Udvikling og byggeri af rækkehuse: træ og mursten

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Markedspotentiele og hvad forventer lejere og købere af et rækkehus?

Rækkehuse oplever en ny guldalder. Efterspørgslen fra både lejere og købere er så enorm, at udbuddet dårligt kan følge med. Samtidigt stiger priserne kraftigt. Hvor stor er potentialet for prisstigninger og vækst på markedet for rækkehuse? Hvad er mest eftertragtet? Størrelse, antal etager og værelser, udformning. Hvem køber, og hvem lejer? Efterspørgslen efter rækkehusboliger kommer især fra børnefamilier og seniorerne. Begge grupper kan dog være differentieret og have forskellige boligbehov. Skal man designe rækkehuse, så de passer flest mulige? Eller skal man målrette sig kundegruppen allerede i designfasen? Forventninger til udformning, størrelse, funktionalitet og antal etager.

Simon Vogn Lauridsen , Ejendomsmægler, MDE, home Sydhavnen & Projektsalg

10.00 Rækkehuse, der udvider sig efter behovet

Rækkehuse giver ikke samme udvidelsesmuligheder, som enfamilehuse. Imidlertid kan der være behov for at bygge til eller udvide arealet, når familien vokser. Eller for det modsatte, når børnene flytter ud og familen bliver mindre. Derudover skaber de forskellige moderne familieformer behov for fleksibilitet, hvad arealet og rumudformning angår. Rækkehuse, der vokser og skrumper ind alt efter beboernes behov. Vandkunsten har med inspiration fra byggeriet Kartoffelrækkerne på Østerbro i København udarbejdet et projekt for et fleksibelt rækkehus.

Elena Astrid Rojas , Arkitekt MAA, Partner, Vandkunsten

10.25 Renovering, opgradering og optimering af rækkehuse

Med de nye krav til boligens størrelse og udformning bliver flere og flere rækkehuse utidssvarende og trænger til modernisering. NCC er i gang med en markant opgradering af 527 række gårdhavehuse i Albertslund.

Oliver Ree Deleuran , Produktionschef, NCC Renovering

10.50 Kaffepause
11.20 Banebrydende projekt: 400 rækkehuse i Tingbjerg

I Tingbjerg skal 400 rækkehuse på mellem 84 og 118 kvm skyde op på et almen boligområde frem mod 2025. Der er tale om 5 forskellige typer rækkehuse i 1, 2 eller 3 plan, der skal opføres af KAB / fsb, NREP, SLA, og HusCompagniet. Husene bygges af moduler og får bl. a. bærende konstruktioner i træ og dampspærre af genbrugsplast. Meningen er, at husene er til at betale for almindelige indkomster. De første 7 huse sælges til et "discountpris" på 27.000 kr per kvm i stedet for markedsprisen 35.000 kr. Til gengæld skulle de potentielle beboere skrive en motiveret ansøgning om, hvad det er, man kan bidrage med i fællesskabet for at komme i betragtning.

Lene Vennits , Byudviklingschef, Tingbjerg byudvikling (KAB og fsb)

11.45 Rækkehus af moduler og konceptbyggeriet

Professionelle udviklere har rettet blikket mod modulbyggeri, ikke mindst træmoduller. Samtidigt har danske husbyggere i de sidste år gået ind i rækkehusbyggeri og udviklet modulbaserede koncepter for rækkehuse og rækkehusklynger. Koncepterne tilbyder varierede boformer for forskellige kundesegmenter. Hvordan varierer man og individualiserer modulbyggeri? Hvordan sætter bygherrerne deres personlige præg på udformningen, indretningen og/eller materialevalget? Byggepriser.

Martin Ravn-Nielsen , Group CEO, HusCompagniet

12.10 Klyngehuse

Klyngehuse er en form for rækkehuse, hvor flere en- eller flerfamiliehuse er bygget sammen i en gruppe. Ofte er klyngehuse bygget rundt om et fælles område, så der lægges op til fællesskab og aktivitet mellem naboerne. Klyngehusene kan være mindre ensartede og muliggøre en større arkitektonisk udfoldelse hvad selve husdesign og udformning af fællesarealerne angår. ONV har udviklet 3 forskellige klyngehusbebyggelser i henoldsvis COOP Byen i Albertslund, i Robinielunden ligeledes i Albertslund og i Tømmergården i Jyllinge samt et koncept til nye boliger til vitalisering vores landsbyer.

Søren Rasmussen , Arkitekt, ONV Arkitekter

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Rækkehuse oplever en ny blomstringstid. Efterspørgselen fra både lejere og købere er så enorm, at udbuddet dårligt kan følge med. I de første 9 måneder af 2021 ligger salget af rækkehuse på landsplan hele 25procent foran samme måneder af 2020, mens villasalget er til sammenligning 17 procent over.

Samtidigt stiger priserne kraftigt. Derfor binder flere og flere udviklere, investorer og husfirmaer an med nye rækkehusprojekter.

De nye rækkehuse opføres både som arkitektonisk skræddersyede projekter og det så kaldte konceptbyggeri, hvor et og samme standardkoncept bliver foldet ud flere forskellige steder. Koncepterne gælder den fysiske udformning af byggeriet og tipases gerne den målgruppe, projektet henvender sig til, f.eks. seniorer eller børnefamilier, som er de 2 mest typiske målgrupper. Netop nu er flere at disse konceptbyggerier ved at blive afprøvet på markedet, og det bliver interessant at følge, hvordan de bliver taget imod af køberne eller lejerne.

Rækkehusernes popularitet skyldes bl.a., at man mom beboer i et rækkehus er med i et større fælleskab, samtidigt med, at man kan have privatliv som i et parcelhus. Rækkehuse er dog særligt gode som boform til at skabe et fællesskabsfølelse og danner i dag ofte basis for forskelige former for bofællesskaber.

 

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 11. oktober 2022
Klokken 09.00 - 12.40
: DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 NordhavnDeltagere

Adelborg

Kristian Eriksen
Thomas Adelborg

Adserballe og Knudsen

Michael Vestergaard Jacobsen

Arild Gilbu

Arild Gilbu

Atlantia 1 Aps

Jacob Vestergaard

Birch GM Silkeborg

Peder Østergaard
Thomas Bertelsen
Kristina Østergaard

BM Byggeindustri A/S

Simon Hasbøg
Tom Theilgaard Mikkelsen

CALUM A/S

Gitte Højland Hansen

Caplloyd

Katja Ochtaras
Anders Højman

CC Green

Jesper Markfoged
Nicolai Markfoged

Fink Ejendomme ApS

Thomas Asmussen

Futurum

Kim Andersen
Sean Treichel
Sine Lindberg
Kim Kjærholm
Morten Ib

GMB Ejendomme

René Birch
Frank Sejersen
Jens Lauridsen

Halberg & Olsen

Morten Olsen

Halberg & Olsen Innovation

Anette Ladefoged

HHM A/S

Peter Carstensen

Hjemager Byggeselskab as

Peter Carlsen
Christian Carlsen

Home

Simon Vogn Lauridsen

Horten Advokatpartnerselskab

Michael Neumann

HusCompagniet

Søren Ravn
Martin Ravn-Nielsen

IDEALHUSE A/S

Jimmi Grouleff
Kenneth Poulsen

Innovater A/S

Morten Lykke

JCN BOLIG

Flemming V. T. Rasmussen

KAB

Claus Bjørton
Lene Vennits

KEO Ejendomme

Kim Olsen

Kinnerton Capital A/S

Ulrik Emborg

Milton Huse A/S

Axel U. Henriques

NCC Renovering

Oliver Ree Deleuran

ONV Arkitekter

Søren Rasmussen

PensionDanmark

Kim Bøgvad Larsen

RACELL Power Systems

Yakov Safir

Sweco Architects

Lisbeth Kjærsfeldt
Mogens Amstrup
Frands Wulff Andersen

Taasinge Elementer

Allan Nykær Rosenhøj
Ole Hybel

Vandkunsten

Elena Astrid Rojas

Andre konferencer

Tilmeld dig her