De 5 dyreste huse i Danmark i øjeblikket er til salg til priser på mellem 49,5 og 68 millioner kr. Markedet for dyre huse er i vækst.

Helt nye tal fra boligmediet Boliga.dk viser, at antallet af huse til salg for 30 millioner kr. eller mere er steget år for år siden 2017. I 2021 har antallet af ejendomme, der udbydes til salg for de helt høje millionbeløb, allerede nået sit højeste; 42 ejendomme har fået et prisskilt i den størrelsesorden i år mod 39 hele sidste år og 32 året før det.

- De store prisstigninger er én af forklaringerne på, at der udbydes og sælges flere af de allerdyreste villaer. Når priserne stiger, vil flere villaer rykke op i den dyreste prisklasse, siger Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker og boligøkonom hos Nordea Kredit.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

- Den store interesse for de allerdyreste villaer skyldes dog også den samfundsøkonomiske udvikling, hvor dansk økonomi har været igennem et langvarigt opsving. Det har skabt flere millionærer og succesfulde virksomhedsejere, der har fået råd til og mod på de allerdyreste villaer, siger hun.

I år er det hus, der er solgt dyrest, handlet for 56 millioner kr., mens sidste års tilsvarende handel slog alle rekorder, da en villa i Vedbæk nord for København skiftede ejer efter en handel til 150 millioner kr.

Nordkysten: Investeringer og ejendomsmarked mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 14. oktober 2021.

Selvom der til tider kan være langt mellem det, en mægler vurderer en bolig til at skulle koste, og det, den rent faktisk ender med at blive solgt for, så er udbudspriserne i boligmarkedets VIP-klub altså ikke noget, der skræmmer køberne helt væk.

Sidste år blev der solgt 20 huse for 30 millioner kr. eller mere, det gjorde der også året før – og i år er der hidtil blevet solgt – og tinglyst – 15 hushandler, hvor køber og sælger altså er blevet enige om et beløb over 30 millioner kr. Dermed antallet af de dyreste hushandler været stigende siden 2016.

Nordhavn - udviklingsplaner, Nordhavnstunnel, Lynette-øen og Refshaleøen. Konferencen afholdes den 2. marts 2022.

- Boliger, der handles til 2-cifrede millionbeløb, kræver normalt både en stor formue og en høj indkomst. Der er typisk tale om familier med gamle penge via arv eller familier, der har skabt en succesrig virksomhed fra bunden, der har råd til at købe de dyre huse, siger Lise Nytoft Bergmann til Boliga.dk.

- Mange velhavende familier kan have glæde af at sprede deres formue, så den ikke kun er placeret i familiens virksomhed eller på aktiemarkedet. Her kan en dyr ejendom sprede risikoen og samtidig give familien en eksklusiv ramme i deres hverdag, siger hun.

Boliger og boligudvikling mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 27. september 2022.

Tager man et kig længere ned af prisskamlen – til den om end ikke billige, men i hvert fald noget mere jordnære ende af skalaen; har der også været fremgang i antallet af udbud og handler til mere end 15 millioner kr.

Ifølge data fra Boliga.dk er antallet af huse, der er blevet solgt for mindst 15 millioner kr., steget med 175 procent i løbet af de seneste 5 år fra 2016 til 2020.

Her kan du se Danmarks dyreste huse til salg.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter