I landets dyreste kommune koster et gennemsnitligt hus på 170 kvm 11,3 millioner kr., mens et lignende hus kan fås til 1 million kr. i landets 2 billigste kommuner.

Nogle steder i landet er villaerne og rækkehusene til salg for op til 25 procent højere kvm-priser end for blot 1 år siden. Men trods det yderst aktive boligmarked er der områder i langt de fleste landsdele, hvor huspriserne stadig ligger på noget mere spiselige niveauer. Det skriver Boliga.dk.

I 35 af landets kommuner koster et hus på 170 gennemsnitlige kvm stadig under 2 millioner kr. Kommunerne er overrepræsenteret i det nordlige og sydligeste Jylland, hvor 16 kommuner i gennemsnit har kvm-priser, der ikke bringer et almindeligt hus op i ubetalelige højder.

Randers: De store byggeprojekter. Konferencen afholdes den 8. september 2021.

Også på Fyn koster et gennemsnitligt hus under 2 millioner kr. i 6 af øens kommuner. På Sjælland gælder det til gengæld kun for de 2 kommuner Kalundborg og Vordingborg.

Det kan også stadig lade sig gøre at blive husejer for noget mindre beløb - for eksempel på Lolland og i Tønder Kommune, der lige nu har landets laveste priser på de udbudte villaer og rækkehuse. Her koster et 170 kvm stort hus for lige omkring 1 million kr.

Kalundborg: et vækstcenter for enden af Kattegatforbindelsen. Konferencen afholdes den 27. januar 2022.

Men med de stigende priser på boligmarkedet kan der dog meget vel blive længer og længere mellem huse på markedet i de mest betalelige lejer.

- Der er ingen tvivl om, at boligmarkedet er i et opsving, og at det også trækker andre områder udenfor de større byer med sig, så over tid vil der værre færre steder, hvor man kan købe en bolig til 2 millioner kr., siger Mikkel Høegh, der er boligøkonom hos Jyske Bank til Boliga.dk.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

- Når det er sagt vil de områder, hvor flere kan være med også altid opleve stigende interesse, når andre områder er blevet for dyre. Boligkøb handler om at gå på kompromis, og det må nogen gøre, når priserne er steget meget i forhold til beliggenheden, siger han.

På landsplan koster et helt almindeligt hus på 170 kvm i øjeblikket lidt over 2,5 millioner kr. De højeste priser findes i Gentofte Kommune, hvor der skal mere end 11,3 millioner kr. til at købe en villa i den størrelse.

Se de aktuelle huspriser i din kommune her.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter