En gennemsnitlig villa sælges i dag 4 uger hurtigere end for 1 år siden. Der er dog store regionale forskelle.

I december 2020 tog det i gennemsnit 140 dage at sælge en typisk dansk villa. Et år senere kan man skære 4 uger eller 27 dage af salgstiden og i gennemsnit få solgt sin villa på 113 dage. Det svarer til et fald på 19 procent. Udviklingen fremgår af den seneste opgørelse over salgstider fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

- Et så markant fald i salgstiden på blot et år er et utvetydigt tegn på, at landets boligejere har fået væsentlig nemmere ved at finde køberen til deres bolig nu sammenlignet med for 1 år siden, siger Alexander Falck Winther, der er pressechef i Nybolig.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

Dog forklarer han, at tallene dækker over væsentlige regionale forskelle, hvor den korteste gennemsnitlige salgstid på villaer aktuelt er på 69 dage i Region Hovedstaden, mens salgstiden i Region Nordjylland og Region Syddanmark cirka er det dobbelte.

- Lige på dette punkt er boligmarkedet ikke præget af den store retfærdighed. Men man kommer ikke udenom, at især Nordsjælland er et eftertragtet område for mange huskøbere, og det vil nødvendigvis betyde, at salgstiden også er markant lavere her, forklarer Alexander Falck Winther.

Henover det seneste år er salgstiden på villaer faldet markant mest i Region Sjælland. Forklaringen på dette skal ifølge Nybolig findes i den opblomstrende interesse for byer, hvor man er tæt på naturen.

Nordkysten: Byudvikling og ejendomsmarked mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 29. marts 2022.

- Under pandemien har vi set, hvordan mange danskere har haft en stigende lyst til at bevæge sig ud af de tætbefolkede byer og nærmere naturen, og i den forbindelse har flere villakøbere fået øjnene op for Region Sjælland, siger Alexander Falck Winther.

De mange køb af sommerhuse i Region Sjælland kan desuden have haft en afsmittende effekt på salget af villaer i regionen, påpeger mæglerkæden.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder