EDC Landbrug Poul Erik Bech har lavet en samarbejdsaftale med Stensdal Group, hvis ejendomsportefølje har rundet en værdi af 1 milliard kr.

Ejendomsselskabet Stensdal Group har i mere end 30 år udviklet og investeret i fast ejendom. De har netop leveret rekordregnskab og har rundet en magisk grænse med en ejendomsportefølje til en værdi af 1 milliarder kr. og samlet 130.000 kvm. Nu vil de gøre deres ejendomsportefølje endnu mere miljø- og klimavenlig.

- Vi køber for at renovere og forvandler triste udviklingsejendomme til funklende stjerner i erhvervsområder, som vi kan leje ud. Her er vi kommet langt og gør allerede meget. Hos os er det et mantra at renovering af eksisterende ejendomme skal gavne klimaet, så vi har stort fokus på at energirenovere. Hver gang vi overtager en ældre ejendom, ser vi på, hvordan vi kan optimere, så vi reducerer energiforbruget og dermed driftsomkostningerne - til gavn for lejerne, for os og vores grønne regnskaber - og ikke mindst for miljøet - og klimaet, udtaler ejer af og administrerende direktør for Stensdal Group, Søren Stensdal.

- Vi arbejder desuden med biodiversitet og har dedikeret mere end 25.000 kvm af de grønne arealer ved 5 af vores ejendomme i Storkøbenhavn og store dele af de grønne arealer i Ammendrup Park i Helsinge til levesteder for sommerfugle i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, uddyber han.

Udvikling af ferieboliger og ferieparker - regler, nye projekter og finansiering. Konferencen afholdes den 8. september 2022.

Ved energirenoveringer efterisolerer Stensdal Group så meget de kan, typisk en hel del mere end reglerne foreskriver. De skifter vinduer til energiruder, skifter varmekilde til fjernvarme eller varmepumper, hvor det er relevant og muligt og belysningsarmaturer udskiftes til LED, både i alle nye og i eksisterende lejemål.

- Vi tænkte, at vi da må kunne gøre noget mere. Ejendomme står for cirka 40 procent af det samlede CO2-udslip, så hvad kan vi gøre for at fremtidssikre, gøre noget godt og blive CO2-neutrale på sigt. Her har vi så vidt vi ved, som de første i ejendomsbranchen herhjemme, fået den idé, at vi gerne vil opkøbe landbrugsjord med henblik på skovrejsning, som skal bruges til CO2-kreditter, som vi så kan bruge på vores kunder, siger Kaare Stensdal, formand for bestyrelsen i Stensdal Group.

- Men det har vist sig, at det ikke er så nemt at købe landbrugsjord, som vi kan dyrke skov på. Der er en hel del kriterier, der skal opfyldes, og derfor har det været sværere, end vi umiddelbart regnede med. Derfor har vi indledt et samarbejde med EDC Landbrug Poul Erik Bech, om at hjælpe os med at finde egnet landbrugsjord, så vi kan gennemføre vores skovrejsningsprojekt og ejendomsporteføljen på sigt går i nul på vores klimaaftryk, siger han.

Kalundborg: et vækstcenter for enden af Kattegatforbindelsen. Konferencen afholdes den 6. september 2022.

Stensdal Group har i deres klimastrategi regnet ud, at de skal bruge landbrugsjord på cirka 2 millioner kvm til at plante skov for at dække deres samlede udledning fra den samlede ejendomsportefølje. Det er ikke sikkert, at det kan findes som ét samlet stykke, men hensigten er at hver enkelt projekt minimum skal være i størrelsesordenen 1 million kvm. Og helst på Sjælland, men Lolland-Falster, Fyn eller eksempelvis Langeland, kunne også være en mulighed.

Frank Poll, partner og landbrugschef i EDC Landbrug Poul Erik Bech har en klar forventning om, at markedet for at lave klimaprojekter blandt andet via skovrejsning virkelig kommer til at rykke fremover.

- Vi har igennem det sidste stykke tid fået en række uafhængige henvendelser, hvor virksomheder eller privatpersoner søger landbrugsjord til blandt andet dette formål, så vi er meget interesseret i at få landbrugsejendomme på hylderne, der egner sig til klimaformål, siger han.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning