Efter en omfattende modernisering af historisk bygning på Willemoesgade i Aarhus er Swecos arkitekter og ingeniører flyttet ind under samme tag.

Omdannelsen af en nedlagt fabriks- og lagerkompleks til moderne kontormiljø på Willemoesgade i Aarhus er nået til vejs ende. Derved føjer Sweco i Aarhus endnu et kapitel til sin historie med åbningen af sit første fælles arkitekt- og ingeniørkontor i byen.

På det nye kontor samles Swecos ingeniører fra Skejby i Aarhus N med Årstiderne Arkitekter fra Ceres Byen i Aarhus C. Fremover får 150 arkitekter og ingeniører deres daglige gang i det 3.100 kvm store kontorfællesskab, der skal understøtte Swecos ambition om at bygge smukt og velfungerende gennem tværfagligt samarbejde og integreret rådgivning.

- Det er et vigtigt skridt i vores strategi om at tilbyde fuldt integrerede rådgivningsydelser til vækstmarkedet Aarhus og det øvrige Østjylland, at vi nu kobler vores fagligheder tættere sammen ved at sidde under samme tag. Derfor glæder jeg mig over, at vi med erfaringerne fra vores øvrige integrerede kontorer nu markant styrker vores position i det østjyske, siger Christian Corydon, chef for Byggeri Østjylland i Sweco.

Almene boliger: store projekter AARHUS. Konferencen afholdes den 28. oktober 2021.

Det er Swecos egne arkitekter og ingeniører, der har stået for omdannelsen af shedtagsbygningen, der udgør en del af Willemoesgadekarréen. Anlægget har gennem tiden blandt andet lagt bygninger til De forenede Bryggerier, Otto Mønsteds Margarinefabrik og Jyllands Papirværk, der i 1959 opførte den markante shedtagsbygning. Senest har Aarhus Universitet haft til huse i karréen.

- I al beskedhed er vi stolte af den nænsomme ombygning, som vi glæder os til at vise frem til kunder og kollegaer. Bygninger, der tidligere har været anvendt til produktion, rummer en særlig forløsende energi, siger Steen Gissel, der er markedschef og arkitekt i Årstiderne Arkitekter.

Sweco har foruden det nye kontor i Aarhus fælles arkitekt- og ingeniørkontorer i København, Silkeborg, Herning og Odense. Samlet tæller Sweco 1.350 medarbejder, hvoraf de 320 er arkitekter. Sweco købte henholdsvis Årstiderne Arkitekter i 2018 og Kant Arkitekter i 2020.

 


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.