Danmarks største producent af præfabrikerede tag- og facadeelementer i træ vil styrke konkurrenceevnen ved at samle produktionen på færre adresser.

Fremtidens Taasinge Elementer skal producere sine præfabrikerede løsninger til byggeriet fra færre lokationer. Derfor lukker virksomheden sin fabrik i Hampen i Midtjylland og samler produktionen i Danmark på lokationerne i Sindal og på Tåsinge.

Medarbejderne på tværs af organisationen blev informeret mandag, og nedlukningen vil forløbe over de kommende måneder. Fabrikkens 7 funktionærer fortsætter under uændrede ansættelsesforhold fra en endnu ukendt kontorlokation i nærheden, mens de 25 timelønnede medarbejdere tilbydes job i en af de øvrige produktioner.

Tiny Houses: Ny megatrend. Konferencen afholdes den 30. marts 2023.

- Nedlukningen i Hampen skal ikke ses som en spareøvelse eller et udtryk for krise. Tværtimod er vi i fuld gang med at forberede Taasinge Elementer til yderligere vækst. Det gør vi bedst ved at mindske omkostningerne og kompleksiteten i vores produktion. Beslutningen er truffet velvidende, at vi samtidig stiller en række gode, loyale medarbejdere i en svær situation. For mange vil det ikke være en mulighed at flytte lokation, og det er jeg ked af. Men overordnet er opgaven at sikre, at vi har så robust og stabil en forretning som muligt, siger direktør Birgitte Clausen.

Hos Taasinge Elementer har der gennem en periode tegnet sig et billede af, at tre produktionssteder i Danmark på længere sigt vil være for mange. At nedlukningen lige sker i Hampen hænger sammen med, at der på Tåsinge og i Sindal er bedre mulighed for at udvide kapaciteten i takt med den forventede vækst.

- Som landet ligger lige nu, har vi plads til at producere væsentligt mere på Tåsinge såvel som i Sindal. Og når vi får brug for mere kapacitet, kan vi hurtigt udvide begge steder, siger administrerende direktør Martin Tholstrup.

Udvikling og byggeri af rækkehuse: træ og mursten. Konferencen afholdes den 11. oktober 2022.

Taasinge Elementer er lige nu undervejs i en omfattende, strategisk proces, der medfører en massiv industrialisering af virksomheden og hele sortimentet af træbaserede løsninger til byggeriet. Den proces, og virksomhedens ambitiøse vækstplan, fortsætter uanfægtet af lukningen i Hampen.

- Markedet for træbyggeri udvikler sig positivt, og på den længere bane er der vækst. Det er vi slet ikke i tvivl om. Når det er sagt, så står vi lige nu på tærsklen til en recession, og ingen ved, hvor lang eller dyb den bliver. Derfor er timingen rigtig. Der er grundlæggende tale om, at vi udviser rettidig omhu og sikrer, at vi kommer styrket ud på den anden side, siger Birgitte Clausen.

Der indledes nu forhandlinger mellem ledelsen og repræsentanter for medarbejderne i Hampen om rammer og vilkår for nedlukningen.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder