Trods et hårdt 2020 har Skala Arkitekter brugt året på at opgradere og styrke den interne organisering med ansættelser på ledelses-, stabs- og fagniveau på tegnestuerne i Horsens og København.

Året 2020 har for rigtig mange virksomheder været et helt særligt år. Det har også gjort sig gældende for Skala Arkitekter, hvor årets resultat ikke har været tilfredsstillende, men dog forventeligt. Det skyldes blandt andet, at flere projekter midt på året blev forsinkede eller udskudt, og at tegnestuens aktivitet i Norge naturligt har været stærkt udfordret på grund af den manglende fysiske tilstedeværelse.

- Det seneste år har været anderledes udfordrende, end vi tidligere har oplevet. Da Coronakrisen for alvor ramte i marts 2020, og Danmark lukkede ned, valgte vi at lave en hurtig opbremsning, som desværre medførte opsigelser af en række medarbejdere. Vi var usikre og justerede til med det samme – ligesom vi gjorde under finanskrisen med stor succes. Men denne gang var det anderledes, for branchen blev ikke så hårdt ramt som under finanskrisen, udtaler administrerende direktør for Skala Arkitekter, Kurt Ankjær.

AALBORG: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. maj 2021.

Heldigvis kom der hurtigere gang i hjulene end frygtet, og de stoppede projekter blev sat i gang igen. Derudover oplevede Skala Arkitekter stor medgang i antallet af vundne konkurrencer og tilbud, som dog først vil påvirke positivt i 2021.

Et år med øget fokus på at styrke de interne linjer
Skala Arkitekter, som har 35 år på bagen, og som for 3. gang blev kåret som Børsen Gazelle virksomhed i 2020, har de seneste år oplevet stor fremgang og ser en stadig stigende tilgang af opgaver – særligt indenfor kerneområderne kultur & undervisning, sundhed & omsorg og boliger.

Kolding: Store projekter. Konferencen afholdes den 23. september 2021.

Den positive tilgang skyldes ikke mindst virksomhedens fokus på at styrke kernen og ruste sig til et marked, der trods corona pandemien buldrer derudaf. Det har man til dels gjort gennem organisering og oprustning internt, og disse investeringer skal danne fundamentet for det igangværende arbejde med virksomhedens strategi frem mod 2023.

- Vi blev i foråret 2020 enige om, at vi skulle stille skarpt på vores interne organisering og finde den måde, hvorpå Skala står stærkest lige nu og i fremtiden. Det har vi til dels gjort ved at styrke organisationen gennem ansættelse af en række nye stærke kompetencer og ved at arbejde med vores strategiske mål frem mod 2023. Vi åbnede for 5 år siden vores tegnestue i København, hvor vi nu sidder 22 medarbejdere, og stadig flere kommer til. Ønsket og forventningen er klart, at vi over de næste år sigter mod 2 ligeværdige kontorer i henholdsvis øst og vest, siger Kurt Ankjær.

Fredericia de store projekter. Konferencen afholdes den 26. august 2021.

Skala Arkitekter tæller godt 65 medarbejdere fordelt på de 2 tegnestuer i Horsens og København. Størrelsen og den styrkede organisation betyder ifølge Kurt Ankjær, at man kigger ind i en fremtid med ambitioner om at spille med om de store projekter i Danmark.

- Vi har haft et godt år i forhold tll vundne konkurrencer og tilbud i hele Danmark og begynder så småt at kunne mærke effekten af vores investeringer. Det betyder, at vi også kommer med på nogle af de større projekter inden for vores kerneområder, hvilket tegner utrolig godt for Skalas fremtid. Vi har alle været igennem et år, hvor vi har været nødt til at omstille os både mentalt og fysisk, og det har trukket tænder ud. Men jeg er utroligt stolt over, hvordan vores medarbejdere har klaret situationen. Der er en enorm optimisme og vilje til at løse opgaver af høj faglig kvalitet til trods for, at vi har måtte vænne os til at gøre tingene på nye måder. Heldigvis tvinger udfordringer os til at tænke i nye kreative baner, og det styrker os blot endnu mere som tegnestue, siger han.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS