Danskernes flyttelyst har medført nye rekorder på boligmarkedet i 2021. Om 2022 kommer til at byde på nye rekorder, afhænger af coronaens udvikling i foråret, vurderer Nybolig.

I det forgangne år blev der i Danmark i alt gennemført 112.782 bolighandler, eller hvad der svarer til 12 bolighandler hver eneste time. Det viser en frisk opgørelse fra Boligsiden, der registrerer handelsaktiviteten på det danske boligmarked.

Dermed er der sat ny rekord under coronapandemien, idet den seneste rekord i 2020 lød på 107.583 bolighandler. I historisk perspektiv skal vi dog tilbage til 2005 for at finde alletiders højeste aktivitet. Her blev der tinglyst 125.000 solgte boliger.

Nordkysten: Byudvikling og ejendomsmarked mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 29. marts 2022.

I ejendomsmæglerkæden Nybolig har man ligesom i 2020 også mærket den overvældende handlelyst i 2021.

- Meldingen fra vores knap 220 forretninger er, at 2021 har været endnu et år på boligmarkedet præget af enorm handelsaktivitet og prisstigninger. Det er især aktiviteten i 1. halvår, der har bragt Danmark til denne rekord, mens markedet gradvist har stabiliseret sig siden sommeren. Den intense handelsaktivitet er aftaget en smule nu, og det ser vi som et tegn på, at balancen mellem udbud og efterspørgsel er ved at genfinde sig selv, siger Alexander Falck Winther, der er pressechef i Nybolig.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Ifølge Nybolig har danskernes tid i hjemmet givet fornyet lyst til at veksle boligdrømmene til virkelighed. Samtidig har lave renter og ekstraordinære udbetalinger af blandt andet indefrosne feriepenge sat ekstra skub i danskernes handlelyst på boligmarkedet i 2021.

Hvordan boligmarkedet vil arte sig i 2022 er svært at lave skråsikre forudsigelser om.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

- Vi så en overraskende udvikling på boligmarkedet, da coronaen brød ud i foråret 2020, og det er muligt, at danskernes handlelyst igen vil stige, hvis coronaen fortsat holder vores normale bevægelighed fra døren endnu et forår. Dog er vores vurdering, at boligmarkedet i dag er mere mættet, og samtidig er renteniveauet begyndt at stige, siger Alexander Falck Winther.

Det er især salget af huse og ejerlejligheder, som har medført den nye salgsrekord i 2021, da salget af sommerhuse det seneste år faktisk lå lidt lavere end i 2020.

Vejle: De store projekter. Konferencen afholdes den 10. marts 2022.

I det forgangne år blev der handlet 65.035 huse, 22.355 ejerlejligheder og 13.829 sommerhuse. Flest bolighandler blev gjort i marts, der toppede med 13.475, mens der i december var færrest – nemlig 6.654 bolighandler.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.