Kalundborg - investeringer på 25 milliarder

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Visioner og strategier for Kalundborg

Med Kattegatforbindelsen og motorvejen kan Kalundborg få et nyt liv som vækstcenter i det vestlige Sjælland. Hvilke visioner har byen for sin rolle som et stærkt industri-, erhverv- og bosætningscenter? Hvordan kan byens stærke økonomi understøtte byudvikling i den kommende tid og på længere sigt, så byen kan tiltrække den højtkvalificerede arbejdskraft til sine virksomheder? Hvordan kan den gamle, pittoreske by få mest ud af sin symbiose med moderne erhvervsliv? Hvad vil Kattegatforbindelsen betyde for byudviklingen?

Martin Damm , Borgmester, Kalundborg Kommune

10.00 Kalundborg Symbiose: Nye initiativer frem til 2030

I Kalundborg arbejder virksomheder og offentlige myndigheder sammen om at etablere fælles forsyningsinfrastruktur og bruge ressourcerne bedst muligt, til gavn for både miljø og økonomi. Det skaber en helt enestående vækst, bl.a. findes Skandinaviens største  bioproduktionsklynge i Kalundborg. Samarbejdet trækker nye virksomheder til området og bidrager til at etablere et internationalt førende centrum for uddannelse, research og innovation indenfor industri 4.0 inden for biotekproduktion og industriel bæredygtighed. Kalundborg Symbiose indgår desuden  i kommunikationssamarbejdet BiotekByen.

Lisbeth Randers , Sekretariatschef, Kalundborg Symbiosis

10.25 Boligmarkedet i Kalundborg

Kalundborgs boligmarkedet oplever en stærkt stigende aktivitet. Også boligpriserne stiger og det gælder både enfamiliehuse, rækkehuse og i endnu højere grad sommerhuse. Bag fremgangen er den stigende befolkning og fremgang for de i Kalundborg baserede industrier med deres behov for ny veluddannet arbejdskraft der er drivkraften bag den positive udvikling. Kattegatbroens og den nye motorvejs betydning for efterspørgsel og huspriserne. 

Palle Bruun Olsen , Seniorkonsulent, Home Kalundborg

10.50 Kaffepause
11.20 Vejudvikling: Motorvej helt til Kalundborg

Kalundborgs udvikling afhænger i betydelig grad af udbygningen af infrastrukturen til og fra Kalundborg. Færdiggørlese af Kalundborg motorvejen er blevet vedtaget i 2021.

Christian Tolderlund , Senior projektleder, Vejdirektoratet

11.45 Udvikling af havnen: 1,1 millioner kvm og vokser

Kalundborg har gennem de seneste årtier omdannet Havnen fra en stor færgehavn til en driftig dybvandshavn som en af de største drivkæfter bag byens udvikling. Her er nu lokaliseret store industrivirksomheder som bl.a. Chr. Hansen, Avista, og NOV. Havnen, med et samlet areal på ca. 1,1 millioner kvm., påbegyndte i 2017 en storstilet udvidelse og er fortsat under udvikling. I 2021 flyttede Mærsk hele sin sjællandske containertrafik til Kalundborg Havn og APM Terminals startede en terminal og det betyder, at 30 procent af de sjællandske containere køres ind og ud fra Kalundborg. Med containerterminalens opstart vil der også komme en øget lokalisering af lagre og logistikcentre i Kalundborg.

Bent Rasmussen , Havnedirektør, Kalundborg Havn

12.10 20.000 kvm stort butikscenter på Tømmergrunden

Kalundborg Bymidte planlægger opførelse af erhverv/bolig og/eller et butikscenter på i alt 15.000 – 20.000 kvm på Tømmergrunden i Kalundborg, hvor den eksiusterende bebyggelse skal nedrivers.

Ole Meredin Petersen , Kalundborg Bymidte

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Kalundborg får investeringer på 18 milliarder fra Novo i de kommende år - og dertil kommer massive investeringer fra andre medicin og biotekvirksomhader. Og Mærsk har flyttet sin containerhavn til byen, hvilket også giver investeringer.

Kalundborg er en pittoresk by med stærk økonmi og mange højteknologiske industrivirksomheder.

Med en gennemsnitlig vækst på 6,7 procent om året lå Kalundborg Kommune på en førsteplads blandt alle danske kommuner i perioden fra 2009 til 2019. Også i coronaåret 2020 kom Kalundbrog med en 2 procents vækst til at ligge øverst på listen over danske vækstkommuner.


Samtidig ligger Kalundborg blandt landets rigeste kommuner - per indbygger ligger økonomien på 504.000 kroner og dermed en samlet 10. plads i Danmark.

Baggrunden for Kalundborgs gode performance er en koncentration af moderne industri med flere af Danmarks største virksomheder Mærsk, Novo Nordisk, Novozymes, Ørsted, Equinor, NOV Flexibles og et forgrenet underskov af underleverandører, der alle nyder godt af at have adgang til Kalundborgs store havn, den dybeste på Sjælland, der netop er blevet betydeligt udvidet.

Aktuelt er bioscience virksomheden Chr. Hansen Holding ved at investere 1,5 milliarder kr. i en ny fabrik. Kalundborg er nu det største erhvervsområde på Sjælland uden for København.

Den højteknologidske industris behov for højt kvalificeret arbejdskraft har fået Kalundborg til også at markere sig som uddannelsesby. I 2019 åbnede en biotekingeniøruddannelse i byen, der også har fået en maskiningeniør- og bioanalytikeruddannels. Uddannelserne vil gøre Kalundborg mere attraktiv som bosætningskommune.

Det har været svært at få folk til at bosætte sig i Kalundborg-området, selvom Novo med investeringer på 18 milliarder har løftet byen. En anden udvikling, der markant vil booste Kalundborgs attraktivitet for både erhvervslivet og bosætning er de planlagte infrastrukturinvesteringer, med færdiggørelsen af Kalundborgmotorvejen med forventet start af byggearbejderne i 2023 og på længere sigt opførelse af Kattegatbroen til Jylland. Med Kattegatforbindelsen kan Kalundborg få et nyt liv som vækstcenter i det vestlige Sjælland med endnu mere erhvervsbyggeri og boligudvikling.
Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 6. september 2022
Klokken 09.00 - 12.40
: Kalundborghallernes…Kalundborghallernes Restaurant, Munkesøgade 3, 4400 KalundborgDeltagere

AFRY Transportation

Kenneth Habo

Amager Landevej 244-246 APS

Kim Andersen
Kristian Pedersen

Danske Bank

Torben Stevold

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Sven Lyse

EKAS Rådgivende Ingeniører A/S

Finn Mørck Nielsen

Elotel APS

Jacob Glad
Peer Glad

GSV Materieludlejning.

Mads Lundberg

Home Kalundborg

Palle Bruun Olsen
Iben C. Nielsen

Innovater A/S

Pierre Klausen

ISC Rådgivende Ingeniører A/S

Kim Grønbech Pedersen

Kalundborg Bymidte

Ole Meredin Petersen

Kalundborg Havn

Bent Rasmussen

Kalundborg Kommune

Martin Damm

Kalundborg Symbiosis

Lisbeth Randers

Kuben Management A/S

Martin Wentzer

Leva Ejendomme A/S

Morten M Jakobsen

Lolland Kommune

Birgitte Rønnow
Ingemai Larsen
Camilla Nissen

Malmos A/S

Connie Wiuff

Maycon A/S

Søren Wahlgreen

Meny Kalundborg ApS

Michael Skovgaard Rasmussen

MEREDIN TØMMERHANDEL A/S HOLBÆK TØMMERHANDEL A/S

Patrik Ekberg

RF udlejning Aps

Rasmus Frederiksen

Skel.dk Landinspektører

Bent Cramer
Michael Thomsen

THOL ApS

Kenneth Kopling

Vejdirektoratet

Christian Tolderlund

XL-Byg Brejnholt

Hannah Brejnholt

Andre konferencer

Tilmeld dig her