deltager i EU-projektet CityLoops, som skal udvikle metoder og værktøjer, så byggeaffald og overskudsjord bliver til ressourcer.

 


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS