Visionen er, at skabe et 700.000 kvm stort boligområde, hvor vanetænkningen bliver udfordret. Blandt andet er muligheden for et eller flere bofællesskaber i spil.

Gennem de seneste 10 år er Slagelse By vokset med i alt 2.140 indbyggere, og der bliver i fremtiden brug for mere plads til at bygge nye boliger. Det er baggrunden for, at den nye kommuneplan, som lige nu er i høring, tilføjer et helt nyt boligområde til Slagelse.

Det nye boligområde har fået navnet Bakkevejskvarteret, og hvis kommuneplanen bliver vedtaget, er det visionen, at der skal skabes plads til et 700.000 kvm stort boligområde med mulighed for omkring 280.000 kvm boligbyggeri i 2-4 etager. Ifølge kommuneplanforslaget lægges der op til byggeri af både række- og parcelhuse samt etageboliger.

Seniorbofællesskaber og seniorboliger. Konferencen afholdes den 28. april 2022.

- Bakkevejskvarteret skal være noget helt særligt. Derfor skal vi prøve at udfordre vanetænkningen og stille krav til de boliger, der skal bygges her, så vi får et område, som kan sætte Slagelse på landkortet. Udviklingen af Tidselbjerget er gået hurtigere, end vi forventede, og derfor får vi brug for mere plads til boligudvikling, hvis vi skal følge med efterspørgslen, siger borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Ifølge Slagelse Kommunes Boligprogram 2021 indeholder kommunens gældende planlægning i 2021 en rummelighed, der svarer til 5.070 boliger. I Slagelse by består en stor del af boligrummeligheden af flere hundrede etageboliger i forbindelse med byomdannelse i bymidten - en rummelighed, der er resultat af fortætning i stedet for nyudlæg. Boligprogrammet viser samtidig, at den forventede tilvækst af nye boliger i kommunen i planperioden er 2.390 boliger. Det er en markant forøgelse i forhold til estimatet i Boligprogram 2017 og Kommuneplan 2017, hvor estimatet var 970 boliger.

Kalundborg: et vækstcenter for enden af Kattegatforbindelsen. Konferencen afholdes den 27. januar 2022.

Det nye boligområde kommer til at ligge i Slagelses nordlige udkant mellem Holbækvej, Nykøbing Landevej og Ndr. Ringgade, og det vil binde Skovbrynet og Tidselbjerget sammen.

Når den nye kommuneplan er vedtaget, skal der laves en helhedsplan, hvor rammerne for området bliver mere konkrete. Intentionen er at skabe et blandet boligområde med forskellige boligtyper i forskellige prisklasser, som kan tiltrække ressourcestærke borgere. En af ideerne, som er på tegnebrættet, er muligheden for, at der kan etableres et eller flere bofællesskaber for familier. Den mulighed findes stort set ikke i Slagelse i dag.

Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 4. november 2021.

- Vi mærker fra borgere og investorer, at det er noget, der er efterspørgsel efter – især hvis man kan kombinere det med eksempelvis økologiske haver eller bæredygtighed. Overordnet vil vi gerne prøve at udvikle et boligområde, som måske er lidt skævt, og som kan være med til at tiltrække den type borgere som efterspørger fællesskab, natur og plads. I Slagelse skal vi være kendt for at byde på det gode liv, siger Jørgen Grüner (F), formand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget.

Hele Bakkevejskvarteret vil blive bebygget over flere år. Men for at veje og infrastruktur kan følge med vil det komme til at foregå efter en rækkefølgeplan, hvor man starter tættest på Slagelse by.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked