Nyt forslag om at lempe reglerne for statsstøtte kan bane vejen for, at motorvej i hovedstadsområdet dækkes med 360.000 kvm solceller og 100.000 kvm byggeri.

Det vækker glæde på borgmesterkontoret i Hvidovre, at regeringen bakker op om et forslag fra Europa-Kommissionen om at lempe de nuværende regler for statsstøtte, så det bliver lettere for Danmark at hjælpe eksempelvis solcellefirmaer, elbilproducenter og andre grønne virksomheder.

Det kan nemlig også gøre det endnu mere attraktivt for private investorer at gå ind i projektet med at overdække en strækning af Amagermotorvejen med solceller, som Hvidovre arbejder for.

Microliving - tiny houses, nyeste trends. Konferencen afholdes den 30. marts 2023.

- Der er et stort indtjeningspotentiale ved en overdækning af Amagermotorvejen med solceller, men det er også en betydelige investering. Derfor ville det uden tvivl fremme projektet, hvis staten kunne understøtte det i en eller anden form, siger borgmester Anders Wolf Andresen (SF).

Hvidovre Kommune arbejder netop nu på at få udskudt projekteringen af den planlagte udvidelse af Amagermotorvejen med 2 år. Det skal give tid til at få undersøgt, hvordan en overdækningsløsning kan integreres med motorvejen, og hvordan det kan finansieres.

Sydhavn: De store projekter. Konferencen afholdes den 8. marts 2023.

- Når motorvejen nu alligevel skal udvides, kan vi lige så godt indtænke de bedste – og grønneste - løsninger fra start, påpeger Anders Wolf Andresen.

Hvidovre Kommune har fået lavet et skitseprojekt for en overdækning af Amagermotorvejen fra den vestlige del af Amager Fælled, over Kalvebod-broerne til motorvejskrydset i Avedøre – en strækning på 7,1 kilometer.

De foreløbige beregninger viser, at det kan reducere antallet af støjplagede boliger med helt op til 7.000 boliger. Og hvis man dækker det med solceller, kan der genereres 72 megawatt grøn energi om året – det svarer til 50.000 borgeres årlige elforbrug.

Ejendomsmarkedet i inflationstiden: aktuelle udfordringer for ejendomsmarkedet. Konferencen afholdes den 2. marts 2023.

KI Rådgivende Ingeniører, Lützen Arkitekter og Atkins Danmark har for Hvidovre Kommune udarbejdet et skitseprojekt for en overdækning af en 7,1 kilometer lang strækning af Amagermotorvejen fra den vestlige del af Amager Fælled til motorvejskrydset i Avedøre. I projektet bliver 6,7 kilometer dækket med 360.000 kvm solceller, mens en strækning på 400 meter omkring Avedøre Havnevej dækkes med 100.000 kvm byggeri.

De samlede estimerede anlægsomkostninger for en overdækning med solceller estimeres til på 2,25 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri