Boliger sælges stadig lige så hurtigt som i tiden op til finanskrisen. Om salgstiderne stiger yderligere, afhænger i høj grad af resultatet af de politiske forhandler om energipriser og udfaldet af et kommende folketingsvalg, vurderer ejendomsmæglerkæden Estate.

Det er sandt, at farten på det danske boligmarked er aftaget i takt med inflations stigning de seneste kvartaler, men det vil stadig være forkert at kalde boligmarkedet langsommeligt eller i krybegear.

Da salgstiderne samlet set var de laveste op til finanskrisen i 2005, lå de for henholdsvis villaer, ejerlejligheder og fritidshuse på 106 dage, 85 dage og 103 dage, viser Finans Danmarks boligmarkedsstatistik. Ifølge de nyeste tal fra Boligsiden.dk var salgstiderne i august i år for de nævnte boligtyper henholdsvis 114 dage, 92 dage og 99 dage.

Ejendomsmarkedet i inflationstiden: Aktuelle udfordringer for ejendomsmarkedet. Konferencen afholdes den 17. november 2022.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Estate, som har analyseret tallene, tiltrækker de aktuelle salgstider sig opmærksomhed, fordi der bliver sammenlignet med markedet under Corona, hvor der blev slået den ene historiske rekord efter den anden.

- Vi er et andet sted nu, hvor boligmarkedet minder om tiden før Corona, og dengang i årene op til Corona gik det faktisk ret godt på boligmarkedet med mange handler og stor optimisme. Jeg tror, vi blev lidt sneblinde under nedlukningerne, hvor vi så, at der opstod et hidtil uset behov for at skifte bolig, og hvor vi ikke kunne rejse, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Befolkningsudvikling og ejendomsmarkedet. Konferencen afholdes den 28. marts 2023.

Han mener, at de nuværende niveauer ikke bør give anledning til bekymringer.

- Der sælges stadig boliger derude, og folk sætter fortsat deres boliger til salg. Det er klart, at den nuværende situation med stigende energipriser og forbrugerpriser også sætter sig i boligmarkedet, hvor antallet af salg er faldet, men skal vi holde os til statistikken for salgstider, som siger noget om tempoet, viser den, at vi er langt fra et punkt, at der udvikles "liggepest", siger Thomas Hovgaard.

Udvikling og byggeri af rækkehuse: træ og mursten. Konferencen afholdes den 11. oktober 2022.

Fortsætter inflationen længe og stiger den yderligere, er der ifølge ham sandsynlighed for, at boligmarkedet kan blive påvirket yderligere.

- Gamechangeren bliver udfaldet af et kommende folketingsvalg, hvor håndteringen af inflationen kommer til at blive et pejlemærke for, hvordan boligmarkedet vil udvikle sig. Kommer der et flertal for at lempe energiudgifterne, så det kan mærkes, vil det formentlig holde liv i bolighandlerne, men kigger vi ind i et modsat scenarie, vil vi formentlig komme til at se, at salgstiderne stiger yderligere, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter