3XN bygger 93.000 kvm på 38 etager

3XN bygger 93.000 kvm på 38 etager

3XN’s første projekt i Indien er blevet offentliggjort. Projektet tæller 273 lejligheder på i alt 77.000 kvm og dertil får bygningen 16.000 kvm kælder fordelt på 2 tårne. De 38 etager, som projektet 'Grove Towers' tæller, er dækket med 2.500 kvm vertikale haver, som skal hjælpe på CO2-udslippet i den Indiske by Mumbai.

Under ceremoni og fest i forbindelse med 1. spadestik, blev 3XN’s design for bolig- og mixed use-projektet ’Grove Towers’ offentliggjort. 'Grove Towers', som 3XN har designet for indiske Ornate Spaces, består af 2 tårne med 273 lejligheder med udsigt ud over det Indiske Ocean.

Projektet er inspireret af Indiens natur og Mumbais træ, mangroven. På samme måde som klynger af mangrovens stilke tilsyneladende fletter sig sammen i bunden, samles de 2 tårne ved de nederste etager, der er tiltænkt detailhandel, hvorefter de rejser sig og inviterer til ophold på podiet for derefter at vokse ind i himlen som en klynge af slanke træer, der tilbyder nogle af Mumbais mest CO2-venlige og velplanlagte boliger. Alle lejlighederne har udsigt i mindst 2 retninger, hvoraf de fleste har udsigt ud mod mangrover mod nord, og Det Indiske Ocean mod vest.

- Med designet for Grove Towers, har vores vision været at skabe noget særligt for indbyggerne i Mumbai og for Ornate Spaces. Hver gang jeg besøger byen, bliver jeg overvældet af, hvor stor en del fællesskabet spiller i alle aspekter af indernes liv. Mit ønske har på samme måde været, at Grove Towers skal være ’et lodret’ fællesskab, der bringer folk sammen og bliver rammerne for vækst og liv, udtaler Kim Herforth Nielsen, grundlægger og kreativ direktør for 3XN.

Desuden er projektet et eksempel på at integrere GXN, 3XN’s innovationsenhed, i designprocessen. GXN's bidrag til designet af facaden har været med til at reducere direkte solvarme og maksimere naturlig ventilation, og således sigter projektet efter LEED guldcertificering. Med over 2.500 kvm vertikale haver vil bygningen være med til at mindske andelen af CO2 i Mumbais fugtige og fortættede miljø ved at rense luften omkring bygningen.

- 3XN & GXN har arbejdet innovativt og utrætteligt med at fuldføre et bygningsværk, der vil redefinere Mumbais skyline og som vil blive en hyldest til vores ukuelige by og dens befolkning, udtalte Vijay Machindar, direktør for Ornate Spaces, under en 2-delt opvisning af farve og tradition, hvor direktøren indledte en ceremoni kaldet Bhumi Puja, hvor man beder Moder Natur om tilladelse til at bygge på jorden, og beder om hendes velsignelse for alt liv involveret i projektet. Ornate spaces var desuden vært for festlighederne.

Formiddagens ceremoni blev efterfulgt af en Bollywood-inspireret fest for 1.000 personer, hvoraf mange vil flytte ind i Tower 1 i ’Grove Towers’.
 
Byggeriet forventes at vare 3 år.

Over 2 dage onsdag-torsdag den 21-22. maj fra 9-17 afholder Byens Ejendom Copenhagen Property Summit - COPSUM 2014; en uafhængig ejendomsevent for alle bygge- og ejendomsfolk i Danmark + aktører fra det øvrige Skandinavien. Under de 2 dage afholdes der 10 konferencer om centrale, aktuelle emner - fra Byudvikling i Danmarks vækstbyer til Boligmarkedet 2015-2025 - se programmet og tilmeld dig via hjemmesiden.

Marcus Lehrskov-Schmidt, 8. maj 2014


Send denne artikel til en ven eller en kollega

Send denne artikel til en ven eller en kollega


21. maj 2014
Fremtidsforum: Vækst i ejendomsmarkedet 2015-2025 - Program10.30

Velkomst og Konferencen begynder


10.35

Udviklingen af økonomien og betydningen for ejendom

Den økonomiske udvikling bliver i 2014-2015 på 1,6-2,5 procent. Hvad betyder det for ledighed, boligmarked og forbrug? Vil bankerne begynde at løsne deres kreditgreb over for forbrugerne og virksomhederne? De offentlige investeringer udgør over halvdelen af  byggeriet i dag - vil det private få en væsentlig større andel og hvornår? Hvor stor indflydelse vil Tyskland og Sveriges udvikling få for Danmarks økonomi 2015-2025 - vil Euro-landene komme ind i ny vækst? Vil verdensøkonomien komme i turbomode - hvad giver et af muligheder for Danmarks økonomi?

Jan Søtrup Nielsen, Senioranalytiker, Nordea


10.55

Byerne og befolkningen 2015-2025 - vækstområder

De bedste byer vil vokse markant, de svage får det sværere 2015-2025. Hvilke landsdele og byer vil udvikle sig? Hvor meget kan kommuner, stat og fonde gøre for at lave turn around eller sætte turbo på byernes udvikling? Med færre unge og flere gamle er der tale om et markant skift i forbrug og optag på ejendomsmarkedet  - hvordan er den demografiske udvikling 2015-2025 og hvad giver det af ændringer i byer, erhverv og bolig?

Hans Thor Andersen, Afdelingschef, SBI


11.15

Butik, kontor, industri og bolig - udvikling og tendenser 2015-2025

Priserne på ejendom stiger i storbyerne - hvor højt når vi op? Udviklingen i de mellemstore og mindre byer - hvor går priserne hen - niveau og tendens. Forskel på landsdelene. Storbyernes omkreds vokser - vil priserne procentvis følge med city? Tomgangsraterne for butikker, industri og kontor er høje - hvor meget vil de falde i de kommende 10 års økonomiske vækstperiode? Afkast for retail, kontor, investeringsboliger, industri-ejendomme i Danmark - vil 1. klasse fortsætte sin vækst alene eller vil de mere sekundære bygninger få del i væksten. Vil lejepriserne kun øges marginalt, eller vil de få del i væksten?

Peter Winther, Partner, Adm. direktør , Sadolin & Albæk


11.35

Finansiering 2015-2025

Vil realkreditten og fonde blive den nye tids hovedkilder til bygge- og ejendomsfinansiering, eller vil bankerne igen komme på banen som nøgleaktører. Hvordan skal de små og halvstore projekter finansieres i et marked hvor kæmper dominerer. Hvor stor en rolle får pensionskasserne for byggeri, udvikling af bydele og infrastruktur - på globalt plan er det kun 0,9 procent der fx er sat i infrastruktur indtil nu? Kommer pantebrevene for alvor tilbage? Vil der kommer flere statsgaranterede lånemuligheder? Vil private velhaveres pengetanke blive skudt (delvist) i udlånskasser?

Peter Toftager, Head of Real Estate Finance, Denmark, SEB


Nye talere

Lars Thomsen Nielsen

Seniorspecialist i Teknologisk Institut taler på Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS
Thomas Frøbert

Partner i Bech-Bruun taler på Omdannelse af erhverv til bolig
Søren Boel Pedersen

Manager Erhvervs- og byudvikling i Aarhus Kommune taler på Aarhus investerer 81 milliarder i byudvikling - 2018
Ole Nielsen

Direktør i Himmerland Boligforening taler på Jylland: Senior- og ældreboliger - udvikling og byggeri
Jens Chr. Sørensen

Seniorkonsulent i Teknologisk Institut taler på Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS
Allan Nielsen

Adm. direktør i Skjøde Knudsen taler på Odense investerer 52 milliarder i byudvikling
Mahad Farah

Udviklingschef i Innovater taler på Almene boliger i København - udvikling og byggeri 2018 - 2028
Peer H. Kristensen

Turistchef i Visit Aarhus taler på Aarhus investerer 81 milliarder i byudvikling - 2018